0 0
Saffraan risotto met courgette bloemen

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
150 gram Risotto rijst
10 Courgette bloemen
10 draadjes Saffraan
1 Sjalot
4 eetlepel Parmezaanse kaas
Naar smaak zout en peper
1 groenten bouillon
2 eetlepel Boter
4 plakjes parmaham

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Saffraan risotto met courgette bloemen

Mooie gele risotto met de prachtige bloemen

Cuisine:

Ingredients

Directions

Share

Saffraan risotto met courgette bloemen!

Mariëlla at de verrukkelijke saffraan risotto in Milaan, en ik bedacht me dat deze risotto ook bekend staat als Risotto ai fiori di zucca e zaffareno. Oftewel saffraan risotto met courgette bloemen. Een heerlijk vegetarisch gerecht maar je vind het ook vaak met pancetta. Gelukkig had mijn vriend nog wat bloemen in zijn tuin, dus snel een paar geoogst.
Na onze post van de met ricotta gevulde courgettebloemen kregen van verschillende volgers uitleg over de mannelijke en vrouwelijke bloemen. Hoe leuk!
Aan de vrouwelijke bloemen groeit de babycourgette, mist bestoven door het stuifmeel van de mannelijke bloem.
De mannelijke bloem groeit aan een steeltje en heeft de prachtige bloem die vooral in de ochtend open staat. Deze is ideaal om te vullen!

Beide bloemen kun je gebruiken voor de risotto.

Safraan is helaas een kostbaar goedje, om de rijst mooi geel te krijgen heb je best veel saffraan nodig. Die van ons was aardig geel maar hebben een druppel kleurstof toegevoegd;) We snappen nu dat dit wellicht vaak wordt gebruikt in restaurants om de risotto geel te krijgen. Zo hoef je niet te hoofdprijs te betalen voor een lekkere risotto maar is hij wel geel van kleur. Je kunt saffraan trouwens gewoon kopen bij de AlbertHeijn. Deze kun je vinden bij de kruiden potjes. Je koopt ze in hele kleine verpakkingen van enkele sliertjes, maar voor veel gerechten is een klein beetje ook voldoende. Je kunt bijvoorbeeld ook deze pasta met pompoen en mozzarella ermee maken, net zo lekker maar misschien iets makkelijker dan het maken van risotto, al is dat ook goed te doen wanneer je het een keer eerder gemaakt hebt.

Gebruik jij wel eens saffraan in je gerechten? Wij zijn benieuwd! Wanneer je het nog nooit gemaakt hebt, probeer dan eerst een deze heerlijke saffraan risotto met courgette bloemen.

Steps

1
Done
20 minuten

Saffraan

Neem ietsje koud water en laat daar de Saffraan draadjes 20 minuten in weken. Zet klaar.

2
Done
1 minuut

Bouillonblokje

Neem een liter kokend water en voeg daar een groente bouillon blokje erbij. Zet klaar.

3
Done
3 minuten

Sjalot

Snijd het sjalotje zo fijn mogelijk en fruit dit aan met een eetlepel roomboter.
Wanneer de uitjes glazig zijn voeg je de risotto toe en bak dit als het ware even aan. (2 minuten.)

4
Done
17 minuten

Bouillon

Schep nu regelmatig wat bouillon erbij en laat dit zachtjes koken.

5
Done
10 minuten

Parmaham

Terwijl de risotto langzaam staat de garen leg je een paar plakjes Parmaham op bakpapier in de oven. Laat deze ongeveer 10 minuten bakken zodat ze krokant worden.
Oven op 200°.

6
Done
1 minuut

Courgette bloemen

Verwijder de stamper uit het bloemetje en was de courgette bloemen goed. Snijd deze nu een fijne reepjes.
Zet klaar.

7
Done
3 minuten

Parmezaanse kaas en boter

Hij wanneer de risotto gaar is, het mag lekker romig zijn dus niet helemaal droog koken. Zet het vuur uit en voeg de kaas, boter en courgette bloemen toe. Schep dit even om en laat dit een paar minuten staan met de deksel erop.

8
Done

Serveren

Serveer risotto met wat krokante Parmaham snippers. Wanneer je nog extra courgettebloemen over hebt leg er een boven op.

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Bonen
previous
Geroosterde groenten met fagioli bonen
Volkoren piadina
next
Volkoren piadina
Bonen
previous
Geroosterde groenten met fagioli bonen
Volkoren piadina
next
Volkoren piadina

Add Your Comment