0 0
Trifle van madeleines en jam

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
2 zakken La Madeleines van Bonne Maman
1 pot Bonne Maman Meer Fruit Minder Suiker Rode Vruchten
500 gram Mascarpone
250 ml Slagroom
400 gram aardbeien

Trifle van madeleines en jam

De mooiste trifle!

Features:
  • Vegetarisch
Cuisine:

Ingredients

Directions

Share

Trifle van madeleines en jam!

Het is bijna Moederdag en daarom gaan we weer los met de lekkerste recepten voor de moeders onder ons! Wij vinden dat zoetigheid en alles met rode vruchten perfect past bij het verrassen van je mama. Daarom is het weer tijd voor een leuke samenwerking met Bonne Maman.

 

Ik (Mariëlla) heb gekozen om de Bonne Maman La Madeleines én de Meer Fruit Minder Suiker – Rode Vruchten Fruitspread in een trifle te gebruiken. Een trifle is een heerlijk decadent dessert dat bestaat uit verschillende lagen van cake, fruit en een romig mengsel. De cake heb ik vervangen door de lekkerste madeleines en de romige vulling is dit keer een mengsel van slagroom, mascarpone en rode vruchtenjam. Ook zitten er nog laagjes jam tussen en natuurlijk verse aardbeien! Wij zijn vooral dol op de combinatie van de madeleines met sappig fruit en room! Het is de perfecte zoete traktatie na een lange dag. We weten daarom zeker dat jouw moeder hier helemaal blij van wordt!

Het leuke van een trifle is dat je alle ingrediënten leuk in een schaal kan leggen. Wij hebben een grote trifle vaas hiervoor maar het werkt ook prima als je mooie kleine glazen bekertjes gebruikt. Het belangrijkste is dat je de laagjes mooi kunt zien. Zo weet je zeker dat iedereen direct wilt aanvallen!

Ga jij ook aan de slag met deze trifle van madeleines en jam voor je moeder? Liever iets anders? Neem eens een kijkje bij onze andere Moederdag recept suggesties zoals: aardbeien schelpen met mascarponeroom, tiramonchu taart met kersen of wafels met aardbeien en chocolade.

Steps

1
Done
5 minuten

Voorbereiden

-Open de zak met madeleines en verwijder al het plastic.
-Pak ook een trifle vorm of meerdere kleine glaasjes

2
Done
5 minuten

Room maken

Klop de slagroom in een keukenmachine tot het luchtig is.
Meng de slagroom met de mascarpone en 2 eetlepels rode vruchtenjam.

3
Done
2 minuten

Aarbeiden

Verwijder de kroontjes van de verse aardbeien en snijd ze doormidden.

4
Done
5 minuten

Trifle vullen

Leg de madeleines in de vorm en zorg dat ze rechtop staan tegen de rand aan
Vul nu de bodem van de trifle vorm met het slagroommengsel
Leg op het slagroommengsel een laagje jam en een laagje verse aarbeien
Je kunt nu weer een laagje madeleines aanbrengen en doorgaan met een laagje room, jam en verse aadbeien.

5
Done

Bewaren

Bewaar de trifle afgedekt in de koelkast voor max 3 dagen.

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Zoete jam broodjes
previous
Zoete jam broodjes
romige bloemkool pompoensoep
next
Romige bloemkool pompoen soep
Zoete jam broodjes
previous
Zoete jam broodjes
romige bloemkool pompoensoep
next
Romige bloemkool pompoen soep

Add Your Comment