• Home
  • BBQ
  • Geroosterde paprika in kruidenolie
0 0
Geroosterde paprika in kruidenolie

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
6 of meer Paprika
2 tenen knoflook
2 rode peper
Klein beetje Zout
300 ml Olijfolie
4 takjes Tijm
2 eetlepel citroenrasp

Geroosterde paprika in kruidenolie

Altijd een potje in de koelkast!

Features:
  • Glutenvrij
  • Vegetarisch
Cuisine:

Ingredients

Directions

Share

Geroosterde paprika in kruidenolie.

Wanneer de paprika weer een plus een gratis zijn kunnen we het niet laten om in te slaan. Wij zijn er dol op alleen onze Italiaanse niet. Dat is wel jammer want veel recepten zijn met paprika. Een van onze lekkerste recepten met paprika is de Siciliaanse geroosterde paprika salade. Een recept van onze zwager. Ook met dit recept maken we altijd best wel veel en echt het is geen probleem want binnen een paar dagen is de hele schaal altijd weer op. Heerlijk door de salades, wij een stukje vlees of gewoon op de boterham. Ook een pasta met romige paprikasaus smaakt fantastisch.

Dit keer hadden we er zoveel dat we ze hebben ingemaakt. Kijk maar eens naar het filmpje. Het is altijd handig om een pot vol in de koelkast te hebben. Zo kunnen we er altijd een paar uitvissen. Deze geroosterde paprika in kruidenolie kun je een paar maanden bewaren. Dit keer hebben we wat knoflook, verse tijm uit de tuin en een pittig pepertje toegevoegd. Wat extra zout en citroenrasp voor een frisse touch.

Handige tips voor ontvellen

Een paar handige tips om paprika’s te ontvellen na het roosteren is door van tevoren de zaden te verwijderen. Je legt de gehalveerde paprika op bakpapier in oven en na een half uur zijn ze perfect. De geblakerde paprika doe je in een plastic zak en laat ze een half uurtje liggen. Je zult zien dat het velletje er gemakkelijk vanaf gaat.

Het inmaken vinden we sowieso erg leuk om te doen. Laatst hebben we een kilo gedroogde tomaatjes uit de oven gemaakt. Super leuk zo’n potje en perfect om kado te doen.

Paprika is gezond 

Wist je dat paprika ontzettend gezond is. Het bevat heel veel vitamine C en antioxidanten . Er zitten ook stofjes in die heel goed voor je huid en ogen en vermindert stress.

Steps

1
Done
5 minuten

Oven

Verwarm de oven voor op 250 °C

2
Done
2 minuten

Paprika

De halveerde paprika’s en verwijder de zaden.
Leg ze op een bakblik met keukenpapier.
De bolling naar boven.

3
Done

Oven

Zet de paprika’s in de oven ongeveer 30 minuten.
Gebruik hete lucht en grill samen.

4
Done
30 minuten

Koelen

Stop de bijna zwart geroosterde paprika’s in een plastic zak en knoop deze dicht. Laat dit een half uurtje afkoelen.
Nu kun je heel gemakkelijk het velletje verwijderen.
Doe de paprika’s in een pot die goed gereinigd is met kokend water en azijn.
Je kunt ervoor kiezen de paprika’s in reepjes te snijden.

5
Done

Potjes

Voeg hier een klein beetje zout en toe samen met een knoflookteen, stukje rode peper of chili flakes. Een eetlepel citroen rasp erbij en afgieten met olijfolie.

6
Done

Bewaren

Bewaar de potjes ongeopend lange tijd in de koelkast. De geopende potjes zijn ongeveer twee maanden goed.

7
Done

Tip

Kies ook eens voor gekleurde paprika.
Gebruik geen puntpaprika want die schil is te dun en dan lastig te ontvellen.
Ook leuk om een potje cadeau te geven.

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
bruschetta meloen parmaham stracciatella
previous
Bruschetta meloen parmaham stracciatella
pasta puttanesca met aubergine
next
Pasta puttanesca met aubergine
bruschetta meloen parmaham stracciatella
previous
Bruschetta meloen parmaham stracciatella
pasta puttanesca met aubergine
next
Pasta puttanesca met aubergine

Add Your Comment