0 0
Gevulde herfst appeltjes

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
4 Appel Middel
200 gram geitenkaas met honing
20 Cranberry's
3 eetlepel Pistache nootjes
Paar takjes verse tijm
2 eetlepel honing Of agavesiroop

Gevulde herfst appeltjes

Te lekker en zo leuk om te serveren!

Features:
  • Glutenvrij
  • Vegetarisch
Cuisine:

Ingredients

Directions

Share

Gevulde herfst appeltjes!

We zijn nog steeds in de appeltijd en elke keer wanneer we een zak appels zien bedenken we alweer het volgende recept. Zo was de appeltaart tarte tatin een groot succes . Maar onze oude vertrouwde appelflapjes doen het ook altijd goed.

Een gevuld appeltje is next level. Eigenlijk heel makkelijk om te maken en met een zalige vulling van geitenkaas met honing een perfect voorafje. Nu we weer een beetje in kerstsferen zijn hebben we er  cranberry door gedaan. Dit is een klein fris zuurtje en  maakt de gevulde herfst appeltjes helemaal af. De lekkere pistachenoten erdoor en verse tijm maakt het feest compleet. Leuk om met kerst te serveren of een ander diner.

Om dit appeltje uit te hollen snijden we eerst het kapje eraf. Vervolgens nemen we een meloen bolletjes  lepeltje waar je perfect drie of vier kleine bolletjes ermee uit schept. Wij hebben een meloen lepeltje standaard in huis en natuurlijk wanneer je het nodig hebt kun je deze niet vinden haha. Ah fijn, in een klein hoekje toch gevonden en maakt het uithollen handig. Een appelboor kun je ook gebruiken maar pas wel op dat je niet door het appeltje heen steekt.

Een half uurtje in de oven en de geur alleen al wanneer het uit de oven komt. Een airfryer kun je hier ook prima voor gebruiken. Helemaal fantastisch is een heel klein scheutje agavesiroop of honing  is fantastisch lekker erover.
De man de huizes is altijd een beetje kritisch wanneer hij niet de doorsnee Italiaanse gerechtjes voor z’n neus krijgt. Deze wilde hij graag proberen en keurde het helemaal goed. Gelukkig anders moest ik ze alle vier zelf opeten.

Elk appel soort kun je hiervoor gebruiken maar ik zou een middel grote kiezen.

Wil je een appeltje gevuld als nagerecht probeer dan de verrukkelijke gevulde appelbollen. Eentje waar je niet genoeg van krijg! Mini appel galette’s geheel op de Franse manier zijn ook zalig!

 

Steps

1
Done
5 minuten

Vulling

Prak de geitenkaas fijn met een vork en meng dit met gesneden cranberry en gehakte pistachenootjes. Ook mag er wat verse tijm door.
Zet apart.

2
Done
5 minuten

Appel

Snijd het kapje van de appel en leg apart. Probeer het stokje eraan te houden.
Hol met een appelboor of meloen bolletjes lepel drie bolletjes uit het midden van de appel.
Zorg dat de buitenrand niet al te dun is.

3
Done

Oven

Zet de oven aan op 180 °C.
Je kunt ook de airfryer gebruiken. Deze hoef je niet voor te verwarmenen

4
Done
2 minuten

Appel vullen

Vul de binnenkant van de appeltjes met de vulling .
Zet het kapje er weer losjes op.

5
Done
25 minuten

Oven

Zet de appeltjes in een ovenschaaltje en bak ze 25 minuten in de oven op 180 °C.
In de airfryer mogen ze iets korter.

6
Done

Serveren

Serveer nog warm met een klein beetje honing of agave siroop erover.

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
gremolata
previous
Gremolata
Sinterklaas Pancakes
next
Sinterklaas pancakes
gremolata
previous
Gremolata
Sinterklaas Pancakes
next
Sinterklaas pancakes

Add Your Comment