0 0
3x Sangria

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
Authentieke Sangria
750 ml Rode wijn
500 ml Druivensap
2 sinaasappels sinaasappelsap
1 sinaasappel Schijfjes
3 perzik
125 gr Zwarte bes Berrybrothers
Witte Sangria
750 ml Prosecco
500 ml DubbelFriss witte druif-citroen
100 ml Limoncello
1 Citroen
1 tros Witte druiven
1 Groene appel
Takje verse munt
125 gr Witte bessen Berrybrothers
Sangria Granita
750 ml Rode wijn
500 ml Druivensap
2 sinaasappel sinaasappelsap
2 perzik
Paar takjes verse munt
150 gram rode bessen

3x Sangria

De lekkerste zomerse drankjes

Cuisine:

    Ingredients

    • Authentieke Sangria

    • Witte Sangria

    • Sangria Granita

    Directions

    Share

    3x Sangria!

    De zomer is begonnen dus het is tijd voor een zomerse Sangria. Af en toe genieten wij van een heerlijke cocktail. Niet altijd eentje uit Italie, nee ook de drankjes uit Spanje lusten we graag. Sangria is zo een typisch Spaans drankje. Het is een licht-alcoholische drank met vers fruit en vruchtensap. Met de prachtige en verrukkelijke bessen van Berrybrothers zijn we aan de slag gegaan om niet 1 maar 3 Sangria recepten te maken!

    Allereerst een authentieke Sangria. De klassieke Sangria is gemaakt van wijn en bevat naast sinaasappel ook perzik en druivensap. De zwarte bes met zijn cassis smaak is de perfecte toevoeging hieraan!

    De witte Sangria heeft een basis van prosecco, witte druivensap en limoncello. Daarnaast vullen we de drank met druiven, frisse citroen en groene appel en natuurlijk als ‘eye cather’ de prachtige witte bessen. Een unieke bes die een zoete smaak heeft. Wij zijn dol op deze prachtige parels!

    De laatste variant is een vernieuwde Sangria. We hebben de authentieke rode Sangria omgetoverd in een Italiaanse granita. Een granita is een half bevroren drankje uit Sicilië. We konden het toch niet laten om het Spaanse drankje een Italiaans tintje te geven. En met succes, want het smaakte geweldig! In plaats van de zwarte bes hebben we de rode bes hiervoor gebruikt, met zijn zuurtje geeft hij dit ijsje een heerlijke smaak.

    Het leuke dat je met deze heerlijke drankjes kunt variëren. Je kunt afwisselen met fruit en alcohol percentages. Wij kiezen vaak voor iets meer druivensap en iets minder wijn. Hierdoor is het alcoholpercentage lager, waardoor je er eentje extra kunt drinken. En geloof ons, dat is geen overbodige luxe, want van deze dorstlesser krijg je geen genoeg. Een geheel alcoholvrije versie smaakt ook goed. Door de bessen heeft dit drankje heel veel smaak!

    De zwarte besen en de witte besjes zijn alleen hoog zomer beschikbaar. Kom je ze niet tegen bij de supermarkt kijk dan bij de speciaalzaak. Gelukkig is de rode bes het hele jaar in het assortiment bij de Albert Heijn.

    Wil je graag de nieuwsbrief ontvangen met alle informatie en recepten van Berrybrothers ? Meld je dan aan van via fans.berrybrothers.nl/berryfan

    Kijk ook eens naar onze Rode bessen crostata met room

    Steps

    1
    Done

    Authentieke Sangria

    Schenk de rode wijn, druivensap en het sap van 2 sinaasappel bij elkaar.
    Was de perzik en sinaasappel en voeg de in schijfjes gesneden perzik en sinaasappel toe
    De zwarte bes mag er in kleine trosjes bij.
    Laat het geheel goed afkoelen en koud worden en serveer met ijsklontjes en een trosje zwarte bessen.

    2
    Done

    Witte Sangria

    Schenk de prosecco, druiven citroensap en limoncello bij elkaar.
    Was het fruit. Voeg schijfjes citroen, groene appel (inclusief schil) en gehalveerde druiven toe.
    De witte bessen mogen in kleine trosjes erbij.
    Laat het geheel goed afkoelen en koud worden en serveer met ijsklontjes, een trosje witte bessen en verse munt.

    3
    Done

    Sangria granita

    Schenk de rode wijn, druivensap en sap van 2 sinaasappel bij elkaar.
    Schil de perzik en verwijder de pit. Rits de rode bessen van de takjes .(bewaar bessen voor serveren)
    Pureer de bessen en perzik met een staafmixer en voeg bij het rode wijn mengsel. Pureer dit even samen.

    4
    Done
    4 uur

    Afkoelen

    Zet het mengsel in een bak in de vriezer. Na 45 minuten roer je het geheel door met een vork.
    Dit doe je elke 45 minuten totdat het geheel bevroren is.
    Schep de Granita in glaasjes en serveer met klein takje rode bessen en verse munt.

    Admin

    Recipe Reviews

    There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
    Panzanella
    previous
    Panzanella met abrikoos en burrata
    Tiramisu croissant
    next
    Tiramisu croissant
    Panzanella
    previous
    Panzanella met abrikoos en burrata
    Tiramisu croissant
    next
    Tiramisu croissant

    Add Your Comment