0 0
Pasta puttanesca met aubergine

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
1 Aubergine
1 theelepel Zout
50 ml Olijfolie Of zonnebloemolie
2 teentjes knoflook
1 Rode ui
1/2 of meer rode peper
1 blikje Gepelde tomaten
2 eetlepel Kappertjes
4 Ansjovis filets
15 blaadjes verse basilicum
Kalamata of Leccese Olijven
350 gram Spaghetti

Pasta puttanesca met aubergine

Lekker met extra veggies!

Cuisine:

Ingredients

Directions

Share

Pasta puttanesca met aubergine!

Kennen jullie het verhaal van de pasta puttanesca?

Het verhaal van pasta puttanesca is dat het een heerlijk Italiaans pastagerecht is met een enigszins ondeugende geschiedenis. “Puttanesca” betekent letterlijk “prostituee” in het Italiaans. Er zijn verschillende verhalen over de oorsprong van de naam, maar een van de meest populaire is dat het gerecht werd bedacht door dames van plezier in Italië. Ze zouden dit snelle en smaakvolle gerecht hebben bereid tussen hun afspraken door. Tja gegeten moet er namelijk altijd.

De saus wordt meestal gemaakt van ingrediënten zoals tomaten, olijven, kappertjes, ansjovis en knoflook. Deze krachtige smaken worden gecombineerd om een pittige en rijke tomatensaus te creëren, die vervolgens over pasta wordt geserveerd. Hoewel de naam misschien ondeugend is, staat pasta puttanesca vooral bekend om zijn levendige smaak en de eenvoudige bereiding.

Het gerecht is geliefd om zijn robuuste en uitgesproken smaakprofiel, en het verhaal erachter voegt zeker een vleugje pit toe aan de ervaring van het genieten van deze smakelijke pasta.  Vandaag hebben we de heerlijke basis genomen en extra gebakken aubergine toegevoegd. Een pasta puttanesca met aubergine dus. Of het lekker was? Dat merken we altijd wanneer onze Mario geproefd heeft. Hij wil het liefst authentieke Italiaanse gerechten en dat snappen we. Nou deze was helemaal goed gekeurd!

Wij zien soms deze pasta geserveerd worden met parmezaanse kaas. Ons maakt het niet uit hoor maar er zit vis door deze saus en dan is het eigenlijk not done. Wil je dit wel gewoon doen!

Aubergine

Zoals als vele wel weten hebben we werkelijk heel veel recepten met deze goddelijke groenten. Romige courgette aubergine pasta en natuurlijk de Siciliaanse melanzane alla parmigiana van Nonna. Lekkere aubergine burgers die goed in de smaak valt bij vegetariërs. Ook de aubergine caponata uit Sicilië eten we regelmatig.

 

Steps

1
Done
30 minuten

Aubergine

Snijd de aubergine in blokjes.
Wil je het bittertje eruit? Strooi er dan een eetlepel zout of en laat half uurtje uitlekken in een vergiet.
Spoel daarna af met water en droog goed in een theedoek.
Bak de blokjes goudbruin in olijf of zonnebloemolie.
Laat deze even uitlekken op keukenpapier.
Zet apart.

2
Done

Knoflook ui rode peper

Snijd de ui, knoflook en rode peper fijn.
Wil je lekker pittig gebruik de hele peper, de zaadjes erbij is nog pittiger.
Fruit aan met ansjovis in klein laagje olijfolie.
Snijd of knijp met de handen de gepelde tomaten fijn.
Voeg toe.
Laat 10 minuten pruttelen.
Spoel de kappertjes met water en voeg samen met de olijfjes toe.
Snijd basilicum fijn en voeg toe.
Laat de saus zachtjes pruttelen terwijl je de pasta in gezouten water kookt.

3
Done

Serveren

Roer de gekookte spaghetti door de saus en serveer.

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
geroosterde paprika in kruidenolie
previous
Geroosterde paprika in kruidenolie
Zomerse tomaten risotto
next
Zomerse tomaten risotto
geroosterde paprika in kruidenolie
previous
Geroosterde paprika in kruidenolie
Zomerse tomaten risotto
next
Zomerse tomaten risotto

Add Your Comment