0 0
Crema al caffe

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
250 ml Slagroom
2 eetlepels Poeder suiker
1 Espresso
1 mini klontje Suiker
vleugje Cacao poeder

Crema al caffe

Het meest simpele dessert met slagroom en koffie

Cuisine:

Ingredients

Directions

Share

Crema al caffe!

Wil je een super makkelijk en zalig dessert? Probeer eens de Italiaanse crema al caffe. De naam zegt het al een koffie creme die je eet met een lepeltje. De Queens zijn dol koffie. Mariëlla drinkt het ietsje minder, en José gemiddeld zo’n drie kopjes per dag. Wij vallen dus niet onder de echte koffie leuten. Lekker de ochtend beginnen met een cappuccino is helemaal niet verkeerd. Een goede lunch moeten we echter afsluiten met een espresso.

Een goed koffie apperaat is dus een must. Inmiddels heeft Jo een ietsje luxer koffiezet apparaat, maar er is een tijd geweest dat de Italiaanse cafetiere de lekkerste espresso maakte. Wil je een keer een leuk dessert presenteren aan de gasten dan is deze crema al caffe zeker een aanrader. Het enige wat je moet doen is de slagroom samen met 2 eetlepels poedersuiker lobbig kloppen. Niet zoals Jo de eerste keer de slagroom te veel kloppen want dan is het niet meer te redden. Als laatste er een afgekoelde expresso  meekloppen. Je pakt een klein lief cocktail glaasje of koffie kopje. Schep de room erin en top af met wat cacao poeder. Voor de liefhebbers schenk je er een lekkere Amaretto bij.

Zoals je weet zijn we dol op toetjes en zeker Italiaanse dessert. Nog zo makkelijk en lekker is de Tiramisu affogato. Een simpele Tiramisu in een glaasje tover je ook snel op tafel. Heb je iets meer tijd dan ga je natuurlijk voor onze authentieke tiramisu een familie recept die super populair is.  Type een keer tiramisu in op de website en je ze al versteld zijn van de meest heerlijke Italiaanse dessert op basis van koffie.

Steps

1
Done
10 minuten

Espresso

Zet een kopje espresso. Doe er een klein schepje suiker bij en laat het afkoelen.
Liefst in de koelkast.

2
Done
3 minuten

Slagroom

Zorg dat je koude slagroom gebruikt.
Klop deze lobbig met 2 eetlepel poedersuiker.
Voeg als laatste de afgekoelde espresso toe.
Zet koud.

3
Done

Serveren

Verdeel de crema in een glaasje of mooi koffie kopje.
Strooi er wat cacaopoeder over.
Heerlijk om op te lepelen met en lange vinger.
Lekker ook een cantuccini of amaretti koekje.
Een glaasje Amaretto is ook niet verkeerd.

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Balsamico kip salade
previous
Balsamico kip salade
next
Biscotti abbracci knuffelkoekjes
Balsamico kip salade
previous
Balsamico kip salade
next
Biscotti abbracci knuffelkoekjes

Add Your Comment