1 0

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
1 Rol bladerdeeg
Bakje 250 gram ricotta kaas
200 gram spinazie
1 Sjalot
1 teen knoflook
Halve theelepel rode peper
Naar smaak zout en peper
Half koffiekopje doperwten
15 stuks Asperge tips
50 gram Geitenkaas
1 eieren
Gevuld bladerdeeg met groene groenten

Gevuld bladerdeeg met groene groenten

De mooiste groene veggies voor dit bladerdeeg

Features:
  • Vegetarisch
Cuisine:

Ingredients

Directions

Share

Gevuld bladerdeeg met groene groenten.

Als Italianen iets lekker kunnen dan is het het maken van lekkere snelle hapjes. De sfoglia ripiena is daar één van en daarom hebben we al verschillende versies gemaakt. Sfoglia komt van pasta sfoglia dit is bladerdeeg. Ripiena betekent gevuld. Gevuld bladerdeeg met groene groenten is een perfecte lunch, maar als borrel hapje of voorgerecht verras je ook iedereen. Inmiddels kennen we onze volgers al een beetje, en we merken dat er snelle bladerdeeg gerechten in de smaak vallen. Nu met de handige toevoeging van de filmpjes Reels genoemd zijn we ook makkelijker te vinden op Instagram. Het leuke van dit makkelijke recept is dat je deze sfoglia ripiene, waarbij je zelf al je favoriete smaken kunt gebruiken. Vandaag wilde we lekkere groene groenten. Bladerdeeg heeft natuurlijk wel wat calorieën dus geeft de groene veggies een soort van balans haha. Deze rol bladerdeeg is gevuld met een ricotta spinazie vulling, aspergetips en doperwtjes. Een beetje kaas mag niet ontbreken dus de geitenkaas maakte dit helemaal af.

We hebben er natuurlijk weer een filmpje bij gemaakt om het makkelijk te maken. De laagjes hoeven niet perfect gevouwen te worden want wanneer het uit de oven komt mag het er wel een beetje rustiek uitzien.

Ken je onze gnudi vulling. Hier maken we bijvoorbeeld 3 x gnudi met spinazie en ricotta. Dit is een vulling gemaakt van ricotta gemengd met wat aangebakken spinazie met knoflook en een pepertje. Wij gebruiken dit in meerdere recepten als vulling voor verschillende pasta’s. Een favoriet is lasagne vellen met gnudi vulling en aubergine.

Sfoglia ripiena – gevuld bladerdeeg met proscuitto, pesto, tomaat en kaas smaakt ook zalig. Of de vegetarische sfoglia ripiena / gevuld bladerdeeg met rode biet, peer, hazelnoot en geitenkaas ?

Steps

1
Done
6 minuten

Sjalot knoflook spinazie

Bak de fijngesneden sjalot en knoflook in olijfolie zachtjes aan.
Doe de spinazie erbij en bak zachtjes aan tot het geslonken is.
Laat dit goed uitlekken en hak een beetje fijn. Meng met uitgelekte ricotta.

2
Done
10 minuten

Oven voorverwarmen

Verwarm de oven voor op 200 graden.

3
Done
5 minuten

Bladerdeeg

Haal nu pas de bladerdeeg uit de koelkast, koud bladerdeeg werkt makkelijker.
Rol het uit en verdeel de rol in drie delen door een heel klein lijntje te zetten op het deeg. ( niet doorsnijden)
De buiten zijden snijd je schuin in met een scherp mes. Maak plakjes van minimaal halve cm breed. (Zie filmpje op Instagram)

4
Done
3 minuten

Vullen

Smeer het ricottamengsel uit over het midden gedeelte.
Daarop de erwtjes, asperge tips en geitenkaas.

5
Done
2 minuten

Dicht vouwen

Vouw de lange plakjes over de vulling en sluit de zijkanten door dicht te vouwen.

6
Done
1 minuut

Ei

Smeer de buiten kant in met geklutst ei.

7
Done

Oven

Zet het op een bakblik zo’n 40 minuten in de oven.
Wanneer deze goud bruin is kan het uit de oven.

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Baba Ganoush
previous
Heerlijke baba ganoush dip
Kaki galette
next
Kaki galette
Baba Ganoush
previous
Heerlijke baba ganoush dip
Kaki galette
next
Kaki galette

Add Your Comment