Ingredients
-
250 gram Gehakt vd hert
-
3 blikken Gepelde tomaten
-
1 Uien
-
125 gram Champignons
-
1 Wortel
-
1 stengel Bleekselderij
-
Scheut Rode wijn
-
Royaal zout en peper
-
1 klein blikje Tomaten puree
-
Om erover te raspen Pecorino kaas
Directions
Herten bolognese ragusaus!
Jullie kennen onze bekende ragu waarschijnlijk wel. Altijd een super lekkere saus voor je bordje pasta en een mooie lasagne. Sommige hebben het over bolognese saus, iets wat is Nederland is ingeburgerd deze naam. In Italië heb je het over ragu, en vandaag gebruiken we herten gehakt. Vandaar we dit recept herten bolognese ragusaus noemen.
Van het Zeeuwse hert hebben we een heerlijk pakket gekregen met prachtig hertenvlees. Super spannend om met dit mooie gehakt te gaan koken want we werken niet zo vaak met hert. Heel erg leuk om te proberen. Één ding is zeker, dit is een aanrader, we hebben wat extra ingrediënten toegevoegd die wel heel goed bij passen zoals champignons.
Lekker een verse tagliatelle erbij en smullen maar. Je kunt er ook deze heerlijke gehaktballetjes van maken
Ps Wanneer wij ragu maken dan altijd meteen een pan vol. Dit is ongeveer voor 8 personen.
Steps
1
Done
|
Ui, wortel, bleekselderijSnijd de ui, wortel en bleekselderij fijn. |
2
Done
|
Fruit de ui aan in olijfolie en voeg het hertengehakt toe. |
3
Done
|
KokenLaat je pan nu heel zachtjes koken. |
4
Done
|
ServerenDeze ragu/saus kan met willekeurige pasta. |
5
Done
|
TipMaak altijd een pan vol. |