Ingredients
-
185 gram Bloem
-
2 theelepel Bakpoeder
-
2 eieren
-
50 gram Suiker
-
100 ml Volle melk
-
100 ml Zonnebloem olie
-
1 theelepel Kaneel
-
Handje Geraspte pompoen
-
1 theelepel Vanille extract
-
Appellaagje
-
3 Appel
-
2 eetlepel BasterdsuikerBruin of donkerbruin
-
2 eetlepel Roomboter
-
Kruimel laagje
-
60 gram Bloem
-
50 gram RoomboterKoude
-
2 eetlepel Suiker
-
20 Pecan noten
Directions
Pompoen appelcake!
Dat jullie onze carrotcake met walnoten verrukkelijk vonden dat was duidelijk. Een goed vervolg is deze waanzinnige pompoen appelcake. Tja met deze soms sombere dagen buiten met veel regen snak je toch gewoon naar lekkere stukjes taart of plakjes cake. Tenminste dat hebben wij wel.
Het fijne van dit recept is dat je een super zachte cake structuur hebt. De appeltjes zijn van tevoren gekarameliseerd in wat boter met suiker en als tussen laagje toegevoegd. Vervolgens hebben we er ook nog een gezond element aan toegevoegd. Zoals je al leest in de titel zit er pompoen door. Net als bij de carrotcake hebben we geraspte pompoen in plaats van wortel toegevoegd. Jaja dat kleine extraatje om je te overtuigen dat je dit gerust kunt eten.
Nu dacht je zeker dat dit het allemaal zo klaar was maar er komt nog een klein kruimellaagje op. Dit maakt deze cake helemaal af want zo’n kruimel topping met extra pecannoten is fantastisch. Oké we moeten toegeven dat dit extra kruimel laagje niet helemaal gezond is. Je kunt het daarom ook gerust achterwege laten. Wel dan de pecannoten door het cake beslag roeren. Misschien lijkt dit heel veel werk maar wanneer je alle ingrediënten klaarlegt heb je dit cakeje in 15 minuten in de oven staan.
Vandaag hebben we dit cakeje weggegeven aan de buurman om dat hij laatst ons even heeft geholpen. Omdat wij wisten dat dit lekker zou worden hebben we er een filmpje van gemaakt. Helaas waren we vergeten om er een foto ervan te maken. Nou ja het cakeje is dezelfde week nog een keer gebakken en we hebben lekker zelf alles opgegeten. Dit was helemaal geen probleem.
Zin in meer appel herfst baksels? Probeer de appel plaattaart met amandelspijs. Lekkere simpel en het resultaat is fantastisch. José maakt je super blij met gevulde appelbollen . Mini appel galette’s geheel op de Franse manier. Oké een huis tuin en keuken taartje is onze gezondere appeltaart.
Steps
1
Done
10 minuten
|
AppelSchil de appels en snijd deze in kleine blokjes. |
2
Done
3 minuten
|
KruimellaagMeng koude blokjes boter met de bloem en het suiker. |
3
Done
4 minuten
|
CakebeslagKlopt het ei goed met de suiker. |
4
Done
|
BakblikWij gebruiken een bakblik van 24 cm. |
5
Done
|
Bakblik vullenSchep/schenk de helft van het beslag in het blik. |
6
Done
40 minuten
|
Bakken |