0 0

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
2 appels
3 el donkere basterdsuiker
250 gram bloem
2 eieren
300 ml melk
1 zakje bakpoeder
1 tl baksoda
1 tl koek en speculaaskruiden
2 handjes pepernoten
4 el boter
1 snufje zout
Naar smaak schenkstroop
Sinterklaas pancakes

Sinterklaas pancakes

Het lekkerste Sinterklaas ontbijtje!

Features:
  • Vegetarisch

Ingredients

Directions

Share

Sinterklaas pancakes!

Het is weer die tijd van het jaar! De tijd van warme chocolademelk, gezellige de openhaard aan en natuurlijk Sinterklaas! In Nederland is Sinterklaas een traditie die draait om cadeautjes, snoepgoed en samenzijn met familie en vrienden. En laten we eerlijk zijn, een van de beste dingen aan deze tijd van het jaar zijn de lekkernijen, vooral die heerlijke pepernoten! Wat zo leuk is aan pepernoten, is dat je ze niet alleen kunt eten zoals ze zijn, maar je kunt ze ook in verschillende recepten gebruiken om een leuke draai te geven aan je favoriete gerechten. Wij hebben daarom deze lekkere Sinterklaas pancakes gebakken met een vleugje speculaaskruiden en gehakte pepernoten en appeltjes. De appeltjes hebben we eerst even lekker aangebakken in de pan met wat donkere basterdsuiker. Hierdoor gaan ze mooi karameliseren en dat geeft veel extra smaak aan de appeltjes!

Ik (Mariëlla) heb mijn basisrecept gebuikt voor de lekkerste en luchtigste pancakes. Door het opkloppen van de eiwitten en eidooiers worden ze erg luchtig en dit proef je terug in de pancakes. Het enige verschil is dat we deze pancakes voor het eerst hebben gebakken op de inductieplaat van Miele. Wij hebben namelijk voor onze samenwerking met Keukenspecialisten.nl en Miele een prachtige inductieplaat gekregen met bijpassende afzuigkap. (Type: KM7464FR) De inductieplaat heeft een groot vlak waardoor grote pannen goed heet kunnen worden. Dit is erg handig met het bakken van pannenkoekjes gezien wij hiervoor altijd grote pannen gebruiken. De afzuigkap zorgt met het filter ervoor dat de baklucht weer snel uit je huis verdwijnt. Voor ons wel zo fijn, dan blijven we niet de hele dag trek houden in pancakes 😉

Ga jij aan de slag tijdens het Sinterklaasweekend met dit heerlijke ontbijtje? Heb je wat pancakes over? Ze zijn ook erg geschikt als lunch. Wij serveerden ze nog met wat extra pepernoten en wat stroop. Een feestje in je mond!

Liever andere Sinterklaas hapjes maken? Neem dan eens een kijkje bij deze Sinterklaas brownie, kruidnoten panna cotta of de bananenbrood met chocolade pepernoten.

Steps

1
Done
5 minuten

Appeltjes bakken

Schil de appels en snijd deze in kleine blokjes. Meng met de suiker en wat koek en speculaaskruiden.
Bak deze in de boter in een pannetje.

2
Done
5 minuten

Eiwit eigeel kloppen

Splits de eiwitten van de dooiers.
Klop beide los op tot het luchtig is.
De eiwitten mogen stijf worden.

3
Done
5 minuten

Beslag maken

Meng de bloem samen met de melk, bakpoeder, bakingsoda, zout en het geklopte eiwit en geel. Voeg hier nog wat koek en speculaaskruiden aan toe.
Hak de pepernoten in klein stukjes en meng deze nu samen met de appeltjes door het beslag.

4
Done
10 minuten

Bakken

Bak de pancakes in een hete pan in de boter.
Keer een pancake om wanneer je luchtbelletjes ziet in het beslag.

5
Done
5 minuten

Serveren

Serveer de stapel pancakes met wat extra pepernoten en stroop naar smaak.

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Gevulde herfst appeltjes
previous
Gevulde herfst appeltjes
lasagne rolletjes met pompoen en spinazie
next
Lasagne rolletjes met pompoen en spinazie
Gevulde herfst appeltjes
previous
Gevulde herfst appeltjes
lasagne rolletjes met pompoen en spinazie
next
Lasagne rolletjes met pompoen en spinazie

Add Your Comment

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here