0 0
Italiaanse ragu alla bolognese

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
350 gram Rundergehakt
100 gram Spekjes of guanciale ( Italiaans spek)
1 Uien
2 worteltjes Wortel
2 stengel Bleekselderij
2 blikken Gepelde tomaten
1 blokje of zelf maken groenten bouillon
1 eetlepel Tomaten puree
100 ml Rode wijn
Scheut Olijfolie
naar smaak zout en peper

Italiaanse ragu alla bolognese

Italiaanse ragu net weer iets anders

Cuisine:

Ingredients

Directions

Share

Italiaanse ragu alla bolognese!

Wie ons alle lange tijd volgt kent natuurlijk onze basis  ragu saus voor de pasta. Ons recept komt bij onze Nonna vandaan en staat hier regelmatig in de keuken te pruttelen. Ga jij deze Italiaanse ragu alla bolognese maken? Kijk maar eens naar dit filmpje dan zie je dat dit sausje makkelijk is.

Natuurlijk proberen we ook wel eens iets anders, en deze ragu is meer weer uit een ander deel uit Italië, meer de originele Bolognese saus. Zo zie je dat iedere streek zijn eigen recept heeft. Een kleine toevoeging van spekkies en rode wijn. Een verrukkelijke saus voor mijn lasagne met groene bladeren!

Vaak krijgen we de vraag welke pasta soort we het liefste gebruiken. Ook wij maken echt niet alle pasta zelf. Wij kiezen vaak voor DeCecco, misschien ken je ze wel van de geel blauwe pakken. Deze pasta is fijn en kookt niet zo snel kapot. Je wilt tenslotte al dente pasta, dus een beetje bite mag de pasta wel hebben na het koken.

 

Steps

1
Done

Groenten

Snijd de wortel, bleekselderij en ui zo fijn mogelijk.

2
Done

Tomaat

Zeef de gepelde tomaten, je kunt ook passata gebruiken.

3
Done
10 minuten

Bakken

Snijd de spek ook zo fijn mogelijk, en bak dit aan in een scheutje olijfolie.
Voeg de gesneden groenten erbij, en bak een paar minuten aan.
Gehakt erbij, aanbakken samen met zout en peper naar smaak.
Lepel tomatenpuree erbij.
Blus het af met rode wijn, en voeg na enkele minuten de gepelde gezeefde tomaten toe.

4
Done
30 minuten

Pruttelen

Voeg 2 pollepels bouillon toe.
Laat dit alles een uurtje zachtjes koken, met de deksel half op de pan.
Je saus zal nu langzaam indikken.

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Linguine met citroen en parmezaan
previous
Linguine met courgette en citroen
Groene lasagne al ragu
next
Groene lasagne al ragu
Linguine met citroen en parmezaan
previous
Linguine met courgette en citroen
Groene lasagne al ragu
next
Groene lasagne al ragu

Add Your Comment