0 0
Plaattaart raapstelen en courgette

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
1 Rol bladerdeeg
200 gram Raapstelen
200 gram ricotta kaas
1 courgette
1 Citroen
naar smaak zout en peper
halve theelepel Chili poeder
1 eieren
scheutje Olijfolie

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Plaattaart raapstelen en courgette

Wat zijn ze lekker en gezond deze raapsteeltjes

Features:
  • Vegetarisch
Cuisine:

Ingredients

Directions

Share

Plaattaart raapstelen en courgette!

Het is weer tijd voor een plaattaart. Eentje met een vergeten groenten of tenminste een groente die je niet elke dag in de winkel ziet liggen. Wellicht zijn deze prachtige groene steeltjes bij jullie ook niet zo bekend dus des te leuker om hier mee aan de slag te gaan. Wij hebben er een plaattaart raapstelen en courgette van gemaakt, en deze was zalig. De raapstelen hebben we fijngesneden en door de ricotta gedaan. Een fijne basis voor de plaattaart.  Het is een makkelijk gerechtje, en perfect bij de borrel of als lunch gerecht. Een kant en klare rol bladerdeeg is wat je nodig hebt. Extra courgette erop en veel citroen smaakte het verrukkelijk. Ken jij de raapstelen?

Wij zagen laatst de raapsteeltjes in de winkel liggen en hadden geen idee wat het was. Ze zagen er mooi fris en groen uit en direct opgezocht wat je er precies mee kon doen. Ze worden verkocht per bosje, en je wilt ze super vers want dan zijn ze lekker  knapperig. Neem altijd de meest verse mee, want eenmaal uit de koeling kunnen ze snel verleppen.  Je vind ze niet het hele jaar in de supermarkt of groenteboer. Het voorjaar is helemaal geschikt voor de groei dus tot en met juni te koop. Snel even kijken dan of je ze tegen komt. De groene steeltjes zijn eigenlijk de bladeren van de meiknol of koolraap.  De smaak kun je vergelijken met jonge spinazie en heeft ook een beetje dat nootachtige zoals bij rucola.

Er zijn trouwens meerdere namen voor deze groente. Bladmoes, snijmoes en in het zuiden des lands noemen ze ook wel keeltjes.

Wil je ook een snelle plaattaart dan hebben we meerdere variaties zoals de Plaattaart met peer parmaham en gorgonzola, plaatpizza met aubergine en courgette. Liever een zoete versie dan is de Appel plaattaart met amandelspijs een verrukkelijke makkelijk toetje.!

Steps

1
Done

ricotta raapstelen

Giet het vocht van de ricotta en voeg daar een grote bos fijngesneden raapsteeltjes bij. Wat zout, peper, rasp van een halve citroen en chilipoeder erbij voor extra smaak.
Roer goed door elkaar.

2
Done
10 minuten

Oven voorverwarmen

Verwarm de oven voor op 200 graden.

3
Done
5 minuten

bladerdeeg

Rol de bladerdeeg uit.
Prik er wat gaatjes in met een vork.
Smeer het ricotta mengsel over het bladerdeeg. Laat 1 cm vd buitenrand vrij.
Snijd een courgette in fijne plakjes en hussel deze door wat olijfolie en leg deze over de ricotta, of smeer ze later in met kwastje.
Wij hadden een halve gebruikt, maar achteraf slinken de courgette in de oven en kun je ook de hele courgette er op doen.
Leg er wat blaadjes raapsteel tussen. Rasp er de rest van de citroen over.
Extra zwarte peper uit de molen erover is lekker.

4
Done
1 minuut

ei

Kluts een eitje en smeer met een kwastje de randjes in.

5
Done
20 minuten

oven

Leg de plaattaart op een bakblik in de oven (200 graden)
Na 10 minuten laat je de plaattaart van het bakblik glijden op het ovenrooster.
Dit zorgt ervoor dat de bodem goed gaart.
Na ongeveer 20-25 minuten is de plaat klaar

6
Done

Tip

Eet de plaattaart warm of lauwwarm.
Je kunt er nog wat extra rucola over doen, optioneel.
Wil je een niet vegetarische versie dan kun je extra spekjes toevoegen.

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
previous
Aardbeien danish
next
Gegratineerde paprika uit de oven
previous
Aardbeien danish
next
Gegratineerde paprika uit de oven

2 Comments Hide Comments

Add Your Comment