Ingredients
-
3 Paprika
-
50 gram Oud broodof paneermeel
-
bosje verschillende verse kruiden Italiaanse kruidengedroogd kan ook
-
50 gram geraspte parmezaanse kaas
-
naar smaak zout en peper
-
1 teen knoflook
-
flinke scheut Olijfolie
Directions
Gegratineerde paprika uit de oven!
Waarschijnlijk herkennen jullie het wel dat niet iedereen in je huishouden dezelfde smaak heeft. Bij ons is dat duidelijk het geval. Gevalletje paprika is hier wel een dingetje. Jo is er dol op maar Mario laat deze gekleurde groente links liggen, of wanneer hij een stukje in zijn eten spot er altijd weet uit te vissen. Het zelfde gebeurt met tomaten schilletjes… Nouja geen probleem maar dat betekent niet dat ze niet regelmatig in de boodschappen mand liggen. Je wilt deze gegratineerde paprika uit de oven namelijk niet missen. Een super makkelijke manier om de paprika een boost te geven door deze te gratineren met een gratin van verse kruiden, oud stokbrood en natuurlijk wat parmezaanse kaas.
Voor dit gerecht hebben we de zoete puntpaprika gebruikt. Je kunt natuurlijk alle paprika’s gebruiken en de verschillende kleuren is ook wel heel leuk op je bordje. Snijd deze dan wel in iets kleinere stukken zodat ze een beetje plat op de ovenschaal liggen. Vandaag hebben we maar twee paprika’s gebruikt, maar ik stel voor dat wanneer je dit maakt een groot bakblik tegelijk maakt. Wij hadden namelijk een beetje spijt dat er maar vier stukken waren. Ze zijn namelijk zo ontzettend lekker, en ook koud de volgende dag heel smaakvol. Deze gegratineerde paprika’s serveer je als een voorgerecht. Verrukkelijk bij een stukje vis of vlees. Ook fijn bij de salade en een stukje toast. Snap je nu dat je altijd iets meer moet maken haha!
Paprika’s en meer.
Wat ook lekker is om dit met tomaatjes te doen, kijk maar eens bij ons Gegratineerde tomaten uit de oven recept. Nog meer paprika gerechten zijn: Geroosterde paprika dip, Gevulde geroosterde puntpaprika, Gevulde paprika’s met gehakt en de pasta Bucatini met paprika saus en geitenkaas.
Steps
1
Done
10 minuten
|
Oven voorverwarmenVerwarm de oven voor op 180 graden. |
2
Done
3 minuten
|
BroodkruimHak het oude brood fijn, samen met verse Italiaanse kruiden, knoflook, parmezaanse kaas, zout en peper. Het mag een beetje grof. |
3
Done
1 minuut
|
PaprikaWas en snijd de paprika doormidden. |
4
Done
30 minuten
|
OvenZet de schaal een half uur in de oven. |
5
Done
|
Tip |