Ingredients
-
150 gram Roomboter
-
50 ml Olijfolie
-
4 eieren
-
1 sinaasappel
-
100 gram Suiker
-
100 gram Amandelmeel
-
100 gram Patent bloem
-
1 zakje (7 gram) Bakpoeder
-
Topping (optioneel)
-
Van 1/2 sinaasappel sinaasappelsap
-
1 kopje Poedersuiker
Directions
Wil je snel een heerlijke cake bakken? Ontdek ons eenvoudige en snelle sinaasappelcake recept voor een smakelijke traktatie in een handomdraai. Met onze stap-voor-stap handleidingen en handige tips, kun je moeiteloos een heerlijk gebak op tafel toveren, zelfs als je weinig tijd hebt.
Onze snelle cake recepten zijn perfect voor drukke dagen, last-minute feestjes of wanneer je gewoon zin hebt in iets lekkers zonder uren in de keuken te staan. Of je nu op zoek bent naar een klassieke vanillecake, een smeuïge chocoladecake of een frisse citroencake, wij hebben voor elk wat wils.
Cake recept met basis ingrediënten
Met simpele ingrediënten die je waarschijnlijk al in je keuken hebt liggen, zoals bloem, suiker, eieren en boter, kun je snel aan de slag. Onze handige tips helpen je om de perfecte textuur en smaak te bereiken, zelfs als je geen ervaren bakker bent.
Makkelijke sinaasappelcake
We maken vandaag een snelle sinaasappelcake en voegen we dus sinaasappels aan de cake toe. Nu de bloedsinaasappels in het seizoen zijn kiezen we voor deze. Dit geeft een nog frissere smaak aan het bakrecept. Kies ook eens voor citroen of mandarijn.
Super snel cakebeslag
Om een super snel beslag te maken gooien we alles in de blender. Heb je geen blender dan volstaat een keukenmachine ook. We beginnen met het snijden van de sinaasappel in grote stukken. Wel even de pitjes verwijderen. De sinaasappel gaat met schil en al in de blender samen met de boter, olijfolie, suiker en eieren.
Even een minuut mixen en vervolgens de droge ingrediënten erdoor heen mixen. Klaar is het beslag!
Alles mag in het bakblik en na 45 minuten in de oven is de cake klaar. Zie hier een filmpje!
Laat je inspireren door onze snelle cake recepten en verras jezelf en je dierbaren met een heerlijke traktatie in een mum van tijd. Bakken was nog nooit zo gemakkelijk en lekker!
Onze favoriete cake recepten
Inmiddels hebben we de lekkerste cake recepten voor jullie gemaakt. Denk torta di mele Italiaanse appeltaart, citroen ricotta cake met citroen, pompoen appelcake, amandelcake met rabarber, ciambella cake met citroen,
Steps
1
Done
1 minuut
|
BakblikBakblik inwrijven met ietsje olijfolie of zonnebloemolie. |
2
Done
4 minuten
|
Oven |
3
Done
5 minuten
|
SinaasappelSnijd de sinaasappel in 8 stukken. Gebruik goed schoongemaakte sinaasappel of biologische! |
4
Done
|
BakkenSchenk het beslag in het bakblik. |
5
Done
|
AfkoelenLaat de cake 15 minuten afkoelen voordat je deze uit de vorm haalt. |
6
Done
|
OptioneelWil je een extra zoete topping? |
7
Done
|
Tip*Wil je een glutenvrije cake gebruik dan 200 gram amandelmeel en geen bloem. *Wij gebruiken bloedsinaasappel maar ook de gewone sinaasappel kan ook. |