0 0
Gegratineerde paprika uit de oven

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
3 Paprika
50 gram Oud brood of paneermeel
bosje verschillende verse kruiden Italiaanse kruiden gedroogd kan ook
50 gram geraspte parmezaanse kaas
naar smaak zout en peper
1 teen knoflook
flinke scheut Olijfolie

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Gegratineerde paprika uit de oven

Zo wordt een paprika nog lekkerder!

Features:
  • Vegetarisch
Cuisine:

Ingredients

Directions

Share

Gegratineerde paprika uit de oven!

Waarschijnlijk herkennen jullie het wel dat niet iedereen in je huishouden dezelfde smaak heeft. Bij ons is dat duidelijk het geval.  Gevalletje paprika is hier wel een dingetje. Jo is er dol op maar Mario laat deze gekleurde groente links liggen, of wanneer hij een stukje in zijn eten spot er altijd weet uit te vissen. Het zelfde gebeurt met tomaten schilletjes… Nouja geen probleem maar dat betekent niet dat ze niet regelmatig in de boodschappen mand liggen. Je wilt deze gegratineerde paprika uit de oven namelijk niet missen. Een super makkelijke manier om de paprika een boost te geven door deze te gratineren met een gratin van verse kruiden, oud stokbrood en natuurlijk wat parmezaanse kaas.

Voor dit gerecht hebben we de zoete puntpaprika gebruikt. Je kunt natuurlijk alle paprika’s gebruiken en de verschillende kleuren is ook wel heel leuk op je bordje. Snijd deze dan wel in iets kleinere stukken zodat ze een beetje plat op de ovenschaal liggen. Vandaag hebben we maar twee paprika’s gebruikt, maar ik stel voor dat wanneer je dit maakt een groot bakblik tegelijk maakt. Wij hadden namelijk een beetje spijt dat er maar vier stukken waren. Ze zijn namelijk zo ontzettend lekker, en ook koud de volgende dag heel smaakvol. Deze gegratineerde paprika’s serveer je als een voorgerecht. Verrukkelijk bij een stukje vis of vlees. Ook fijn bij de salade en een stukje toast. Snap je nu dat je altijd iets meer moet maken haha!

Paprika’s en meer.

Wat ook lekker is om dit met tomaatjes te doen, kijk maar eens bij ons Gegratineerde tomaten uit de oven recept. Nog meer paprika gerechten zijn: Geroosterde paprika dip, Gevulde geroosterde puntpaprika, Gevulde paprika’s met gehakt en de pasta Bucatini met paprika saus en geitenkaas.

Steps

1
Done
10 minuten

Oven voorverwarmen

Verwarm de oven voor op 180 graden.

2
Done
3 minuten

Broodkruim

Hak het oude brood fijn, samen met verse Italiaanse kruiden, knoflook, parmezaanse kaas, zout en peper. Het mag een beetje grof.
Heb je geen oud brood, gebruik paneermeel.
Heb je geen verse kruiden, gedroogde kan ook.

3
Done
1 minuut

Paprika

Was en snijd de paprika doormidden.
Verwijder de zaden.
Heb je grote paprika snijd deze in vieren.
Leg deze in een ovenschaal met de binnenkant naar boven.
Doe er een klein beetje zout en peper en olijfolie op.
Hierover de broodkruim met wat extra parmezaanse kaas en een laatste beetje olijfolie.

4
Done
30 minuten

Oven

Zet de schaal een half uur in de oven.

5
Done

Tip

Gebruik ook eens de drie verschillende kleuren paprika.
Maak altijd een grote schaal vol, de dag erna eet je ze lekker koud.

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
previous
Plaattaart raapstelen en courgette
next
Gegratineerde rozemarijn aardappelen
previous
Plaattaart raapstelen en courgette
next
Gegratineerde rozemarijn aardappelen

Add Your Comment