0 0
Chicken Milanese

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
2 Kipfilets
Naar smaak zout en peper
1 Citroen
50 gram Paneermeel
4 eetlepel geraspte parmezaanse kaas
Naar smaak Zout
5 eetlepel Bloem
1 eieren
50 ml Zonnebloem olie
Salade
50 gram rucola
15 kleine tomaatjes
Naar smaak zout en peper
Scheutje Olijfolie
Scheutje balsamico crema
Naar smaak geraspte parmezaanse kaas

Chicken Milanese

Kip met salade in één!

Cuisine:

Ingredients

  • Salade

Directions

Share

 

Op zoek naar een heerlijk nieuw gerecht met kip? Dan moet je onze laatste ontdekking proberen: chicken Milanese! Dit smakelijke Italiaanse gerecht heeft zijn roots in Milaan en is een favoriet van Mario, die er tijdens zijn verblijf van 3 jaar regelmatig van genoot.

Maar wat is chicken Milanese precies?

Oorspronkelijk bereid met kalfsvlees, wordt dit gerecht nu ook vaak gemaakt met kip of kalkoen. Het kenmerkende aan Milanese gerechten is de dun gesneden vlees, gepaneerd en knapperig gebakken in olijfolie. Onze variant bestaat uit sappige kipfilet, platgeslagen en bedekt met een krokant laagje paneermeel.

Maar wacht, er is meer! Onze krokante kipschnitzel, lijkt verrassend veel op kip uit de Siciliaanse keuken, deze staat bij ons bekend als Nonna’s kippie. Het geheim zit hem in de verrukkelijke topping van rucola en tomaatjes, die deze schnitzel echt bijzonder maakt.

Hoe maken we deze krokante kip zo sappig en krokant?

We beginnen met een hele kipfilet die we doormidden snijden en voorzichtig plat slaan tussen bakpapier. Een vleugje citroen of limoen, zout en peper zorgen voor een heerlijke smaak. Vervolgens gaat de kip door een badje van bloem, geklutst ei en een mix van paneermeel en geraspte parmezaanse kaas voor dat extra krokante laagje. Even bakken in zonnebloemolie of olijfolie en je schnitzel is klaar om geserveerd te worden!

Wat serveer je bij kip?

Deze krokante kip past perfect bij een klassieke aardappel-vlees-groentenmaaltijd. Maar wij houden van een frisse touch met een rucola en tomaatjes en knapperige frietjes erbij. Een smakelijke combinatie die iedereen zal waarderen.

Dus waar wacht je nog op? Probeer onze heerlijke chicken Milanese en laat je smaakpapillen verwennen met dit Italiaanse meesterwerk! Een makkelijk kipgerecht die ook in de smaak bij kinderen.

Maak ook een kennis met onze andere verrukkelijke krokante kip gerechten.

Krokante kipnuggets uit de Airfryer

Krokante kip sandwich 

Citroenkip uit de Airfryer 

 

Steps

1
Done

Kipfilet

Halveer de kipfilet maar laat deze wel aan elkaar.
Klap deze open en plet tussen 2 stukjes bakpapier of plastic folie.
Gebruik een vleeshamer of deegroller.

2
Done

Kruiden en paneren

Strooi wat zout en peper over de kipfilet.
Extra citroensap maakt de kip lekker sappig.
Haal de kipfilet door de bloem, vervolgens door een geklutst ei en daarna door een paneer van paneermeel en geraspte parmezaanse kaas.

3
Done

Bakken

Bak de kipfilet in zonnebloemolie of olijfolie.
Bak 3 minuten aan beide kanten totdat ze goudbruin zijn.
Laat de kip even uitlekken op keukenpapier.

4
Done

Salade

Maak een salade van rucola en gehalveerde kleine tomaatjes.
Maak een dressing van olijfolie, balsamico, zout en peper.

5
Done

Serveren

Serveer de kip met de salade erboven op. Extra Parmezaanse kaas flakes en partje citroen.

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
gevulde aubergine in tomatensaus
previous
Gevulde aubergine in tomatensaus
quiche met broccoli en kaas
next
Quiche met broccoli en kaas
gevulde aubergine in tomatensaus
previous
Gevulde aubergine in tomatensaus
quiche met broccoli en kaas
next
Quiche met broccoli en kaas

Add Your Comment