Ingredients
-
2 appels
-
3 el donkere basterdsuiker
-
250 gram bloem
-
2 eieren
-
300 ml melk
-
1 zakje bakpoeder
-
1 tl baksoda
-
1 tl koek en speculaaskruiden
-
2 handjes pepernoten
-
4 el boter
-
1 snufje zout
-
Naar smaak schenkstroop
Directions
Sinterklaas pancakes!
Het is weer die tijd van het jaar! De tijd van warme chocolademelk, gezellige de openhaard aan en natuurlijk Sinterklaas! In Nederland is Sinterklaas een traditie die draait om cadeautjes, snoepgoed en samenzijn met familie en vrienden. En laten we eerlijk zijn, een van de beste dingen aan deze tijd van het jaar zijn de lekkernijen, vooral die heerlijke pepernoten! Wat zo leuk is aan pepernoten, is dat je ze niet alleen kunt eten zoals ze zijn, maar je kunt ze ook in verschillende recepten gebruiken om een leuke draai te geven aan je favoriete gerechten. Wij hebben daarom deze lekkere Sinterklaas pancakes gebakken met een vleugje speculaaskruiden en gehakte pepernoten en appeltjes. De appeltjes hebben we eerst even lekker aangebakken in de pan met wat donkere basterdsuiker. Hierdoor gaan ze mooi karameliseren en dat geeft veel extra smaak aan de appeltjes!
Ik (Mariëlla) heb mijn basisrecept gebuikt voor de lekkerste en luchtigste pancakes. Door het opkloppen van de eiwitten en eidooiers worden ze erg luchtig en dit proef je terug in de pancakes. Het enige verschil is dat we deze pancakes voor het eerst hebben gebakken op de inductieplaat van Miele. Wij hebben namelijk voor onze samenwerking met Keukenspecialisten.nl en Miele een prachtige inductieplaat gekregen met bijpassende afzuigkap. (Type: KM7464FR) De inductieplaat heeft een groot vlak waardoor grote pannen goed heet kunnen worden. Dit is erg handig met het bakken van pannenkoekjes gezien wij hiervoor altijd grote pannen gebruiken. De afzuigkap zorgt met het filter ervoor dat de baklucht weer snel uit je huis verdwijnt. Voor ons wel zo fijn, dan blijven we niet de hele dag trek houden in pancakes 😉
Ga jij aan de slag tijdens het Sinterklaasweekend met dit heerlijke ontbijtje? Heb je wat pancakes over? Ze zijn ook erg geschikt als lunch. Wij serveerden ze nog met wat extra pepernoten en wat stroop. Een feestje in je mond!
Liever andere Sinterklaas hapjes maken? Neem dan eens een kijkje bij deze Sinterklaas brownie, kruidnoten panna cotta of de bananenbrood met chocolade pepernoten.
Steps
1
Done
5 minuten
|
Appeltjes bakkenSchil de appels en snijd deze in kleine blokjes. Meng met de suiker en wat koek en speculaaskruiden. |
2
Done
5 minuten
|
Eiwit eigeel kloppenSplits de eiwitten van de dooiers. |
3
Done
5 minuten
|
Beslag makenMeng de bloem samen met de melk, bakpoeder, bakingsoda, zout en het geklopte eiwit en geel. Voeg hier nog wat koek en speculaaskruiden aan toe. |
4
Done
10 minuten
|
BakkenBak de pancakes in een hete pan in de boter. |
5
Done
5 minuten
|
ServerenServeer de stapel pancakes met wat extra pepernoten en stroop naar smaak. |