• Home
  • Gevulde aubergine in tomatensaus
0 0
Gevulde aubergine in tomatensaus

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
Tomatensaus
1x recept voor tomatensaus
2 Aubergine
2 eetlepel Zout
Scheut Olijfolie
2 bol Buffalo mozzarella
10 kleine tomaatjes
2 eetlepel Pesto basilicum
4 eetlepel geraspte parmezaanse kaas

Gevulde aubergine in tomatensaus

Dit kunnen we elke dag wel eten!

Ingredients

  • Tomatensaus

Directions

Share

Ben jij klaar voor een smaakexplosie? Dan moet je zeker onze nieuwste favoriet proberen: gevulde aubergine in tomatensaus! Ja, we zijn misschien een beetje geobsedeerd door auberginegerechten, maar dit recept is een echte winnaar. Het begon als een spontaan idee, geïnspireerd door onze eerdere creatie van de gevulde auberginewaaier, die overigens ook hemels smaakte. Maar nu is het tijd voor een upgrade!

Hoe Domineer je de Bitterheid van Aubergine?

Soms heeft aubergine dat lichte bittertje waar we niet zo dol op zijn. Maar geen zorgen, we hebben een trucje om dat te verhelpen. Na het snijden van een mooie waaier uit de aubergine, bestrooien we deze met zout en laten het een half uurtje rusten. Het resultaat? Het zout trekt het overtollige vocht eruit, samen met die vervelende bittere smaak. Spoel de aubergine af en droog deze goed af.

Het Geheim van de Perfecte Italiaanse Tomatensaus

Terwijl de aubergine zijn bad neemt, gaan we aan de slag met onze befaamde Italiaanse basis tomatensaus. Dit recept, overgeleverd van Nonna, is eenvoudig maar onweerstaanbaar. Met slechts een handvol ingrediënten toveren we een smaakexplosie op je bord. Een must-have voor al je Italiaanse gerechten!

Knapperig en Smakelijk: De Airfryer Magie

Voordat we verder gaan, laten we de auberginewaaier een knapperig korstje krijgen in de Airfryer. Deze handige keukenhulp zorgt ervoor dat onze groenten perfect gaar zijn van binnen en knapperig van buiten. Een essentiële stap voor de ultieme textuur.

Het vullen van de aubergine

Nu komt het leuke gedeelte: het vullen van de aubergine! Tomaatjes en mozzarella spelen de hoofdrol, met een vleugje zelfgemaakte basilicumpesto voor die extra smaakboost. We leggen de waaier in een bedje van onze overheerlijke tomatensaus, voordat we hem bestrooien met een extra laagje kaas. De finishing touch voordat deze schat de oven in gaat voor een half uurtje.

Tijd om te Genieten!

En dan is het moment eindelijk daar: de geur van de gevulde aubergine in tomatensaus vult de keuken. Met een glimlach op ons gezicht halen we de schaal uit de oven en scheppen we gulzig op. Dit is geen gewoon diner; dit is een culinair avontuur!

 

Het

Steps

1
Done

Basis tomatensaus

Maak één keer ons recept basis tomatensaus of gebruik een passata.

2
Done

Aubergine zouten

Snijd de aubergine in een waaier.
Bestrooi zout tussen de plakjes en laat een half uur staan.
Na afloop spoel je de aubergine goed af met water.
Vervolgens dep je de aubergine goed droog.

3
Done

Airfry

Smeer de aubergine in met olijfolie en bak minimaal een half uur in de Airfryer op 200 °C.
Het kan ook in de oven, dit duurt iets langer.

4
Done

Aubergine vullen

Stop plakjes mozzarella en gehalveerde tomaatjes tussen de plakjes.

5
Done

Ovenschaal

Bedek de bodem met een laagje tomatensaus.
Hierop de gevulde aubergine.
Extra pesto erover is lekker.
Eindig met een laagje geraspte Parmezaanse kaas.

6
Done

Oven

Bedek de schaal met aluminiumfolie en stop 25 minuten in de oven op 200 °C.
Verwijder de aluminiumfolie op en laat nog 10 minuten nagaren.

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Paashaasjes van ei
previous
Paashaasjes van ei
chicken milanese
next
Chicken Milanese
Paashaasjes van ei
previous
Paashaasjes van ei
chicken milanese
next
Chicken Milanese

Add Your Comment