Ingredients
-
5 Appel
-
2 theelepel Kaneel
-
2 eetlepel Bruine suiker
-
2 eetlepel Roomboter
-
Grote hand vol Rozijnen
-
Extra
-
1 stokbroodOf harde witte bolletjes
-
Flinke scheut Olijfolie
-
2 bol burrata
Directions
Bruschetta burrata appeltaart!
Oke, de naam bruschetta burrata appeltaart wordt waarschijnlijk niet echt gezocht op Google met zoekwoorden maar ik kan geen andere naam verzinnen haha. Jammer dan maar wij vinden dat je dit gewoon een keer moet proberen!
Dit broodje heeft namelijk alle smaken van appeltaart en inderdaad het is een soort bruschetta. Nu wisten jullie al dat wij dol zijn op burrata en zeker op bruschetta’s. Voor diegene de burrata nog niet kennen dit is het allerlekkerste uit Italië. Het is familie van de mozzarella en zie het als een bol met de buitenkant van de mozzarella bol. De binnenkant is gevuld met een romige substantie die we stracciatella noemen.
Wat hebben we nu gedaan. Als eerste hebben we lekker veel appeltjes in blokjes gesneden. Natuurlijk het klokhuis verwijderen maar de schil kun je gewoon laten zitten. De appeltjes hebben we in een ovenschaal gedaan samen met kaneel, gewelde rozijnen, bruine suiker en wat roomboter. Een half uurtje in de oven en je zult zien dat de appeltjes lekker gaar worden en zelfs een beetje karameliseren. Ohlala Deze appeltjes zijn werkelijk fantastisch. Laatst hebben we dit al tussen een pompoen appelcake gedaan en toen is de verslaving begonnen. Ook als appeltaart yoghurt toetje een groot succes. Zoals je ziet maak altijd een bak vol want je hiermee kun je alle kanten op. Oja deze mag je niet vergeten de appeltaart tarte tatin!
Het is eigenlijk wel lastig om te bepalen wanneer je dit eet. Zo een zoete bruschetta past eigenlijk niet bij de borrel. Maar dat is onze mening. Wij hebben het als lunch gegeten en dat was helemaal top.
Ben je op zoek naar thuis die wel heel goed samen gaan bij de aperitief oftewel Italiaanse borrel ga dan bruschetta meloen parmaham stracciatella of voor 5x Italiaanse bruschetta’s
Steps
1
Done
4 minuten
|
AppelSnijd na het verwijderen van het klokhuis de appels in kleine blokjes. |
2
Done
25 minuten
|
OvenZet de schaal 25 minuten in een oven van 180 °C. |
3
Done
|
StokbroodSnijd een stokbrood door midden en smeer die in met olijfolie. |
4
Done
|
BruschettaTrek de burrata bol uit elkaar en verdeel dit over de gegrilde stokbroodjes. |