Ingredients
-
800 gram kleine tomaatjesOf meer
-
4 takjes Rozemarijn
-
2 teentjes knoflook
-
200 ml Olijfolie
Directions
Gedroogde tomaatjes uit de oven!
Wij zijn dol op zongedroogde tomaatjes. In Italië laten ze de tomaatjes altijd drogen in het zonnetje, maar wanneer wij dit willen doen in Nederland dan begint het spontaan te regenen. Natuurlijk wil jij ook een potje vers gedroogde tomaatjes in de koelkast hebben staan toch?
Mariëlla heeft haar keuken vol staan met de allermooiste Miele apparatuur waaronder een combi stoomoven. Naast dat deze oven een kei in stomen, heeft het de leukste extra programma’s. Van intensief bakken, taart en cake special tot sous vide garen. In het programma speciale toepassingen zagen wij dat je ook kon steriliseren. Super handig wanneer je babyflesjes wilt reinigen, maar ook voor je weckpotten. Hier een filmpje hoe we de tomaatjes drogen.
Vandaag gaan we aan de slag met gedroogde tomaatjes. De bereiding hiervan is super snel. Wassen, halveren, op een bakblik leggen en met wat fijngesneden rozemarijn en olijfolie mengen. De oven doet de rest. Wij gebruiken de hetelucht plus met als extra de Crisp functie. Een handige toepassing voor een extra krokantje. Daarnaast heeft deze Miele oven ook een speciale stand om te drogen. Voor andere producten zoals sinaasappels kun je ook die stand gebruiken met bijbehorende droogtijden.
We hebben prachtige potjes gemaakt met deze gedroogde tomaatjes uit de oven. Juist met de verschillende kleuren tomaatjes staat het nog leuker. Met wat extra knoflook, een rood pepertje, verse rozemarijn en olijfolie blijven ze gemakkelijk een maandje goed in de koelkast.
Super leuk om als cadeau te geven. Verdubbel in dat geval de ingrediënten uit dit recept.
Ben je nieuwsgierig geworden naar de prachtige keukenapparatuur? Ga snel eens langs een Keukenspecialisten.nl in de buurt. De specialisten zitten in heel Nederland en zij kunnen je alles vertellen of de apparatuur. Voor je weet ga je met een hele nieuwe keuken de deur uit!
Inmiddels hebben we al een aantal heerlijke recepten online met deze zongedroogde tomaatjes. Kijk eens naar de verrukkelijke kip ‘Marry Me’ kip in een zalige roomsaus die je serveert met aardappel of pasta. Ook heerlijk over de salade.
Steps
1
Done
15 minuten
|
WeckpotSteriliseer de weckpot voor gebruik in de oven. |
2
Done
5 minuten
|
TomatenWas en halveer de tomaatjes. |
3
Done
1 minuut
|
OvenZet de oven op 130° |
4
Done
2 minuten
|
Rozemarijn olijfolieNeem een bakplaat met bakpapier. |
5
Done
120 minuten
|
OvenLaat ze 2 uur in de oven. |
6
Done
5 minuten
|
WeckenDoe de tomaatjes in een pot samen met een rood heel pepertje, extra takje rozemarijn en vul af met olijfolie. |
7
Done
|
TipMaak een dubbele hoeveelheid. De oven staat toch aan. |