1 0
Italiaanse Mimosa taart

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
1 x recept Biscuit taart
klein beetje Gele kleurstof
100 ml Limoncello of citroen limonade
Vulling
259 gram Mascarpone
500 ml Slagroom niet perse nodig
2 blaadjes gelatine optioneel
3 plakken Ananas uit blik
250 gram aardbeien
1 zakje vanille suiker Suiker of 2 el suiker

Italiaanse Mimosa taart

De perfecte mimosa Paastaart in de vorm van een zuccotto!

Features:
  • Vegetarisch
Cuisine:

Ingredients

  • 1 x recept Biscuit taart

  • Vulling

Directions

Share

Italiaanse mimosa taart.

De Italiaanse mimosa taart word heel veel gebakken, en zeker rond 8 maart ter ere van La Festa della Donna, oftewel Dag van de Vrouw. Een Internationale vrouwendag waar de mimosa, dat kleine gele bloemetje, centraal staat. De mimosa bloem staat voor kracht en liefde van vrouwen. Wij Queens begrijpen dit helemaal. In maart begint de prachtige mimosa te groeien, en je geeft deze bloesem aan je vriendinnen of vrouwen waar je respect voor hebt.

Het begin van de lente gaat natuurlijk gepaard met Pasen en daarom vinden wij dit een uitermate geschikte Paas taart. Het prachtige gele kleurtje en de ronde vorm is heel toepasselijk. Wij hebben er een zuccotto van gemaakt. Van origine komt de vorm uit Florence, waarbij het rondje lijkt op de bolling van de Duomo of kardinaals mutsje. De De vulling is van ananas, aardbei, mascarpone en slagroom. Daar omheen een cakelaag. Het ziet er misschien ingewikkeld uit, maar eigenlijk valt het best te doen!

Je maakt een biscuit taart. Biscuit is heerlijk luchtig. Dit is een heel eenvoudig simpel recept dat eigenlijk niet kan mislukken. Wil je een snelle versie dan koop je een cake die je in plakjes snijd.

Voor de extra gele kleur hebben we een beetje kleurstof gebruikt, dit hoeft natuurlijk niet, maar dan krijg je een iets lichtere cake. Na het snijden van deze cake smeer je het in met limoncello of een beetje aangelengde citroen limonade. De plakjes cake plak je als het ware in een ronde kom, met een heerlijke vulling erin van ananas, aardbei, mascarpone en slagroom. Vervolgens plak je er een deksel op van cake en smeer je het later in met slagroom en bedek je het geheel met kleine bolletjes mimosa cake.

Speciale feestelijke taarten zijn, De Italiaanse zuccotto, Paas monchoutaart met kiwi en Oreo koekjes, Tiramisu met limoncello en lemoncurd. De paas chocolatechip koekjes zijn ook Paas proof.

Steps

1
Done
10 minuten

Biscuit deeg

Maak 1x recept biscuit deeg (zie link in verhaal) Voeg een beetje gele kleurstof bij het beslag.
Wil je de taart sneller maken dan koop je een kant en klare cake.
Deze zal niet de spannende gele kleur geven.

2
Done
10 minuten

Vulling

Voor extra stevige vulling doe je twee gelatine blaadjes 10 minuten in koud water. Je kunt er ook voor kiezen om geen gelatine te gebruiken, dan is de vulling iets minder stevig. Beide kan.

Klop de slagroom met vanille suiker.
Roer hier de mascarpone door.
Verwarm een heel klein beetje melk en roer er de uitgelekte gelatine door en voeg toe. Schep een derde van dit mengsel eruit en zet apart, dit heb je namelijk nodig om als laatste aan de buitenkant te smeren.
Snijd de uitgelekte ananas en aardbeien in kleine stukjes. Deze mogen er ook door.
Zet koud.

3
Done
5 minuten

Ronde vorm

Bekleed de binnenkant van de schaal met plastic folie (wij gebruiken een schaal met diameter van 22 cm)
Snijd de biscuit taart in dunne plakken. Smeer de dunne plakken in met limoncello. Verdeel de cake plakken over de binnenkant van de schaal. Druk het goed aan.
Vergeet niet dat je een laag overhoud voor de mimosa bolletjes afwerking aan het einde.

4
Done
2 minuten

Vullen

Schep de fruit vulling in de schaal en bedek met een cake plakjes.
Wikkel deze goed in met folie en zet een nachtje koud.
De bolling wordt lekker stevig en compact.

5
Done
$ minuten

Afwerking

Verwijder de plastic folie.
Smeer de buitenkant in met het restant vulling zonder fruit.
Strooi er kleine blokjes cake over en decoreer met aardbei.

6
Done

Serveren

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
previous
Bloody mimosa
aubergine parmigiana
next
Aubergine parmigiana
previous
Bloody mimosa
aubergine parmigiana
next
Aubergine parmigiana

Add Your Comment