0 0
Citroenkip uit de airfryer

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
Marinade
50 ml Olijfolie
Van 1 citroen citroenrasp
4 eetlepel Citroensap
1 theelepel Paprika poeder
1 theelepel Italiaanse kruiden
1 theelepel Knoflookpoeder
1 theelepel Zout
2 tenen knoflook Geperst
Extra
1 Hele kip Ruim een kilo
1 Citroen
2 tenen knoflook
Paar takjes Rozemarijn

Citroenkip uit de airfryer

De meest sappige kip!

Features:
  • Glutenvrij

Ingredients

  • Marinade

  • Extra

Directions

Share

Citroenkip uit  de airfryer!

Loop jij ook wel eens langs de kipafdeling en dat zo’n hele kip je aanstaart? Wij wel en wilde dit graag weer eens maken maar wat is nu de beste manier? Je wilt immers een sappige smaakvolle kip..
Laten we je uit de droom helpen! We hebben het eindelijk geprobeerd en missie geslaagd. Vanaf vandaag wil je niets liever en het enige wat je moet doen is dit recept volgen en opslaan, haha.

Dit verrukkelijke kippie is namelijk super mals en zo ongelofelijk smaakvol. Met natuurlijk een knisperende huid en ook nog eens snel gemaakt. Alsjeblieft speciaal voor jullie; de citroenkip uit de airfryer. We hebben er zelfs een filmpje van.

Om deze kip de lekkerste smaken te geven hebben we een makkelijke marinade gemaakt van knoflook, Italiaanse kruiden en paprika poeder. Poeder kruiden zijn altijd intenser en zeker met knoflook poeder is dat het geval. Lekker veel citroenrasp en wat sap mengen we alles met olijfolie. Ook de binnenkant wordt gevuld met knoflook en citroen. Vervolgens laat je dit minimaal een uur marineren. Langer mag natuurlijk altijd.

De airfryer doet het laatste werk. Wij hebben een kip van ruim een kilo. Deze gaat 30 minuten in de bak. Even omkeren en nog 20 minuten nagaren. De geur alleen al wanneer je de fryer opendoet. Je weet dan al dat het helemaal goed komt. Gooi de jus onder uit de bak niet weg. Deze schenk je erover. Hallo krijg jij al trek?

Het is ook wel logisch dat het zo smaakvol is. Een airfryer is immers een kleine mini oven. De kip gaart hier snel en alle geuren, smaken en sappen blijven binnen het bereik van de kip. In een grote oven is de kans dat het uitdroogd wel stukken groter. Geen airfryer dan gewoon in de oven hoor!

Dat wij dol zijn op kip dat zie je terug op de website. Hier vind je onze lekkerste Nonna’s kippie – krokante kipvingers.

*De kip kregen we van De Zeeuwse kip.

Steps

1
Done

Kip

Vaak koop je een diepgevroren kip.
Haal deze de avond ervoor uit de vriezer en laat ontdooien in de koelkast.
Wil je sneller ontdooien doe de kip een uur (met verpakking) in een bak koud water.

2
Done
3 minuten

Marinade

Meng olijfolie met de Italiaanse kruiden, paprikapoeder, knoflookpoeder, geperste knoflook, rasp van de citroen en wat sap. Goed roeren.

3
Done
3 minuten

Kip

Dep de kip droog en smeer goed in met de marinade.
Snijd een halve citroen in stukken en snijd 2 tenen knoflook in schijfjes.
Vul de binnenkant van de kip hiermee. Stop ook 2 takjes rozemarijn erbij.
Naast de pootjes leg je nog wat schijfjes citroen en verse rozemarijn.
Wikkel de gemarineerde kip in met plastic folie en laat minimaal een uurtje intrekken.
Langer mag altijd!

4
Done
50 minuten

Bakken

Leg de kip in de airfryer.
Bak 30 minuten op 180 graden.
Keer de kip om en bak nogmaals 20 minuten.
De rozemarijn zal wel verbranden maar zal toch geur en smaak toevoegen.

5
Done

Serveren

Haal de kip uit de pan en schenk het vocht/jus uit de pan over de kip.

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Plaattaart met spruitjes
previous
Plaattaart met pesto spruitjes
Zelfgemaakte langevingers
next
Lange vingers
Plaattaart met spruitjes
previous
Plaattaart met pesto spruitjes
Zelfgemaakte langevingers
next
Lange vingers

Add Your Comment