0 0
Zongedroogde tomaatjes uit de oven

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
Hoeveel je wilt Tomaten
Snuf Zout

Zongedroogde tomaatjes uit de oven

Zongedroogde tomaatjes zonder zon.

Features:
  • Vegan
  • Vegetarisch
Cuisine:

Ingredients

Directions

Share

Zongedroogde tomaatjes uit de oven!

Laatst liep ik langs buurman zijn tuin, en ik zag dat zijn tomaten planten helemaal vol met rode tomaatjes hingen. Ik heb ze maar geplukt omdat de buurtjes op vakantie waren en ze op punt stonden te rotten. Dat is natuurlijk zonde, maar het waren er best veel dus besloot ik ze te drogen. Wij zijn namelijk dol op sundried tomatos, alleen was het zonnetje ook op vakantie.

Je kunt ze zelf ook goed drogen en daarna bewaren in een potje met wat olijfolie.

Zodra de tomaten zijn gedroogd, worden ze meestal bewaard in olie om ze zacht en sappig te houden. Vaak worden ze ook op smaak gebracht met kruiden zoals knoflook, basilicum of oregano, waardoor ze nog meer smaak krijgen. Zongedroogde tomaatjes zijn een populaire toevoeging aan salades, pasta’s, pizza’s en sandwiches. Ze kunnen ook worden gebruikt als smaakvolle topping voor bruschetta of als ingrediënt in sauzen en spreads.

In Nederland zijn zongedroogde tomaatjes verkrijgbaar in de meeste supermarkten en delicatessewinkels, zowel in potjes met olie als in droge vorm. Ze kunnen ook zelf thuis worden gemaakt met behulp van een droogoven of door ze op een zonnige plek in de tuin te leggen. Helaas is de zon  niet altijd aanwezig in Nederland maar in Italië lukt dat prima!

Wil jij dit ook een keer doen, kijk snel op recept van zongedroogde tomaatjes uit de oven. Het duurt even in de oven maar het resultaat is fantastisch. Zeker in de zomer maanden wanneer de tomaatjes extra lekker zijn. Ook zijn ze dan goedkoper dus houdt de aanbiedingen in de gaten.

Natuurlijk hebben we heerlijke recepten met deze tomaatjes. De kip ‘Marry me’ is er zo eentje. Een zalige kip met een romige saus met de tomaatjes natuurlijk. We hebben ook een risotto met tomaat op drie manieren.

Steps

1
Done
10 minuten

Snijden

Was de tomaatjes en verwijder het kroontje.
Snijd ze doormidden en leg ze in een vergiet zodat ze kunnen uitlekken.

2
Done

Oven voorverwarmen

Verwarm je oven voor op 130°.

3
Done
2 minuten

Neerleggen

Wanneer je tomaatjes goed zijn uitgelekt leg je ze op keukenpapier op een bakplaat en besprenkel je er een beetje zout over. Doe ze in de oven.

4
Done
2 uur

Oven

Laat ze ruim twee uur in de oven, draai ze na een uur even om.
Houd ze sowieso wel in de gaten,de ene over gaat sneller dan de anderen en wanneer je denkt dat ze te hard gaan verlaag je de oven temperatuur.
Je wilt niet dat ze zwart worden.

5
Done

Bewaren

Wanneer zijn mooi gedroogd zijn doe je ze in een potje wanneer je ze niet direct gaat gebruiken, schenk je er wat olijfolie bij.
Wanneer je er een smaakje aan wil geven kun je er bijvoorbeeld wat verse kruiden bij doen, rood pepertje of knoflook.

6
Done

Serveren

Deze tomaatjes smaken eigenlijk overal heerlijk bij,op een borrel plank, in een salade, door je pastasaus of een lekkere boterham.
Buon Appetito!

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Pasta met broccoli en venkelworst
previous
Pasta met broccoli, venkelworst en citroen
Beef rendang
next
Zelfgemaakte beef rendang
Pasta met broccoli en venkelworst
previous
Pasta met broccoli, venkelworst en citroen
Beef rendang
next
Zelfgemaakte beef rendang

Add Your Comment