Ingredients
-
10 takjes platte peterselie
-
1-2 tenen knoflook
-
1 citroen citroenrasp
Directions
Gremolata!
Misschien hebben jullie wel eens van gremolata gehoord maar wat is dat eigenlijk? In de Italiaanse keuken wordt dit heel veel gebruikt en het is een super simpele frisse smaakmaker. Wij gebruiken het vooral bij onze Italiaanse osso buco, een fantastisch Italiaans gerecht met kalfschenkel die langzaam gegaard is in een heerlijke saus. Dit gerecht hebben wij zo vaak in Milaan gegeten toen Mario daar een paar jaar werkte. Hij wist precies de beste restaurants die dit serveerden en elke keer was het weer een feestje. Deze Osso Buco wordt geserveerd met de gele Italiaanse risotto alla Milanese. Het gerecht wordt afgemaakt met gremolata en is de finishing touch.
3 ingrediënten
Dit groene goetje heeft maar drie ingrediënten. Heel fijn gesneden knoflook. platte peterselie en citroenrasp. Deze combinatie samen is verassend. Wij gebruiken altijd platte peterselie want deze is gewoon smaakvoller dan de gekrulde versie. Was de kruiden wel even goed en droog vervolgens even tussen een handdoek. Het lijkt misschien een beetje droge substantie maar dit simpele extraatje maakt zeker een maaltijd compleet.
Natuurlijk kun je er wat olijfolie door roeren zodat je een wat romige substantie hebt. Net als bijvoorbeeld bij zelfgemaakte chimichurri. Ook een goddelijk kruidensausje voor vele vlees gerechten.
Het is niet te vergelijken met een pesto want die heeft altijd wat olijfolie. Maar goede pesto is zeker aan te bevelen om een keer zelf thuis te maken. Zo veel lekkerder dan die van de supermarkt.
Onze zelfgemaakte basilicum pesto is verrukkelijk!
Eigenlijk past dit op veel meer lekkere gerechten zoals bijvoorbeeld bij garnalen of een ander stukje vis of vlees. Probeer het eens je zult versteld staan.
Zin in snelle verse pesto’s? Met bijvoorbeeld een handje spinazie over maak je al snel een spinazie pesto. Wij deden dit door de spaghetti en hebben hebben gesmuld. Een zelfgemaakte basilicum pesto is een bekende. Vorig jaar maakte we een heerlijke cavolo nero pesto met een heerlijke bijpassende cavolo nero lasagne met Grana Padano.
Steps
1
Done
|
Peterselie knoflook citroenSnijd de peterselie heel fijn. |
2
Done
|
OptioneelWil je een smeuïge substantie voeg dan wat olijfolie toe. |