0 0
Pompoen puree

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
1 Pompoen

Pompoen puree

Fluweel zachte puree voor al je gerechten!

Features:
  • Glutenvrij
  • Vegan
  • Vegetarisch
Cuisine:

Ingredients

Directions

Share

Pompoen puree!

Wanneer de maand oktober van start gaat gaan wij weer los met pompoenen.
Het kan niet gek genoeg maar wij worden helemaal blij van deze prachtige oranje groenten. Roosteren, grillen, pureren je kunt werkelijkheid van alles hiermee. Één ding is wel een beetje jammer, Mario de Italiaanse man is niet helemaal een liefhebber. Echt jammer, maar dat weerhoudt ons niet om toch heel veel lekkers te maken.

Voor veel gerechten heb je een pompoen puree nodig. En hoe handig wanneer je dit altijd in huis hebt. Vroeger toen ik  Jo nog vloog nam ik regelmatig blikjes canned pumpkin mee uit Amerika. Gewoon uit de supermarkt en al heel lang daar ingeburgerd. Jammer dat ze dat hier niet echt kennen. Wel liggen er blokjes verse pompoen in de super schappen. Wie weet ooit puree.

Hoe maak je dit nu zelf?

Er zijn verschillende manieren om dit te maken. Inmiddels hebben beide Queens een combinatie stoomoven en met de stoomoven heb je in no time zachte mooie gekookte blokjes.

Geen stoomoven? Dan kun je je eigen stoom pannetje creëren door een vergiet in een pan te hangen en water aan de kook brengen.
Ook de oven is geschikt! Geroosterde pompoen is sowieso erg lekker. De kleur wordt soms iets donkerder door het roosteren en je kunt deze met schil en al roosteren.

Heb je gare pompoen blokjes dan pureer je het door een groenten zeef of zoals wij vaak doen in een keuken mixer. Hier een filmpje!
Maak altijd een hele pompoen. Er zijn verschillende eetbare soorten pompoen. En vries daarna in. Wij doen ze in een ijskontjeshouder zodat je na het invriezen een zakje hebt met blokjes. Perfect wanneer je zin hebt in een pumpkin spice latte! Ook handig voor pompoen gyoza’s of bak eens de verrukkelijke  smeuïg pompoen bananenbrood. Typ eens pompoen in de zoekbalk en je zult versteld zijn hoeveel recepten je kunt vinden met pompoen.

Steps

1
Done

Pompoen

Schil de pompoen en verwijder de zaden.
Snijd in blokjes.

2
Done
15 minuten

Stoomoven

Stoom de blokjes op 100 °C in de stoomoven. 15 minuten.

3
Done

Stomen in pan

Maak je eigen stoompannetje. Doe een vergiet in een pan. Laat water eronder koken en stoom zo met de deksel erop.
Je kunt ook de blokjes koken in water, zorg dan dat ze niet teveel doorkoken anders vallen ze uit elkaar.

4
Done

Koken in water

Natuurlijk kun je ook pompoen even koken in een pan water. Haal ze wel op tijd eruit anders gaan ze kapot.

5
Done

Oven

Gaar je de pompoen in de oven, dan gaar je ze 30 minuten op 180 °C.
Een beetje olijfolie erover is dan fijn anders drogen ze erg uit.

6
Done

Pureren

Pureer de gekookte blokjes door een pureerzeef of keukenmachine voor fluweel zachte puree.

7
Done

Tip

Gebruik altijd een hele pompoen, heb je teveel puree vries het in ijsklontjes bakjes.

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Kippensoep met citroenen orzo
previous
Kippensoep met citroen en orzo
Speculaas en amandelspijs plaatcake
next
Speculaas en amandelspijs plaatcake
Kippensoep met citroenen orzo
previous
Kippensoep met citroen en orzo
Speculaas en amandelspijs plaatcake
next
Speculaas en amandelspijs plaatcake

Add Your Comment