1 0
Gevulde ravioli met lava explosie

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
1 x basisdeeg
1 vulling voor ravioli
Salieboter
50 gram Roomboter
paar takjes salie Salie
Extra
5 eieren
50 gram geraspte parmezaanse kaas
Zout
Paar x de molen Zwarte peper

Gevulde ravioli met lava explosie

Een surprise op je bord

Features:
  • Vegetarisch
Cuisine:

Ingredients

  • 1 x basisdeeg

  • 1 vulling voor ravioli

  • Salieboter

  • Extra

Directions

Share

Met Pasen staat deze verrukkelijke gevulde ravioli met een lava explosie op het menu! Het maken van pasta is voor ons een van de leukste dingen om te doen, vooral als we een creatieve twist kunnen geven aan het traditionele recept.

Met Pasen wil je natuurlijk indruk maken met een heerlijk gerecht, en deze ravioli met een ei erin is daar perfect voor. En laten we eerlijk zijn, geen enkel paasdiner is compleet zonder een heerlijke pasta op tafel. Nieuwsgierig hoe je dit maakt? Hier een filmpje.

Zelf pastadeeg maken

Hoewel veel mensen nog nooit zelf pasta hebben gemaakt, beloven we je dat je nooit meer anders wilt nadat je het een keer hebt geprobeerd. Het is niet alleen ontzettend leuk om te doen, maar ook nog eens eenvoudig – mits je er de tijd voor neemt. In slechts 10 minuten maak je het basis recept- pastadeeg, met bloem, een snufje zout en een ei. Meng alles goed en kneed het deeg gedurende 10 minuten. Laat het vervolgens een half uurtje rusten, ingepakt in folie. Voor een perfect dun deeg gebruiken we een pastamachine.

Voeg een speelse twist toe aan het basis pastadeeg door het te lamineren met salieblaadjes.

Terwijl het pastadeeg rust, kun je de gnudi vulling maken. We gaan voor een smaakvolle combinatie van ricotta en spinazie, ook wel bekend als gnudi, om de ravioli mee te vullen.

Hoe maak je een salie botersaus?

Na het kort koken van de ravioli serveren we deze met een heerlijke salie botersaus. Deze eenvoudige saus is de perfecte aanvulling op elke gevulde pasta. Als finishing touch strooien we rijkelijk Parmezaanse kaas over de ravioli.

Het hoogtepunt van het gerecht? Het opensnijden van de ravioli en het zien stromen van de gele lava, gegarandeerd een wow-moment aan tafel! Je snapt nu wel waarom we dol zijn op gevulde ravioli met lava explosie!

 

 

Steps

1
Done
20 minuten

Pasta

Maak ons basis pasta deeg. Link in verhaal.

2
Done
10 minuten

Vulling

Maak het recept van de gnudi vulling met spinazie. Link in het verhaal.
Let op: gebruik de helft van het recept!

3
Done
10 minuten

Deeg

Draai mooie dunne pastavellen.
Wanneer je gelamineerde vellen wilt dan leg je op 1 vel kleine blaadjes salie, vervolgens leg je een ander vel pasta er bovenop.
Druk deze aan met de handen, draai dit vel nog één keer door de pastamaker en leg het op een bebloemd werkblad.
Je kunt natuurlijk ook een standaard deegvel gebruiken.
Steek vervolgens 8 rondes uit met een grote kookring. Wanneer je die niet hebt kun je ook vierkanten snijden.

4
Done
10 minuten

Vullen

Kluts een ei en bestrijk de uitgesneden vormen met een kwastje eigeel.
Doe de ravioli vulling in een spuitzak en spuit een kring op de 4 vormen. Zorg de het rondje vulling goed aansluit anders loopt je eigeel straks weg.
Breek een eitje en laat de eidooier langs je vingers lopen zodat je alleen de dooier overhoud.
Ga voorzichtig te werk.
Leg de eidooier in het rondje.
Strooi klein beetje zout op het ei.
Bedek dit met een deeglapje. Druk dit goed aan. Je kunt ook met een vork de randjes indrukken.
Wanneer je ze nog niet gaat koken dan leg je de ravioli’s op een bakblik met bakpapier met wat semola.
Zet ze in de koelkast
Advies om ze wel dezelfde dag te koken.

5
Done
5 minuten

Salieboter saus

Verwarm de boter in steelpan samen met de saliebalaadjes.
Laat dit langzaam smelten en een paar minuten bruisen.

6
Done
4 minuten

Koken

Kook de ravioli in gezouten water 4 minuten op zacht vuur gaar.
Neem een grote pan zodat je 2 of meer ravioli’s tegelijk kan koken.

7
Done
2 minuten

Serveren

Schep de ravioli uit het water en leg op het bord.
Schenk de hete salieboter saus erover en top af met Parmezaanse kaas. Even de pepermolen erover.

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Bieten burgertjes
previous
Bieten burgertjes
Gehaktballetjes uit de tajine
next
Gehaktballetjes uit de tajine
Bieten burgertjes
previous
Bieten burgertjes
Gehaktballetjes uit de tajine
next
Gehaktballetjes uit de tajine

Add Your Comment