0 0
Kippensoep met citroen en orzo

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
2 Kipfilets
2 Uien
2 Wortel Middel
150 gram Pompoen blokjes
Naar smaak zout en peper
2 Laurierblaadjes
1 Citroen
1 eetlepel Italiaanse kruiden Droog of vers
2 Kip bouillonblokje
1.2 liter heet water
200 gram Orzo

Kippensoep met citroen en orzo

Een verrukkelijke maaltijd soep!

Features:
  • Vegan
Cuisine:

Ingredients

Directions

Share

Kippensoep met citroen en orzo!

Wanneer we naar buiten kijken zien we alleen maar regen. De herfst is begonnen en iedereen snakt naar gerechten waar je warm van wordt. Deze kippensoep met citroen en orzo is er eentje van.  Wij zijn dol op Italiaanse maaltijdsoepen zoals een Italiaanse minestrone soep. Zeker wanneer we een beetje snotterig zijn en verkouden. Dan smaakt dit het allerlekkerste. Kijk maar eens naar dit filmpje!

Het is eigenlijk in eerste instantie bedacht omdat er nog een halve kip in de vriezer lag. Eentje die heel veel ruimte in beslag nam. Jo heeft namelijk maar vier  vrieslades en regelmatig krijgen we mooi vlees en dergelijke opgestuurd. Tijd om op te ruimen en deze kip was er klaar voor.
Deze soep kan ook prima met kipfilet gemaakt worden hoor.

Als basis gebruiken we ons basis recept Italiaanse soffrito. Dit is een mengsel van fijngesneden wortel , bleekselderij en ui. Deze combinatie wordt in heel veel Italiaanse gerechten gebruikt en zo ook met soep. Dit meer voegen we extra blokjes pompoen toe. Je kunt eigenlijk alle groenten gebruiken. Dus kies gewoon wat je in de koelkast vind. Na het fruiten van deze groenten leggen we de kip erbij en vullen de pan aan met een bouillon van kip.  Wij gebruiken hier kip bouillonblokjes voor.

Een lekkere frisse toevoeging is wat citroensap en een paar schijfjes citroen.  Mocht je ook nog een oud stukje korst van de parmezaanse kaas hebben dan is dit een lekkere smaakmaker.

Als laatste voeg je er wat orzo toe. Gebruik niet al te veel want deze Italiaanse pasta rijst groeit enorm. Orzo is een soort pasta die lijkt op rijst. Dit wordt heel vaak gebruikt in salades, soepen of als bijgerecht. Het is gemaakt van griesmeel. Voeg dit ook altijd de laatste 7 minuten koken toe en serveer dan direct. Geniet lekker van dit soepje!
Probeer ook een pasta con patate of de vegetarische Italiaanse erwtensoep uit Italië

Steps

1
Done
10 minuten

Groenten

Snijd alle groenten in kleine blokjes/ plakjes.
Fruit ze in olijfolie 7 minuten.

2
Done
16 minuten

Kip

Droog de kip goed af.
Strooi er zout en peper over.
Leg deze in de pan bij de groenten.
Voeg Italiaanse kruiden en laurier toe.
Extra citroen sap (2 eetlepels) en een paar schijfjes citroen geeft een frisse smaak.
Maak van heet water met kip bouillonblokjes een bouillon en schenk dit erbij.
Laat het geheel 15 minuten zachtjes koken.

3
Done

Gekookte kip

Haal de kip uit de soep en trek de filet in stukjes.
Voeg weer toe aan de soep.
Ga je de soep direct eten doe dan de orzo erbij en laat 7 minuten zachtjes koken.
Wil je het een dag later eten, warm de soep op en voeg dan de orzo toe.
Orzo heeft de neiging erg uit te zetten, voeg dan niet meer toe dan het recept toe.Tenzij je hele dikke soep wilt.
Eet je de soep een dag later voeg dan bij het opwarmen de orzo toe.

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Perfecte aardappelpuree
previous
Perfecte aardappelpuree
pompoen puree
next
Pompoen puree
Perfecte aardappelpuree
previous
Perfecte aardappelpuree
pompoen puree
next
Pompoen puree

Add Your Comment