0 0
Caffè speciale

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
200 ml Slagroom
1 eetlepel Suiker
Klein scheutje Amaretto
Espresso
2 stukjes schil Citroen

Caffè speciale

Dat het speciaal is dat proef je!

Features:
  • Glutenvrij
  • Vegetarisch
Cuisine:

Ingredients

Directions

Share

Caffè speciale!

Als je de titel leest dan weet je dat Caffè speciale een heel speciale koffie is. Eentje die we gedronken hebben in Puglia en die we zeker willen delen met onze volgers. Voordat we naar Polignano a mare gingen hadden we hier nog nooit van gehoord maar bij aankomst hadden we zin in een koffie. Om ons heen zagen we veel mensen een beetje bijzondere koffie drinken tja en dan is er maar één ding, wij willen dit proeven!

Polignano a mare staat vooral bekend om zijn buitengewone en pittoreske ligging met uitzicht op een rotsachtige uitloper en om zijn baaien met een zeer blauw water. En alleen deze twee redenen zijn de reis hier naartoe waard. Als je eenmaal ter plaatse bent, ga je natuurlijk eerst stoppen bij “Il Super Mago del Gelo Mario Campanella”.  Hier drink je de speciale koffie te drinken, een koffie die in Polignano is uitgevonden.

Koffie, suiker, citroenschil, room en amarretto, dit zijn de 5 magische ingrediënten die leven geven aan de speciale koffie van Polignano a Mare. Dit drankje dat lauw wordt geserveerd in kleine glazen bekertjes. Nieuwsgierig naar de combinatie van romige koffie met citroen en amaretto? Het smaakt fantastisch en met de Amaretto erin perfect om na het idee diner te serveren. Nouja wij dronken het om 11 uur in de ochtend haha.

De ijs/koffie ijsbar heet “Il Super Mago del Gelo” en te vinden op nummer 22 van Piazza Garibaldi.

Zin in een koffie uit Lecce? Probeer de verrukkelijke ijskoffie caffè Leccese, een koffie met ijsklontjes en scheutje amandelikeur of een shakerato ijskoffie.

Geschiedenis van deze koffie.

De ijsbar is een historische plek in Polignano: sinds 1935 is het in handen gekomen van de leden van de familie Campanella. In het begin was het Giuseppe, een amandelverkoper die als marskramer besloot een koffie tentje te beginnen. Daarna was het zijn zoon Mario die de speciale koffie bekend maakte. Het is een hele eenvoudige koffiezaak maar super leuk om te bezoeken. De hele familie is vereeuwigd in de verzameling vintage foto’s die aan de muren van het restaurant hangen, waaronder de onvermijdelijke Domenico Modugno, geboren in Polignano.

Steps

1
Done

Slagroom

Klop de slagroom met suiker.
Je kunt ook de suiker bij de koffie doen.

2
Done

Koffie slagroom amarreto

Zet twee kopjes koffie.
Meng dit met vier grote eetlepels slagroom en een scheutje Amaretto.
Wij hebben dit gemengd in onze melk opschuimer maar je kunt dit ook met een garde doen.

3
Done

Citroen

Neem een dun schilletje van de citroen en doe dit in een glazen bekertje.
Schenk hier de romige koffie op.
Drink het lauw warm.

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Vegetarische lasagne
previous
Vegetarische lasagne
caprese stokbrood met courgette pesto
next
Caprese stokbrood met courgette pesto
Vegetarische lasagne
previous
Vegetarische lasagne
caprese stokbrood met courgette pesto
next
Caprese stokbrood met courgette pesto

Add Your Comment