Ingredients
-
1 x recept Biscuit taart
-
klein beetje Gele kleurstof
-
100 ml Limoncelloof citroen limonade
-
Vulling
-
259 gram Mascarpone
-
500 ml Slagroomniet perse nodig
-
2 blaadjes gelatineoptioneel
-
3 plakken Ananasuit blik
-
250 gram aardbeien
-
1 zakje vanille suiker Suikerof 2 el suiker
Directions
Italiaanse mimosa taart.
De Italiaanse mimosa taart word heel veel gebakken, en zeker rond 8 maart ter ere van La Festa della Donna, oftewel Dag van de Vrouw. Een Internationale vrouwendag waar de mimosa, dat kleine gele bloemetje, centraal staat. De mimosa bloem staat voor kracht en liefde van vrouwen. Wij Queens begrijpen dit helemaal. In maart begint de prachtige mimosa te groeien, en je geeft deze bloesem aan je vriendinnen of vrouwen waar je respect voor hebt.
Het begin van de lente gaat natuurlijk gepaard met Pasen en daarom vinden wij dit een uitermate geschikte Paas taart. Het prachtige gele kleurtje en de ronde vorm is heel toepasselijk. Wij hebben er een zuccotto van gemaakt. Van origine komt de vorm uit Florence, waarbij het rondje lijkt op de bolling van de Duomo of kardinaals mutsje. De De vulling is van ananas, aardbei, mascarpone en slagroom. Daar omheen een cakelaag. Het ziet er misschien ingewikkeld uit, maar eigenlijk valt het best te doen!
Je maakt een biscuit taart. Biscuit is heerlijk luchtig. Dit is een heel eenvoudig simpel recept dat eigenlijk niet kan mislukken. Wil je een snelle versie dan koop je een cake die je in plakjes snijd.
Voor de extra gele kleur hebben we een beetje kleurstof gebruikt, dit hoeft natuurlijk niet, maar dan krijg je een iets lichtere cake. Na het snijden van deze cake smeer je het in met limoncello of een beetje aangelengde citroen limonade. De plakjes cake plak je als het ware in een ronde kom, met een heerlijke vulling erin van ananas, aardbei, mascarpone en slagroom. Vervolgens plak je er een deksel op van cake en smeer je het later in met slagroom en bedek je het geheel met kleine bolletjes mimosa cake.
Speciale feestelijke taarten zijn, De Italiaanse zuccotto, Paas monchoutaart met kiwi en Oreo koekjes, Tiramisu met limoncello en lemoncurd. De paas chocolatechip koekjes zijn ook Paas proof.
Steps
1
Done
10 minuten
|
Biscuit deegMaak 1x recept biscuit deeg (zie link in verhaal) Voeg een beetje gele kleurstof bij het beslag. |
2
Done
10 minuten
|
VullingVoor extra stevige vulling doe je twee gelatine blaadjes 10 minuten in koud water. Je kunt er ook voor kiezen om geen gelatine te gebruiken, dan is de vulling iets minder stevig. Beide kan. Klop de slagroom met vanille suiker. |
3
Done
5 minuten
|
Ronde vormBekleed de binnenkant van de schaal met plastic folie (wij gebruiken een schaal met diameter van 22 cm) |
4
Done
2 minuten
|
VullenSchep de fruit vulling in de schaal en bedek met een cake plakjes. |
5
Done
$ minuten
|
Afwerking |
6
Done
|
Serveren |