Ingredients
-
350 gram Rundergehakt
-
100 gram Spekjes of guanciale ( Italiaans spek)
-
1 Uien
-
2 worteltjes Wortel
-
2 stengel Bleekselderij
-
2 blikken Gepelde tomaten
-
1 blokje of zelf maken groenten bouillon
-
1 eetlepel Tomaten puree
-
100 ml Rode wijn
-
Scheut Olijfolie
-
naar smaak zout en peper
Directions
Italiaanse ragu alla bolognese!
Wie ons alle lange tijd volgt kent natuurlijk onze basis ragu saus voor de pasta. Ons recept komt bij onze Nonna vandaan en staat hier regelmatig in de keuken te pruttelen. Ga jij deze Italiaanse ragu alla bolognese maken? Kijk maar eens naar dit filmpje dan zie je dat dit sausje makkelijk is.
Natuurlijk proberen we ook wel eens iets anders, en deze ragu is meer weer uit een ander deel uit Italië, meer de originele Bolognese saus. Zo zie je dat iedere streek zijn eigen recept heeft. Een kleine toevoeging van spekkies en rode wijn. Een verrukkelijke saus voor mijn lasagne met groene bladeren!
Vaak krijgen we de vraag welke pasta soort we het liefste gebruiken. Ook wij maken echt niet alle pasta zelf. Wij kiezen vaak voor DeCecco, misschien ken je ze wel van de geel blauwe pakken. Deze pasta is fijn en kookt niet zo snel kapot. Je wilt tenslotte al dente pasta, dus een beetje bite mag de pasta wel hebben na het koken.
Steps
1
Done
|
GroentenSnijd de wortel, bleekselderij en ui zo fijn mogelijk. |
2
Done
|
TomaatZeef de gepelde tomaten, je kunt ook passata gebruiken. |
3
Done
10 minuten
|
BakkenSnijd de spek ook zo fijn mogelijk, en bak dit aan in een scheutje olijfolie. |
4
Done
30 minuten
|
PruttelenVoeg 2 pollepels bouillon toe. |