0 0
Gedroogde tomaatjes uit de oven

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
800 gram kleine tomaatjes Of meer
4 takjes Rozemarijn
2 teentjes knoflook
200 ml Olijfolie

Gedroogde tomaatjes uit de oven

Maak je eigen zongedroogde tomaatjes zonder zon!

Features:
  • Vegetarisch
Cuisine:

Ingredients

Directions

Share

Gedroogde tomaatjes uit de oven!

Wij zijn dol op zongedroogde tomaatjes. In Italië laten ze de tomaatjes altijd drogen in het zonnetje, maar wanneer wij dit willen doen in Nederland dan begint het spontaan te regenen. Natuurlijk wil jij ook een potje vers gedroogde tomaatjes in de koelkast hebben staan toch?

Mariëlla heeft haar keuken vol staan met de allermooiste Miele apparatuur waaronder een combi stoomoven. Naast dat deze oven een kei in stomen, heeft het de leukste extra programma’s. Van intensief bakken, taart en cake special tot sous vide garen. In het programma speciale toepassingen zagen wij dat je ook kon steriliseren. Super handig wanneer je babyflesjes wilt reinigen, maar ook voor je weckpotten. Hier een filmpje hoe we de tomaatjes drogen.

Vandaag gaan we aan de slag met gedroogde tomaatjes. De bereiding hiervan is super snel. Wassen, halveren, op een bakblik leggen en met wat fijngesneden rozemarijn en olijfolie mengen. De oven doet de rest. Wij gebruiken de hetelucht plus met als extra de Crisp functie. Een handige toepassing voor een extra krokantje. Daarnaast heeft deze Miele oven ook een speciale stand om te drogen. Voor andere producten zoals sinaasappels kun je ook die stand gebruiken met bijbehorende droogtijden.

We hebben prachtige potjes gemaakt met deze gedroogde tomaatjes uit de oven. Juist met de verschillende kleuren tomaatjes staat het nog leuker. Met wat extra knoflook, een rood pepertje, verse rozemarijn en olijfolie blijven ze gemakkelijk een maandje goed in de koelkast.
Super leuk om als cadeau te geven. Verdubbel in dat geval de ingrediënten uit dit recept.

Ben je nieuwsgierig geworden naar de prachtige keukenapparatuur? Ga snel eens langs een Keukenspecialisten.nl in de buurt. De specialisten zitten in heel Nederland en zij kunnen je alles vertellen of de apparatuur. Voor je weet ga je met een hele nieuwe keuken de deur uit!

Inmiddels hebben we al een aantal heerlijke recepten online met deze zongedroogde tomaatjes. Kijk eens naar de verrukkelijke  kip ‘Marry Me’ kip in een zalige roomsaus die je serveert met aardappel of pasta. Ook heerlijk over de salade.

Steps

1
Done
15 minuten

Weckpot

Steriliseer de weckpot voor gebruik in de oven.
Gebruik functie speciale toepassingen: steriliseren.
Heb je deze functie niet? Kook dan de te gebruiken potjes uit in kokend water met een schep soda.

2
Done
5 minuten

Tomaten

Was en halveer de tomaatjes.
Heb je iets grotere tomaten? Laat deze even uitlekken in een vergiet zodat je minder vocht hebt.

3
Done
1 minuut

Oven

Zet de oven op 130°
Gebruik heteluchtoven. Wij gebruiken als extra de Crisp functie.

4
Done
2 minuten

Rozemarijn olijfolie

Neem een bakplaat met bakpapier.
Leg daar de tomaatjes op met open kant naar boven.
Strooi er fijngesneden rozemarijn en klein beetje olijfolie over.

5
Done
120 minuten

Oven

Laat ze 2 uur in de oven.

6
Done
5 minuten

Wecken

Doe de tomaatjes in een pot samen met een rood heel pepertje, extra takje rozemarijn en vul af met olijfolie.
Zet de tomaatjes in de koelkast. Dan blijft dit ongeopend heel lang houdbaar. Geopend een paar weken.

7
Done

Tip

Maak een dubbele hoeveelheid. De oven staat toch aan.
Zo heb je een leuk kado om weg te geven.
Doe er een extra lintje om en kaartje erbij voor feestelijk effect!

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
nectarine granita
previous
Nectarine granita
courgette pesto
next
Courgette pesto
nectarine granita
previous
Nectarine granita
courgette pesto
next
Courgette pesto

Add Your Comment