0 0
Gremolata

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
10 takjes Platte peterselie
1-2 tenen knoflook
1 citroen Citroen rasp

Gremolata

Perfect bij het vlees of vis gerecht!

Features:
  • Glutenvrij
  • Vegan
  • Vegetarisch
Cuisine:

Ingredients

Directions

Share

Gremolata!

Misschien hebben jullie wel eens van gremolata gehoord maar wat is dat eigenlijk? In de Italiaanse keuken wordt dit heel veel gebruikt en het is een super simpele frisse smaakmaker.  Wij gebruiken het vooral bij onze Italiaanse osso buco, een fantastisch Italiaans gerecht met kalfschenkel die langzaam gegaard is in een heerlijke  saus. Dit gerecht hebben wij zo vaak in Milaan gegeten toen Mario daar een paar jaar werkte. Hij wist precies de beste restaurants die dit serveerden en elke keer was het weer een feestje.  Deze Osso Buco wordt geserveerd met de gele Italiaanse risotto alla Milanese. Het gerecht wordt afgemaakt met gremolata en is de finishing touch.

3 ingrediënten 

Dit groene goetje heeft maar drie ingrediënten.  Heel fijn gesneden knoflook. platte peterselie en citroenrasp. Deze combinatie samen  is verassend. Wij gebruiken altijd platte peterselie want deze is gewoon smaakvoller dan de gekrulde versie. Was de kruiden wel even goed en droog vervolgens even tussen een handdoek. Het lijkt misschien een beetje droge substantie maar dit simpele extraatje maakt zeker een maaltijd compleet.
Natuurlijk kun je er wat olijfolie door roeren zodat je een wat romige substantie hebt. Net als bijvoorbeeld bij zelfgemaakte chimichurri. Ook een goddelijk kruidensausje voor vele vlees gerechten.
Het is niet te vergelijken met een pesto want die heeft altijd wat olijfolie. Maar goede pesto is zeker aan te bevelen om een keer zelf thuis te maken. Zo veel lekkerder dan die van de supermarkt.
Onze zelfgemaakte basilicum pesto is verrukkelijk!

Eigenlijk past dit op veel meer lekkere gerechten zoals bijvoorbeeld bij garnalen of een ander stukje vis of vlees. Probeer het eens je zult versteld staan.

Zin in snelle verse pesto’s? Met bijvoorbeeld een handje spinazie over maak je al  snel een spinazie pesto. Wij deden dit door de spaghetti en hebben hebben gesmuld. Een zelfgemaakte basilicum pesto is een bekende. Vorig jaar maakte we een heerlijke cavolo nero pesto met een heerlijke bijpassende  cavolo nero lasagne met Grana Padano.

Steps

1
Done

Peterselie knoflook citroen

Snijd de peterselie heel fijn.
Snijd de knoflook heel fijn.
Wij gebruiken 1 teentje maar 2 kan ook.
Rasp 1 bio citroen.
Dit alles meng je samen en laat even goed intrekken.

2
Done

Optioneel

Wil je een smeuïge substantie voeg dan wat olijfolie toe.
De traditionele gremolata is zonder.

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
bruschetta burrata appeltaart
previous
Bruschetta burrata appeltaart
Gevulde herfst appeltjes
next
Gevulde herfst appeltjes
bruschetta burrata appeltaart
previous
Bruschetta burrata appeltaart
Gevulde herfst appeltjes
next
Gevulde herfst appeltjes

Add Your Comment