0 0
Nutella tiramisu

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
2 pakken Lange vingers
2 eieren
4 eetlepel Poedersuiker
500 gram Mascarpone
500 ml Slagroom
6 Espresso
50 ml Amaretto Of amandelaroma 1 eetlepel
5 eetlepel Nutella
75 gram gehakte hazelnoten Hazelnoten Lidl
3 eetlepel Cacao poeder

Nutella tiramisu

Ohhh deze moet je gewoon maken..

Features:
  • Vegetarisch

Ingredients

Directions

Share

Nutella tiramisu!

Daar is die eindelijk, de droom tiramisu van Jo. Nutella tiramisu staat al heel lang op het lijstje. Eentje die gewoon gemaakt moet worden.  Kun je er iets bij voorstellen onze verrukkelijke Authentieks  tiramisu met een extra laag Nutella ganache ertussen. Extra gehakte hazelnoten erop maakt het geheel helemaal af.

Het liefst maken we deze schaal een dag van tevoren. Je weet dan zeker dat alle smaken lekker zijn ingetrokken en de structuur is op zijn best. Voor deze tiramisu gebruik je ook wat de Italiaanse Amaretto. Vandaag deze feestelijke editie met prachtige toefjes erboven op. Deze extra handeling kun je achterwege laten zodat deze schaal nog sneller klaar is. Je mag zelf kiezen! Ga jij je vrienden en familie straks ook een keer verwennen met deze heerlijke tiramisu?

Het enige probleem met dit toetje is wanneer gaan we dit maken. Jo maakt alleen zulke schalen als er feestje is want met zijn tweeën opeten is een no go. Gelukkig was daar Mariëlla haar verjaardag waar we uitgenodigd werden voor de lunch. Dit is mijn kans  dacht Jo. Heel nonchalant opperde of ik een dessert mee kon nemen. Dammm schoonmama nam als iets mee en Mariëlla wilde me absoluut niet opzadelen met  kokelarij. Gelukkig had onze vriend een housewarming en voila de Nutella was geboren.

De schaal was binnen no time leeg en het liefste  had iedereen nog een hapje. Ons idee is maak altijd een grote schaal vol zodat je niemand kunt teleurstellen. Met een goede basis van tiramisu room kun je nog veel meer lekkers maken. Gelukkig hebben we op de website de meest heerlijke variaties. Typ maar eens tiramisu in bij de zoekbalk. Hier al wat ideeën:  Tiramisu cakerol,  Tiramisu taart met limoncello en lemoncurd, Charlotte Tiramisu feesttaart, Aardbeien Tiramisu taart of de pistache Tiramisu!

Steps

1
Done
3 minuten

Koffie

Zet zes kopjes espresso koffie en doe daar een scheut Amaretto bij. ( kind vriendelijke versie met een eetlepel amandel aroma)
Zet koud.

2
Done

Eidooier poedersuiker mascarpone

Scheid de eitjes zodat je eiwit in eigeel apart hebt.
Eigeel en poedersuiker goed roeren in een schaal die je in een pan gekookt water zet (Aubain-marie) een . Roer dit 3 minuten goed door.
Voeg 1 pakje 250 gram mascarpone erbij. Roer goed en zet apart.

3
Done

Eiwit

Klop het eiwit goed stijf.
Zet apart.

4
Done

Slagroom

Klop 500 ml slagroom.
Verdeel dit in 3 schalen.
1e schaal: 1/3 slagroom met mascarpone mengsel mengen en als laatste het eiwit er doorheen spatelen.
2e schaal: 1/3 slagroom, 125 gram mascarpone met 4 eetlepel Nutella.
3e schaal: 1/3 slagroom met 125gram mascarpone. Dit mengsel doe je in een slagroom spuit en leg koud in de koelkast.(hier maak je als laatste de toefjes mee)
Wil je een geen toefjes erop zodat je sneller klaar bent dan maak je schaal 1: helft vd slagroom met mascarpone eigeel mengsel en als laatste de eiwit erdoor.
Schaal 2: de helft vd slagroom met 6 eetlepel Nutella.

5
Done

Laagjes maken

Drenk de lange vingers snel in het koffie mengsel en bedek de bodem ermee.
Hierop de helft vd Nutella room. + een laagje met gehakte hazelnoten.
Hierop een laag slagroom mascarpone ei mengsel.
Vervolgens een 2e laag lange vingers in de koffie gedrenkt + Nutella room + gehakte hazelnoten + een laag slagroom mascarpone ei mengsel.
Zet dit een nachtje koud.
Je kunt daarna afmaken met cacaopoeder maar ook met een toefjes laag uit de spuitzak en daarop cacaopoeder.

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
previous
Bananen Nutella Magnum
aubergine caponata uit Sicilië
next
Aubergine caponata uit Sicilië
previous
Bananen Nutella Magnum
aubergine caponata uit Sicilië
next
Aubergine caponata uit Sicilië

Add Your Comment