Ingredients
-
4 Lasagne vellen
-
400 ml passata
-
1 grote courgette
-
1 grote Aubergine
-
2 bollen Buffalo mozzarella
-
30 gram geraspte parmezaanse kaas
-
Scheut Olijfolie
-
Beetje Oregano
-
Extra
-
2 eetlepel Pesto basilicum
-
4 eetlepel Harde ricotta kaasOf parmezaanse kaas
Directions
Vegetarische lasagne!
Heb jij ook wel eens dat je zin hebt in lekker veel groenten. Wij hebben dat regelmatig maar eten ook graag een bordje pasta. Op de vakantie snakte ik naar veggies en besloot een makkelijke vegetarische lasagne te maken met courgette en aubergine en wat was die lekker.
Ik had het idee dat je al eerder opgedaan in een restaurant waar ze zoiets op het menu hadden. Tijdens het serveren deden ze er wat extra basilicum pesto op en de lokale ricotta kaas. Een fantastische combinatie die ik snel wilde proberen. Kijk maar naar dit filmpje hoe we het maken.
Het is een echt lievelingsgerecht geworden en toen de kinderen op bezoek waren, mijn zus en @Danoi_pasqualino_pauline heb ik het gemaakt. Iedereen was enthousiast. Dus vandaag voor jullie online.
Het makkelijke van dit recept is dat je alleen de groenten even grilled in de oven. Je kunt ze ook grillen op een grillpan.
Voor deze snelle versie gebruiken we een basis kant en klaar tomaten passata. Onze zelfgemaakte basis tomatensaus is ook perfect hiervoor! Hoe maak je dit? Laagjes tomaten passata, gegrilde groenten, buffelmozzarella en lasagne vellen. Dit nog een keer en eindigen met saus, buffelmozzarella en parmezaanse kaas.
Even afbakken in de oven en smullen maar.
In Italië gebruikten we foliebakjes omdat er geen ovenschaal beschikbaar was. Toch best handig deze bakjes want maak er gewoon twee tegelijk en doe er eentje in de vriezer!
Wil je vaker heerlijke ovenschalen op tafel zetten helemaal in de Italiaanse stijl probeer dan eens onze klassieke lasagne of een groene lasagne al ragu. We hebben ook een lasagne van spruitjes pesto eentje die verschrikkelijk populair is onder onze volgers op Pinterst. Een cavolo nero lasagne met Grano Padano smaakt ook geweldig.
Cacioricotta
Cacioricotta is een traditionele Italiaanse kaas die vaak wordt gebruikt in de regionale keuken van Zuid-Italië, met name in de regio’s Apulië en Basilicata. Het is een combinatie van twee soorten kaas: “cacio” en “ricotta”. Wij hebben dit veel gegeten en natuurlijk een paar stukjes mee naar huis genomen.
Cacioricotta heeft een milde en romige smaak, vergelijkbaar met ricotta, maar met een toegevoegde hartige en licht zoute smaak door de pecorino. Het wordt vaak gebruikt als topping voor pasta, groentegerechten of geraspt over salades. Het is een karakteristiek ingrediënt in de regionale keukens van Zuid-Italië en voegt een unieke smaak toe aan verschillende gerechten.
Steps
1
Done
5 minuten
|
Oven voorverwarmenVerwarm de oven voor op 210°. |
2
Done
20 minuten
|
Courgette aubergineSnijd de courgette en aubergine in dunne plakken. |
3
Done
5 minuten
|
OvenschaalOp de bodem laagje passata . |
4
Done
40 minuten
|
BakkenDek de ovenschaal af met folie en bak 30 minuten op 200°. |
5
Done
|
ServerenServeer de lasagne met extra pesto en harde ricotta kaas. Je kunt ook parmezaanse kaas gebruiken |
6
Done
|
Tip*Dit recept is als voorgerecht geschikt voor vier personen. |