0 0
Vegetarische lasagne

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
4 Lasagne vellen
400 ml passata
1 grote courgette
1 grote Aubergine
2 bollen Buffalo mozzarella
30 gram geraspte parmezaanse kaas
Scheut Olijfolie
Beetje Oregano
Extra
2 eetlepel Pesto basilicum
4 eetlepel Harde ricotta kaas Of parmezaanse kaas

Vegetarische lasagne

Lekker vegetarisch met aubergine en courgette!

Features:
  • Vegetarisch
Cuisine:

Ingredients

  • Extra

Directions

Share

Vegetarische lasagne!

Heb jij ook wel eens dat je zin hebt in lekker veel groenten. Wij hebben dat regelmatig maar eten ook graag een bordje pasta. Op de vakantie snakte ik naar veggies en besloot een makkelijke vegetarische lasagne te maken met courgette en aubergine en wat was die lekker.

Ik had het idee dat je al eerder opgedaan in een restaurant waar ze zoiets op het menu hadden. Tijdens het serveren deden ze er wat extra basilicum pesto op en de lokale ricotta kaas. Een fantastische combinatie die ik snel wilde proberen. Kijk maar naar dit filmpje hoe we het maken.

Het is een echt lievelingsgerecht geworden en toen de kinderen op bezoek waren, mijn zus en @Danoi_pasqualino_pauline heb ik het gemaakt. Iedereen was enthousiast. Dus vandaag voor jullie online.

Het makkelijke van dit recept is dat je alleen de groenten even grilled in de oven. Je kunt ze ook grillen op een grillpan.
Voor deze snelle versie gebruiken we een basis kant en klaar tomaten passata. Onze zelfgemaakte basis tomatensaus is ook perfect hiervoor! Hoe maak je dit? Laagjes  tomaten passata, gegrilde groenten, buffelmozzarella en lasagne vellen. Dit nog een keer en eindigen met saus, buffelmozzarella en parmezaanse kaas.

Even afbakken in de oven en smullen maar.

In Italië gebruikten we foliebakjes omdat er geen ovenschaal beschikbaar was. Toch best handig deze bakjes want maak er gewoon twee tegelijk en doe er eentje in de vriezer!

Wil je vaker heerlijke ovenschalen op tafel zetten helemaal in de Italiaanse stijl probeer dan eens onze klassieke lasagne of een groene lasagne al ragu. We hebben ook een lasagne van spruitjes pesto eentje die verschrikkelijk populair is onder onze volgers op Pinterst. Een cavolo nero  lasagne met Grano Padano smaakt ook geweldig.

 

 

Cacioricotta

Cacioricotta is een traditionele Italiaanse kaas die vaak wordt gebruikt in de regionale keuken van Zuid-Italië, met name in de regio’s Apulië en Basilicata. Het is een combinatie van twee soorten kaas: “cacio” en “ricotta”. Wij hebben dit veel gegeten en natuurlijk een paar stukjes mee naar huis genomen.

Cacioricotta heeft een milde en romige smaak, vergelijkbaar met ricotta, maar met een toegevoegde hartige en licht zoute smaak door de pecorino. Het wordt vaak gebruikt als topping voor pasta, groentegerechten of geraspt over salades. Het is een karakteristiek ingrediënt in de regionale keukens van Zuid-Italië en voegt een unieke smaak toe aan verschillende gerechten.

 

Steps

1
Done
5 minuten

Oven voorverwarmen

Verwarm de oven voor op 210°.

2
Done
20 minuten

Courgette aubergine

Snijd de courgette en aubergine in dunne plakken.
Gebruik twee bakblikken en bakpapier. Sprenkel wat olijfolie over het bakpapier. Leg de plakken courgette en aubergine erop en strooi er wat oregano over en extra olijfolie.
Bak ze 20 minuten.

3
Done
5 minuten

Ovenschaal

Op de bodem laagje passata .
Hierop de helft van de gegrilde groenten.
Hierover 1/3 vd mozzarella.
Hierop 2 lasagnevellen.
Herhaal deze laagjes en eindig met tomatensaus, mozzarella en extra parmezaanse kaas.

4
Done
40 minuten

Bakken

Dek de ovenschaal af met folie en bak 30 minuten op 200°.
Verwijder de folie en bak nog 10 minuten na.

5
Done

Serveren

Serveer de lasagne met extra pesto en harde ricotta kaas. Je kunt ook parmezaanse kaas gebruiken

6
Done

Tip

*Dit recept is als voorgerecht geschikt voor vier personen.
Wanneer je dit als hoofdgerecht eet dan voor twee personen.

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Zalm taco's met bloemkool
previous
Zalm taco’s met bloemkool
caffe speciale
next
Caffè speciale
Zalm taco's met bloemkool
previous
Zalm taco’s met bloemkool
caffe speciale
next
Caffè speciale

Add Your Comment