Ingredients
-
2 kipfilet
-
Naar smaak zout en peper
-
1 citroen
-
50 gram paneermeel
-
4 eetlepel geraspte parmezaanse kaas
-
Naar smaak zout
-
5 eetlepel bloem
-
1 eieren
-
50 ml zonnebloemolie
-
Salade
-
50 gram rucola
-
15 kleine tomaatjes
-
Naar smaak zout en peper
-
Scheutje olijfolie
-
Scheutje balsamico crema
-
Naar smaak geraspte parmezaanse kaas
Directions
Op zoek naar een heerlijk nieuw gerecht met kip? Dan moet je onze laatste ontdekking proberen: chicken Milanese! Dit smakelijke Italiaanse gerecht heeft zijn roots in Milaan en is een favoriet van Mario, die er tijdens zijn verblijf van 3 jaar regelmatig van genoot.
Maar wat is chicken Milanese precies?
Oorspronkelijk bereid met kalfsvlees, wordt dit gerecht nu ook vaak gemaakt met kip of kalkoen. Het kenmerkende aan Milanese gerechten is de dun gesneden vlees, gepaneerd en knapperig gebakken in olijfolie. Onze variant bestaat uit sappige kipfilet, platgeslagen en bedekt met een krokant laagje paneermeel.
Maar wacht, er is meer! Onze krokante kipschnitzel, lijkt verrassend veel op kip uit de Siciliaanse keuken, deze staat bij ons bekend als Nonna’s kippie. Het geheim zit hem in de verrukkelijke topping van rucola en tomaatjes, die deze schnitzel echt bijzonder maakt.
Hoe maken we deze krokante kip zo sappig en krokant?
We beginnen met een hele kipfilet die we doormidden snijden en voorzichtig plat slaan tussen bakpapier. Een vleugje citroen of limoen, zout en peper zorgen voor een heerlijke smaak. Vervolgens gaat de kip door een badje van bloem, geklutst ei en een mix van paneermeel en geraspte parmezaanse kaas voor dat extra krokante laagje. Even bakken in zonnebloemolie of olijfolie en je schnitzel is klaar om geserveerd te worden!
Wat serveer je bij kip?
Deze krokante kip past perfect bij een klassieke aardappel-vlees-groentenmaaltijd. Maar wij houden van een frisse touch met een rucola en tomaatjes en knapperige frietjes erbij. Een smakelijke combinatie die iedereen zal waarderen.
Dus waar wacht je nog op? Probeer onze heerlijke chicken Milanese en laat je smaakpapillen verwennen met dit Italiaanse meesterwerk! Een makkelijk kipgerecht die ook in de smaak bij kinderen.
Maak ook een kennis met onze andere verrukkelijke krokante kip gerechten.
Krokante kipnuggets uit de Airfryer
Steps
1
Done
|
KipfiletHalveer de kipfilet maar laat deze wel aan elkaar. |
2
Done
|
Kruiden en panerenStrooi wat zout en peper over de kipfilet. |
3
Done
|
BakkenBak de kipfilet in zonnebloemolie of olijfolie. |
4
Done
|
Salade |
5
Done
|
ServerenServeer de kip met de salade erboven op. Extra Parmezaanse kaas flakes en partje citroen. |