Ingredients
-
2 pakken Lange vingers
-
2 eieren
-
4 eetlepel poedersuiker
-
500 gram Mascarpone
-
500 ml slagroom
-
6 espresso
-
50 ml AmarettoOf amandelaroma 1 eetlepel
-
5 eetlepel Nutella
-
75 gram gehakte hazelnoten hazelnotenLidl
-
3 eetlepel Cacaopoeder
Directions
Nutella tiramisu!
Daar is die eindelijk, de droom tiramisu van Jo. Nutella tiramisu staat al heel lang op het lijstje. Eentje die gewoon gemaakt moet worden. Kun je er iets bij voorstellen onze verrukkelijke Authentieks tiramisu met een extra laag Nutella ganache ertussen. Extra gehakte hazelnoten erop maakt het geheel helemaal af.
Het liefst maken we deze schaal een dag van tevoren. Je weet dan zeker dat alle smaken lekker zijn ingetrokken en de structuur is op zijn best. Voor deze tiramisu gebruik je ook wat de Italiaanse Amaretto. Vandaag deze feestelijke editie met prachtige toefjes erboven op. Deze extra handeling kun je achterwege laten zodat deze schaal nog sneller klaar is. Je mag zelf kiezen! Ga jij je vrienden en familie straks ook een keer verwennen met deze heerlijke tiramisu?
Het enige probleem met dit toetje is wanneer gaan we dit maken. Jo maakt alleen zulke schalen als er feestje is want met zijn tweeën opeten is een no go. Gelukkig was daar Mariëlla haar verjaardag waar we uitgenodigd werden voor de lunch. Dit is mijn kans dacht Jo. Heel nonchalant opperde of ik een dessert mee kon nemen. Dammm schoonmama nam als iets mee en Mariëlla wilde me absoluut niet opzadelen met kokelarij. Gelukkig had onze vriend een housewarming en voila de Nutella was geboren.
De schaal was binnen no time leeg en het liefste had iedereen nog een hapje. Ons idee is maak altijd een grote schaal vol zodat je niemand kunt teleurstellen. Met een goede basis van tiramisu room kun je nog veel meer lekkers maken. Gelukkig hebben we op de website de meest heerlijke variaties. Typ maar eens tiramisu in bij de zoekbalk. Hier al wat ideeën: Tiramisu cakerol, Tiramisu taart met limoncello en lemoncurd, Charlotte Tiramisu feesttaart, Aardbeien Tiramisu taart of de pistache Tiramisu!
Steps
1
Done
3 minuten
|
KoffieZet zes kopjes espresso koffie en doe daar een scheut Amaretto bij. ( kind vriendelijke versie met een eetlepel amandel aroma) |
2
Done
|
Eidooier poedersuiker mascarponeScheid de eitjes zodat je eiwit in eigeel apart hebt. |
3
Done
|
EiwitKlop het eiwit goed stijf. |
4
Done
|
SlagroomKlop 500 ml slagroom. |
5
Done
|
Laagjes makenDrenk de lange vingers snel in het koffie mengsel en bedek de bodem ermee. |