Ingredients
-
6 of meer Paprika
-
2 tenen knoflook
-
2 rode peper
-
Klein beetje Zout
-
300 ml Olijfolie
-
4 takjes Tijm
-
2 eetlepel citroenrasp
Directions
Geroosterde paprika in kruidenolie.
Wanneer de paprika weer een plus een gratis zijn kunnen we het niet laten om in te slaan. Wij zijn er dol op alleen onze Italiaanse niet. Dat is wel jammer want veel recepten zijn met paprika. Een van onze lekkerste recepten met paprika is de Siciliaanse geroosterde paprika salade. Een recept van onze zwager. Ook met dit recept maken we altijd best wel veel en echt het is geen probleem want binnen een paar dagen is de hele schaal altijd weer op. Heerlijk door de salades, wij een stukje vlees of gewoon op de boterham. Ook een pasta met romige paprikasaus smaakt fantastisch.
Dit keer hadden we er zoveel dat we ze hebben ingemaakt. Het is altijd handig om een pot vol in de koelkast te hebben. Zo kunnen we er altijd een paar uitvissen. Deze geroosterde paprika in kruidenolie kun je een paar maanden bewaren. Dit keer hebben we wat knoflook, verse tijm uit de tuin en een pittig pepertje toegevoegd. Wat extra zout en citroenrasp voor een frisse touch.
Handige tips voor ontvellen
Een paar handige tips om paprika’s te ontvellen na het roosteren is door van tevoren de zaden te verwijderen. Je legt de gehalveerde paprika op bakpapier in oven en na een half uur zijn ze perfect. De geblakerde paprika doe je in een plastic zak en laat ze een half uurtje liggen. Je zult zien dat het velletje er gemakkelijk vanaf gaat.
Het inmaken vinden we sowieso erg leuk om te doen. Laatst hebben we een kilo gedroogde tomaatjes uit de oven gemaakt. Super leuk zo’n potje en perfect om kado te doen.
Paprika is gezond
Wist je dat paprika ontzettend gezond is. Het bevat heel veel vitamine C en antioxidanten . Er zitten ook stofjes in die heel goed voor je huid en ogen en vermindert stress.
Steps
1
Done
5 minuten
|
OvenVerwarm de oven voor op 250 °C |
2
Done
2 minuten
|
PaprikaDe halveerde paprika’s en verwijder de zaden. |
3
Done
|
OvenZet de paprika’s in de oven ongeveer 30 minuten. |
4
Done
30 minuten
|
KoelenStop de bijna zwart geroosterde paprika’s in een plastic zak en knoop deze dicht. Laat dit een half uurtje afkoelen. |
5
Done
|
Potjes |
6
Done
|
Bewaren |
7
Done
|
TipKies ook eens voor gekleurde paprika. |