Ingredients
-
Marinade
-
50 ml Olijfolie
-
Van 1 citroen citroenrasp
-
4 eetlepel Citroensap
-
1 theelepel Paprika poeder
-
1 theelepel Italiaanse kruiden
-
1 theelepel Knoflookpoeder
-
1 theelepel Zout
-
2 tenen knoflookGeperst
-
Extra
-
1 Hele kipRuim een kilo
-
1 Citroen
-
2 tenen knoflook
-
Paar takjes Rozemarijn
Directions
Citroenkip uit de airfryer!
Loop jij ook wel eens langs de kipafdeling en dat zo’n hele kip je aanstaart? Wij wel en wilde dit graag weer eens maken maar wat is nu de beste manier? Je wilt immers een sappige smaakvolle kip..
Laten we je uit de droom helpen! We hebben het eindelijk geprobeerd en missie geslaagd. Vanaf vandaag wil je niets liever en het enige wat je moet doen is dit recept volgen en opslaan, haha.
Dit verrukkelijke kippie is namelijk super mals en zo ongelofelijk smaakvol. Met natuurlijk een knisperende huid en ook nog eens snel gemaakt. Alsjeblieft speciaal voor jullie; de citroenkip uit de airfryer.
Om deze kip de lekkerste smaken te geven hebben we een makkelijke marinade gemaakt van knoflook, Italiaanse kruiden en paprika poeder. Poeder kruiden zijn altijd intenser en zeker met knoflook poeder is dat het geval. Lekker veel citroenrasp en wat sap mengen we alles met olijfolie. Ook de binnenkant wordt gevuld met knoflook en citroen. Vervolgens laat je dit minimaal een uur marineren. Langer mag natuurlijk altijd.
De airfryer doet het laatste werk. Wij hebben een kip van ruim een kilo. Deze gaat 30 minuten in de bak. Even omkeren en nog 20 minuten nagaren. De geur alleen al wanneer je de fryer opendoet. Je weet dan al dat het helemaal goed komt. Gooi de jus onder uit de bak niet weg. Deze schenk je erover. Hallo krijg jij al trek?
Het is ook wel logisch dat het zo smaakvol is. Een airfryer is immers een kleine mini oven. De kip gaart hier snel en alle geuren, smaken en sappen blijven binnen het bereik van de kip. In een grote oven is de kans dat het uitdroogd wel stukken groter.
Dat wij dol zijn op kip dat zie je terug op de website. Hier vind je onze lekkerste Nonna’s kippie – krokante kipvingers.
Steps
1
Done
|
KipVaak koop je een diepgevroren kip. |
2
Done
3 minuten
|
MarinadeMeng olijfolie met de Italiaanse kruiden, paprikapoeder, knoflookpoeder, geperste knoflook, rasp van de citroen en wat sap. Goed roeren. |
3
Done
3 minuten
|
KipDep de kip droog en smeer goed in met de marinade. |
4
Done
50 minuten
|
BakkenLeg de kip in de airfryer. |
5
Done
|
ServerenHaal de kip uit de pan en schenk het vocht/jus uit de pan over de kip. |