Ingredients
-
Een hand spinazie
-
2 eetlepel Pijnboompitten
-
1 teentje knoflook
-
30 gram geraspte parmezaanse kaas
-
50 ml Olijfolie
-
1 kleine theelepel Grof zeezout
-
1 kleine theelepel Chili poeder
Directions
Spinazie pesto!
Vaak ontstaan de lekkerste gerechten uit het niets. Kijkend in de koelkast vragen we ons af wat we met het laatste handje spinazie gaan doen. Iets wat niet bij ons past is voedsel weggooien. Helaas vinden we toch af en toe vergeten groenten in de koelkast lade omdat we niet altijd alles nodig hebben voor een recept. Deze keer is het goed gebruikt.
Hebben jullie ooit spinazie pesto gemaakt? Voor ons is dit nieuw maar eens moet de eerste keer zijn. We kunnen je één ding zeggen. Absoluut een topper en super lekker door de spaghetti!
Foodies
Een grappig feit is dat we die zelfde middag het waanzinnige kerstnummer van @foodiesmagazine zitten door te bladeren. Haha ook de toppers van dit blad hebben een fijn recept van gnocchi met spinaziepesto paddenstoelen en spek. Fijn om te lezen dat het helemaal kerst proof is. Nog een leuke mededeling is dat we dit jaar Foodies friend zijn. Er staan dit jaar een aantal leuke recepten van de Queens in dit leuke blad. Ook een heerlijke kerst recept. Natuurlijk helemaal in de drie kleuren van Italië, groen, wit en rood. Laat dit toch net ook geweldige kerst kleuren zijn!
Wanneer je door de website scrolled zul je al heel veel lekkere pesto’s tegenkomen. Onze zelfgemaakte basilicum pesto mag natuurlijk niet ontbreken. Onze Zelfgemaakte basilicum pesto blijft altijd een goede basis en een succes in de keuken. Onze laatste lieveling uit Sicilië is de pappardelle met rode pesto. Deze pesto komt uit het de buurt van Trapani. Hier gebruiken ze geen pijnboompitten maar amandelen. Zeker leuk en lekker om te proberen. Perfecto door de pasta maar ook op de bruschetta.
Ook wel eens gedacht aan Cavolo nero pesto? Heerlijk is onze courgette carpaccio met citroenpesto en burrata. Pistache pesto bij de Spizzulus pasta met pistache pesto
Steps
1
Done
|
Spinazie |
2
Done
|
Mengen |