Ingredients
-
1 Aubergine
-
1 theelepel Zout
-
50 ml OlijfolieOf zonnebloemolie
-
2 teentjes knoflook
-
1 Rode ui
-
1/2 of meer rode peper
-
1 blikje Gepelde tomaten
-
2 eetlepel Kappertjes
-
4 Ansjovis filets
-
15 blaadjes verse basilicum
-
Kalamata of Leccese Olijven
-
350 gram Spaghetti
Directions
Pasta puttanesca met aubergine!
Kennen jullie het verhaal van de pasta puttanesca?
Het verhaal van pasta puttanesca is dat het een heerlijk Italiaans pastagerecht is met een enigszins ondeugende geschiedenis. “Puttanesca” betekent letterlijk “prostituee” in het Italiaans. Er zijn verschillende verhalen over de oorsprong van de naam, maar een van de meest populaire is dat het gerecht werd bedacht door dames van plezier in Italië. Ze zouden dit snelle en smaakvolle gerecht hebben bereid tussen hun afspraken door. Tja gegeten moet er namelijk altijd.
De saus wordt meestal gemaakt van ingrediënten zoals tomaten, olijven, kappertjes, ansjovis en knoflook. Deze krachtige smaken worden gecombineerd om een pittige en rijke tomatensaus te creëren, die vervolgens over pasta wordt geserveerd. Hoewel de naam misschien ondeugend is, staat pasta puttanesca vooral bekend om zijn levendige smaak en de eenvoudige bereiding.
Het gerecht is geliefd om zijn robuuste en uitgesproken smaakprofiel, en het verhaal erachter voegt zeker een vleugje pit toe aan de ervaring van het genieten van deze smakelijke pasta. Vandaag hebben we de heerlijke basis genomen en extra gebakken aubergine toegevoegd. Een pasta puttanesca met aubergine dus. Of het lekker was? Dat merken we altijd wanneer onze Mario geproefd heeft. Hij wil het liefst authentieke Italiaanse gerechten en dat snappen we. Nou deze was helemaal goed gekeurd!
Wij zien soms deze pasta geserveerd worden met parmezaanse kaas. Ons maakt het niet uit hoor maar er zit vis door deze saus en dan is het eigenlijk not done. Wil je dit wel gewoon doen!
Zoals als vele wel weten hebben we werkelijk heel veel recepten met deze goddelijke groenten. Romige courgette aubergine pasta en natuurlijk de Siciliaanse melanzane alla parmigiana van Nonna. Lekkere aubergine burgers die goed in de smaak valt bij vegetariërs. Ook de aubergine caponata uit Sicilië eten we regelmatig.
Steps
1
Done
30 minuten
|
AubergineSnijd de aubergine in blokjes. |
2
Done
|
Knoflook ui rode peperSnijd de ui, knoflook en rode peper fijn. |
3
Done
|
ServerenRoer de gekookte spaghetti door de saus en serveer. |