• Home
  • BBQ
  • Bruschetta meloen parmaham stracciatella
0 0
Bruschetta meloen parmaham stracciatella

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
2 stukjes Zuurdesembrood Of stokbrood
Stukje Meloen
2 plakjes parmaham
2 eetlepel Stracciatella of burrata
Scheutje Olijfolie

Bruschetta meloen parmaham stracciatella

Zien ze er niet verrukkelijk uit?

Cuisine:

Ingredients

Directions

Share

Bruschetta meloen parmaham stracciatella!

Zijn jullie ook zo dol op bruschetta? Eigenlijk eten we ze elke week wel een keertje. Ze staan standaard als hapje op tafel wanneer er visite is. Vaak gewoon met tomaatjes, olijfolie in basilicum. De pure smaken want daar zijn dol op.
Nu het echt meloenen tijd is hebben we deze standaard op de fruitschaal. Je moet wel vaak geluk hebben dat ze goed rijpen. Helaas kopen we weleens eentje die gewoon hard blijft.
Een meloen met prosciutto is altijd snel gemaakt en een liefhebber bij iedereen in onze familie. Deze bruschetta meloen parmaham stracciatella is zeker onze nieuwe lieveling. Stracciatella is niet bekend bij iedereen dus zeker het proberen waard. Inmiddels is burrata wel iets bekender. De romige binnenkant van deze bol heet stracciatella. Zo fijn dat deze nu ook te koop is in de Nederlandse supermarkt. Kun je het nog niet bij jou vinden gebruik dan een bol burrata.

Lekker bruschetta brood mag niet ontbreken en laten we nu net zuurdesem brood hebben gebakken. Dit is niet iets wat wij dagelijks bakken. Het is een heel complex proces om een zuurdesem starter te maken. Het is eigenlijk niet heel ingewikkeld maar het is vrij bewerkelijk.

Gelukkig kregen wij een broodje met verse zuurdesem starter van Pauline van D’anoi. Zij is een goede vriendin en tevens een zuurdesem koningin.
Wij zijn heel blij met de starter en het motiveert weer om te gaan bakken. Inmiddels hebben we al een zuur desem pizza gegeten en vandaag dit heerlijke brood. Zuurdesem brood wordt wel snel hard. Daarom ook fantastisch om de volgende dag deze even te roosteren met olijfolie voor de perfecte bruschetta’s.

Heb je nu geen zuurdesembrood taal is elk willekeurig boerenbrood of stokbrood prima. Hier een filmpje!

Maak snel een keer deze variatie of kies eentje van onze 5x Italiaanse bruschetta.

Steps

1
Done

Brood

Neem 2 plakjes brood en rooster die met wat olijfolie.

2
Done

Meloen

Snijd meloen in kleine stukjes.

3
Done

Beleggen

Beleg het stukje brood met parmaham, daarop meloen en eindig met stracciatella.
Drupje olijfolie en blaadje basilicum als extraatje.

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Frangipane taart met nectarines
previous
Frangipane taart met nectarines
geroosterde paprika in kruidenolie
next
Geroosterde paprika in kruidenolie
Frangipane taart met nectarines
previous
Frangipane taart met nectarines
geroosterde paprika in kruidenolie
next
Geroosterde paprika in kruidenolie

Add Your Comment