Ingredients
-
4 kalfsschenkel
-
2 uiengrote
-
4 stengel bleekselderij
-
3 wortel
-
4 laurierblad
-
Eetlepel tijmVerse blaadjes
-
250 ml kalfsfondJe kunt ook runder bouillonblokjes gevbruiken
-
1 blik gepelde tomatenDe multi met kerst tomaatjes zijn fijn
-
1 eetlepel witte wijnazijn
-
200 ml witte wijn
-
50 gram bloem
-
zout en peper
-
Scheut olijfolie
-
Gre,molata
-
Bosje platte peterselie
-
1 citroenBio
-
1 teentje knoflook
-
Scheutje olijfolie
Directions
Italiaanse Osso Buco
Vandaag een top recept die helemaal past bij kerst, maar niet alleen met kerst hoor. Wij zijn er dol op dus verwennen we onszelf regelmatig met dit verrukkelijke gerecht. Maken we je al nieuwsgierig? Kijk eens naar het filmpje!
Je hebt vast wel eens van Italiaanse Osso Buco alla Milanese gehoord, maar wat is dat nou precies. Dit heerlijke gerecht komt uit Milaan, en bestaat uit gestoofde kalfsschenkel met ui, wortel en bleekselderij. Afgemaakt met een gremolata die bestaat uit knoflook, peterselie en citroenrasp.
Tijdens de drie jaar dat mijn man Mario in Milaan werkte, hebben we dit heel vaak gegeten. Elke Milanees kent zijn favoriete restaurant waar dit het allerlekkerste is, en van daar dat ik vaak ben meegenomen naar vele restaurants om hier van te smullen.
De echte smulpapen eten ook het merg uit het bot, maar dat laat ik aan de Milanezen over.
Je serveert dit gerecht met saffraan risotto maar wordt ook wel met polenta gegeten.
Duurt het nog even voordat je in Milaan kom. Dan kun je dit heel goed zelf thuis maken. Het is niet moeilijk, maar omdat dit een slow cooking gerecht is, moet je er wel even de tijd voor nemen.
Helemaal zin gekregen in Italiaanse winterse gerechten? Probeer een hertenstoof met Italiaanse twist of onze populaire Italiaans stoofvlees.
bieflappen in rode saus. Liever iets stoven met kip? Dan hebben we de Pollo alla Cacciatora – jagersstoof. Allemaal smullen!je schenkels bij de slager, je koopt ze altijd bevroren. Leg ze een nachtje in de koelkast om te ontdooien. Ook ontdooi je vlees wat sneller door in een bakje koud water te leggen.
Kalfschenkels zijn wel wat prijzig, wil je een iets goedkopere schenkel gebruiken dan kun je de rund schenkels gebruiken. Dit vlees is wel wat minder mals, maar door een beetje witte wijn azijn toe te voegen. Dit helpt om je vlees lekker mals te krijgen.
Zelf kopen we de kalfs schenkels, maar ga binnenkort even de rundschenkels proberen. We laten het weten! Buon appetito!
Steps
1
Done
Hele nacht
|
KalfschenkelLaat de bevroren schenkel ontdooien, nachtje in koelkast, of in koud water. |
2
Done
3 minuten
|
Klaar maken |
3
Done
4 minuten
|
Bakken |
4
Done
|
Oven voorverwarmenVerwarm de oven voor op 180 °C |
5
Done
10 minuten
|
GroentenSnijd de wortel, uien en bleekselderij in mooie fijne stukjes. |
6
Done
3 uur
|
OvenDoe een deksel op de braadpan en zet deze 2 uur in de oven, kijk elk uur. |
7
Done
2 minuten
|
Gremolata |
8
Done
|
Serveren |