0 0

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
250 gram Gehakt vd hert
3 blikken Gepelde tomaten
1 Uien
125 gram Champignons
1 Wortel
1 stengel Bleekselderij
Scheut Rode wijn
Royaal zout en peper
1 klein blikje Tomaten puree
Om erover te raspen Pecorino kaas
Herten bolognese ragusaus

Herten bolognese ragusaus

Ragu van het hert

Cuisine:

Ingredients

Directions

Share

Herten bolognese ragusaus!

Jullie kennen onze bekende ragu waarschijnlijk wel. Altijd een super lekkere saus voor je bordje pasta en een mooie lasagne. Sommige hebben het over bolognese saus, iets wat is Nederland is ingeburgerd deze naam. In Italië heb je het over ragu, en vandaag gebruiken we herten gehakt. Vandaar we dit recept herten bolognese ragusaus noemen.

Van het Zeeuwse hert hebben we een heerlijk pakket gekregen met prachtig hertenvlees.                                                                                       Super spannend om met dit mooie gehakt te gaan koken want we werken niet zo vaak met hert. Heel erg leuk om te proberen. Één ding is zeker, dit is een aanrader, we hebben wat extra ingrediënten toegevoegd die wel heel goed bij passen zoals champignons.

Lekker een verse tagliatelle erbij en smullen maar. Je kunt er ook deze heerlijke gehaktballetjes van maken

Ps Wanneer wij ragu maken dan altijd meteen een pan vol. Dit is ongeveer voor 8 personen.

 

 

Steps

1
Done

Ui, wortel, bleekselderij

Snijd de ui, wortel en bleekselderij fijn.
Snijd de champignons in plakjes.

2
Done

Fruit de ui aan in olijfolie en voeg het hertengehakt toe.
Bak aan en doe de tomatenpuree erbij.
2 minuten meebakken.
Breng op smaak met zout en peper.
Blus dit af met scheut rode wijn.
Voeg nu de bleekselderij, champignons en wortel en toe en de gezeefde gepelde tomaten.
Wanneer je geen zeef hebt pureer of blend in mixer.

3
Done

Koken

Laat je pan nu heel zachtjes koken.
Deksel op de pan met houten lepel ertussen.
De saus mag een klein uurtje pruttelen.

4
Done

Serveren

Deze ragu/saus kan met willekeurige pasta.
Lekker met pecorino kaas of parmezaanse kaas.
Smakelijk!

5
Done

Tip

Maak altijd een pan vol.
Heb je saus over vries die in bakjes in.

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Veggie bagel burger
previous
Veggie bagel burger
Scacce
next
Scacce – gevuld brood uit Sicilië
Veggie bagel burger
previous
Veggie bagel burger
Scacce
next
Scacce – gevuld brood uit Sicilië

Add Your Comment