0 0
Gevulde ravioli met lava explosie

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
1 x basisdeeg
1 vulling voor ravioli
Salieboter
50 gram Roomboter
paar takjes salie Salie
Extra
5 eieren
50 gram Parmezaanse kaas
Zout
Paar x de molen Zwarte peper

Gevulde ravioli met lava explosie

Een surprise op je bord

Features:
  • Vegetarisch
Cuisine:

Ingredients

  • 1 x basisdeeg

  • 1 vulling voor ravioli

  • Salieboter

  • Extra

Directions

Share

Gevulde ravioli met lava explosie

Pasta maken vinden wij het leukste dat er is, zeker als het weer net een tikje anders gaat dan anders.

Wanneer het Pasen is wil je  iets lekkers op tafel zetten, en met een eitje erin past dit gerechtje helemaal.
Maak een mooi deeg met de basis pastadeeg, wij vinden het leuk om een gelamineerd deeg te maken met salieblaadje. Een verrukkelijke vulling en een salieboter eroverheen.

Voor de ravioli vulling gebruik je het gnudi recept.

Het feest is compleet wanneer je de ravioli opensnijd, de gele lava gaat stromen, een echte wow factor.
Check ons Reels filmpje op Instagram voor instructies!

Steps

1
Done
20 minuten

Pasta

Maak ons basis pasta deeg. Het recept kun je hierboven vinden in de tekst.

2
Done
10 minuten

Vulling

Maak het recept van de ravioli vulling met spinazie

3
Done
10 minuten

Deeg

Draai mooie dunne pastavellen.
Wanneer je gelamineerde vellen wilt dan leg je op 1 vel kleine blaadjes salie, vervolgens leg je een ander vel pasta er bovenop.
Druk deze aan met de handen, draai dit vel nog één keer door de pastamaker en leg het op een bebloemd werkblad.
Je kunt natuurlijk ook een standaard deegvel gebruiken.
Steek vervolgens 8 rondes uit met een grote kookring. Wanneer je die niet hebt kun je ook vierkanten snijden.

4
Done
10 minuten

Vullen

Kluts een ei en bestrijk de uitgesneden vormen met een kwastje eigeel.
Doe de ravioli vulling in een spuitzak en spuit een kring op de 4 vormen. Zorg de het rondje vulling goed aansluit anders loopt je eigeel straks weg.
Breek een eitje en laat de eidooier langs je vingers lopen zodat je alleen de dooier overhoud.
Ga voorzichtig te werk.
Leg de eidooier in het rondje.
Strooi klein beetje zout op het ei.
Bedek dit met een deeglapje. Druk dit goed aan. Je kunt ook met een vork de randjes indrukken.
Wanneer je ze nog niet gaat koken dan leg je de ravioli’s op een bakblik met bakpapier met wat semola.
Zet ze in de koelkast
Advies om ze wel dezelfde dag te koken.

5
Done
5 minuten

Salieboter saus

Verwarm de boter in steelpan samen met de saliebalaadjes.
Laat dit langzaam smelten en paar minuten bruisen.

6
Done
4 minuten

Koken

Kook de ravioli in gezouten water 4 minuten op zacht vuur gaar.
Neem een grote pan zodat je 2 of meer ravioli’s tegelijk kan koken.

7
Done
2 minuten

Serveren

Schep de ravioli uit het water en leg op het bord.
Schenk de hete salieboter saus erover en top af met Parmezaanse kaas. Even de pepermolen erover.
En nu mag wachten op de vulkaan die gele lava stroomt bij het aansnijden.

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Bieten burgertjes
previous
Bieten burgertjes
Gehaktballetjes uit de tajine
next
Gehaktballetjes uit de tajine
Bieten burgertjes
previous
Bieten burgertjes
Gehaktballetjes uit de tajine
next
Gehaktballetjes uit de tajine

Add Your Comment