Ingredients
-
4 appelMiddel
-
200 gram geitenkaas met honing
-
20 cranberry
-
3 eetlepel poedersuiker
-
Paar takjes verse tijm
-
2 eetlepel honingOf agavesiroop
Directions
Gevulde herfst appeltjes!
We zijn nog steeds in de appeltijd en elke keer wanneer we een zak appels zien bedenken we alweer het volgende recept. Zo was de appeltaart tarte tatin een groot succes . Maar onze oude vertrouwde appelflapjes doen het ook altijd goed.
Een gevuld appeltje is next level. Eigenlijk heel makkelijk om te maken en met een zalige vulling van geitenkaas met honing een perfect voorafje. Nu we weer een beetje in kerstsferen zijn hebben we er cranberry door gedaan. Dit is een klein fris zuurtje en maakt de gevulde herfst appeltjes helemaal af. De lekkere pistachenoten erdoor en verse tijm maakt het feest compleet. Leuk om met kerst te serveren of een ander diner.
Om dit appeltje uit te hollen snijden we eerst het kapje eraf. Vervolgens nemen we een meloen bolletjes lepeltje waar je perfect drie of vier kleine bolletjes ermee uit schept. Wij hebben een meloen lepeltje standaard in huis en natuurlijk wanneer je het nodig hebt kun je deze niet vinden haha. Ah fijn, in een klein hoekje toch gevonden en maakt het uithollen handig. Een appelboor kun je ook gebruiken maar pas wel op dat je niet door het appeltje heen steekt.
Een half uurtje in de oven en de geur alleen al wanneer het uit de oven komt. Een airfryer kun je hier ook prima voor gebruiken. Helemaal fantastisch is een heel klein scheutje agavesiroop of honing is fantastisch lekker erover.
De man de huizes is altijd een beetje kritisch wanneer hij niet de doorsnee Italiaanse gerechtjes voor z’n neus krijgt. Deze wilde hij graag proberen en keurde het helemaal goed. Gelukkig anders moest ik ze alle vier zelf opeten.
Elk appel soort kun je hiervoor gebruiken maar ik zou een middel grote kiezen.
Wil je een appeltje gevuld als nagerecht probeer dan de verrukkelijke gevulde appelbollen. Eentje waar je niet genoeg van krijg! Mini appel galette’s geheel op de Franse manier zijn ook zalig!
Steps
1
Done
5 minuten
|
VullingPrak de geitenkaas fijn met een vork en meng dit met gesneden cranberry en gehakte pistachenootjes. Ook mag er wat verse tijm door. |
2
Done
5 minuten
|
AppelSnijd het kapje van de appel en leg apart. Probeer het stokje eraan te houden. |
3
Done
|
OvenZet de oven aan op 180 °C. |
4
Done
2 minuten
|
Appel vullenVul de binnenkant van de appeltjes met de vulling . |
5
Done
25 minuten
|
Oven |
6
Done
|
ServerenServeer nog warm met een klein beetje honing of agave siroop erover. |