0 0
Paashaasjes van ei

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
6 eieren

Paashaasjes van ei

Hoe schattig is dit!

Features:
  • Glutenvrij
  • Vegetarisch
Cuisine:

Ingredients

Directions

Share

 

Pasen met schattige paashaasjes van ei maakt de paastafel helemaal compleet! Dit eenvoudige paasgerecht is niet alleen perfect voor het paasontbijt, maar ook voor een gezellige paasbrunch. Deze schattige eitjes zijn super leuk om te maken en voegen een vrolijke noot toe aan de tafel.

Dit jaar gaan we zeker weer lekker ontbijten met Pasen, en we hebben de allerleukste paashaasjes in petto! Vorig jaar zagen we dit idee ergens voorbijkomen en we wilden het graag zelf proberen. Zonder voorbeeld zijn we aan de slag gegaan, en het resultaat mocht er zijn!

Hoe maak je deze schattige paashaasjes van ei?

Dit paashaasje is zo gemaakt! Begin met het hard koken van de eieren gedurende 8 minuten. Laat ze daarna even afkoelen en pel ze. Snijd vervolgens een dun plakje van het ei. Hiermee maak je de oortjes en het staartje, zodat de haasjes goed kunnen staan. Snijd een klein puntje van het plakje af en steek dit in een sneetje aan de zijkant van het ei. Plaats de overgebleven oortjes in sneetjes aan de bovenkant. Voor een visuele uitleg kun je ook het filmpje bekijken!

Pasen met kinderen

Kinderen vinden het geweldig om deze schattige paashaasjes te maken! Ik herinner me nog goed hoe Mariëlla en haar broertje eieren hebben geschilderd en chocolade eieren hebben verstopt. Het was een groot succes en vaak moesten de gevonden eieren opnieuw verstopt worden, omdat ze het plezier van het zoeken wilden herbeleven, haha!

Wat staat er nog meer op de paastafel?

Door de jaren heen hebben we tal van heerlijke paasgerechten gemaakt, van snelle recepten tot gerechten die wat meer tijd kosten. Neem eens een kijkje onder het kopje “Pasen” voor een paar voorbeelden. Laat je inspireren voor een smakelijke paasviering!

Croissants met pistachecrème

Zalmkrans met ei

Gevulde eieren met pesto

Torta pasqualina

Schotse eieren 

Steps

1
Done
8 minuten

Eieren koken

Kook de eieren hard in 8 minuten.

2
Done
2 minuten

Ei haasjes

Pel de eieren.
Snijd een dun plakje van het zijkant van het ei.
Snijd uit dit plakje een klein staartje zodat je ook de oortjes hebt.
Maak een snede aan de zijkant voor het staartje en op de bovenkant. Hier steek je de oortjes in.

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
croissant met pistachecrème
previous
Croissant met pistachecrème
gevulde aubergine in tomatensaus
next
Gevulde aubergine in tomatensaus
croissant met pistachecrème
previous
Croissant met pistachecrème
gevulde aubergine in tomatensaus
next
Gevulde aubergine in tomatensaus

Add Your Comment