0 0
Hertenstoof met Italiaanse twist

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
600 gram Hertenpoulet
1 grote Uien
1 bakje Kastanje champignons
1 middelmaat Wortel
1 stengel Bleekselderij
2 teen knoflook
250 ml Rode wijn
3 eetlepel Balsamico
500 ml Wild fond
2 eetlepel Tomaten puree
1 blikje Kerstomaten uit blik
niet te zuinig zout en peper
2 eetlepel Roomboter
Flinke scheut Olijfolie
4 eetlepel Bloem
6 Jeneverbes
4 Kruidnagel
3 Laurierblaadje
8 Zwarte peperkorrels
Takje vers of theelepel gedroogd Rozemarijn
Vers of theelepel gedroogd Tijm
1 plak Ontbijtkoek

Hertenstoof met Italiaanse twist

Let it stoof, let it stoof

Ingredients

Directions

Share

Hertenstoof met Italiaanse twist!

Er is niks lekkerder dan de geur van geprutteld stoofvlees, tenminste wij zijn er dol op. Vandaag dan een hertenstoof met Italiaanse twist. Stoofpotjes horen gewoon bij de herfst en winter en daarom maken we ze vaak. Onze eerste hertenstoof was een  hertensucade stoof. Het mooiste stukje vlees van de hert en geloof me dit was het lekkerste wat we ooit gegeten hebben. Het super malse ‘slow cooked’ vlees had zo ontzettend veel smaak en viel op het bord zachtjes uit elkaar. Bij de betere herten boerderij is dit vaak te koop. Het herten poulet is tegenwoordig wat makkelijker te vinden in de supermarkt. Wij geven de voorkeur om dit vlees te kopen waar je de oorsprong kan traceren. Met dezelfde ingrediënten zoals, rode wijn, kastanje champignons, wortel, bleekselderij en de heerlijke specerijen zoals kruidnagel en laurier.

Hertenpoulet komt uit de borst van het hert, het vlees zit in het een deel van een hert met actieve spieren en wordt daarom lang gebakken of gestoofd. Het vlees verandert dan in superzacht en smaakvol vlees. Heerlijk mager en erg gezond. Het bevat namelijk eiwitten, omega 3 en ijzer.

Mocht je twijfelen bij het kopen van hertenvlees, dan hoef je geen zorgen te maken. Veel herten worden afgeschoten, omdat er een overschot is. Bijvoorbeeld het Veluws wild. De dieren struinen in alle vrijheid door het gebied en planten zich succesvol voort. Om onherstelbare schade aan de kwetsbare natuur te voorkomen mag het aantal dieren niet te groot worden. Boventallig wild wordt daarom afgeschoten. Daarmee wordt het natuurlijke evenwicht bewaard.

Inmiddels staan er vele recepten gemaakt van hert online. Maak eens de herten bolognese, herten gehaktballetjes en natuurlijk onze favoriet de Hertensukade stoof. Heb je liever rundvlees dan probeer je de populaire Boeuf Bourguignon met Italiaanse twist , of het superzachte vlees van de pasta met langzaam gegaard vlees.

* De mooie stukjes hertenvlees kregen we van De Zeeuwse hert.

Steps

1
Done
7 minuten

Snijden

Snijd de ui, champignons, wortel, bleekselderij en knoflook in kleine stukjes.
Dep de poulet droog, liefst op kamertemperatuur, en wentel door de bloem nadat je het met zout en peper hebt bestrooid.

2
Done
5 minuten

Aanbakken

Doe een scheut olijf olie samen met de roomboter in een braadpan. Bak de sukade even aan beide kanten aan, haal uit de pan.

3
Done
5 minuten

Groenten

Fruit de ui in het bakvet van de braadpan. Voeg na 2 minuten de champignons, wortel, knoflook, bleekselderij toe. Bak dit zachtjes aan en voeg de tomatenpuree samen met de kruidnagels geplette jeneverbes, wat zout en peper toe. Blus af met balsamico azijn rode wijn. De wildfond mag er ook bij samen met de sukade en de verse tijmblaadjes, laurier en rozemarijn. De kerstomaatjes uit blik mogen er ook bij.

4
Done
4 uur

Stoven

Zorg dat het vlees onder water staat dan kan de deksel erop. Doe dit in de oven op 180°.
Laat het vier uur stoven, kijk wel regelmatig.
Wellicht dat je er na een paar uur wat vocht moet toevoegen je wilt de sukade ondergedompeld hebben en niet aan branden.

5
Done

Saus

Wil je de saus iets dikker los dan twee eetlepels bloem op in een beetje heet water, goed met een vork roeren anders krijg je klontjes, en voeg dit toe.
Je krijgt nu een vollere saus.

6
Done

Ontbijtkoek

Wanneer de stoof uit de oven komt kun je er stukjes ontbijtkoek door heen roeren.
Een heerlijk extra smaakje.
Verwijder ook de laurierblaadjes en takjes van de rozemarijn.

7
Done

Serveren

Wij serveren het met een heerlijk aardappelpuree.
Tip voor de perfecte puree… Na het koken van de aardappels twee eetlepels roomboter toevoegen.
Als laatste stampen wij een ei er doorheen voor een super zachte puree.

8
Done

Pasta

Heb je nog wat stoof over dan kun je dit ook serveren met pasta.

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Crispy quinoa
previous
Crispy quinoa
Pornstar Martini toetje
next
Pornstar Martini toetje
Crispy quinoa
previous
Crispy quinoa
Pornstar Martini toetje
next
Pornstar Martini toetje

Add Your Comment