Ingredients
-
2 kg kruimige aardappelen
-
Naar smaak zout
-
1 groentenbouillon
-
4 eetlepel roomboter
-
1 eieren
Directions
Perfecte aardappelpuree!
Let op!! Wij maken de allerlekkerste en romigste aardappelpuree die er bestaat! Waarom we het nog nooit gedeeld hebben geen idee. Misschien namen we voor lief aan dat iedereen dit wist. Degene die wel eens aan onze keukentafel heeft gegeten weet inmiddels het geheime recept. Wanneer ik dan vertel wat er doorheen gaat kijken de meeste een beetje bedenkelijk. Totdat ze een super zachte romige perfecte aardappelpuree op hun bord krijgen.Haha nu worden jullie nieuwsgierig hé.
Het geheime ingrediënt!
Laat ik jullie niet langer in spanning houden, wij doen er altijd een rauw ei door!! Natuurlijk ook lekker veel roomboter. Iets wat we veel lezen is dat men er melk doorroeren. Nou, melk gebruiken we niet. We nemen lekkere kruimige aardappels. Die koken we langzaam samen met een groenten bouillonblokje. Een beetje extra zout, maar dat komt dat we niet van flauw houden.
Na het afgieten zetten we één minuut de kookplaat nog even aan om het ergste vocht eruit te stomen. Een paar eetlepels roomboter doe je er direct bij.
Goed stampen met een pureer stamper. Ik heb er jaren geleden eentje meegenomen uit Amerika en zweer bij deze. Er ligt nog een aardappel stamp apparaat in de berging. Deze gebruik ik alleen bij gnocchi.
Maar dan dat eitje. Die gaat er als laatste doorheen. Wanneer je het eitje breekt dan direct aan de stamp anders krijg je scrammbled eggs in de puree. Dat wil je liever niet.
Wij zeggen: probeer dit snel want zeker weten dat je nooit meer anders doet!
In de categorie fluweelzachte puree hebben we ook een perfecte pompoen puree.
We gebruiken deze aardappelpuree altijd bij onze kip Marsala maar ook bij de verrukkelijke jachtschotel met gehakt. En niet te vergeten de Italiaans stoofvlees. Eigenlijk smaakt het bij al onze stoofpotjes die we graag eten wanneer het wat kouder wordt.
Steps
1
Done
20 minuten
|
AardappelSchil de aardappels. |
2
Done
20 minuten
|
Koken |