0 0
Kruidnoten panna cotta

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

200 ml Volle melk
200ml Slagroom
1 stokje Vanille stokje Vanille suiker of 1 theelepel extract kan ook
2,5 blaadjes gelatine
3 eetlepel Suiker
Topping
Handje Kruidnootjes
1 Mandarijn

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Kruidnoten panna cotta

En perfect toetje voor Sinterklaas.

Cuisine:

Ingredients

  • Topping

Directions

Share

Kruidnoten panna cotta!

Hij komt, hij komt, die lieve goede Sint… Vandaag is de Sint weer in het land!

Voor veel kinderen is het weer aftellen geblazen naar een van de leukste dagen van het jaar. De spannende tijd van schoentjes zetten, surprises en natuurlijk heel veel snoep goed. En daar horen de pepernoten helemaal bij. Wij scheren de pepernoten en kruidnoten altijd over één lijn, maar laatst kregen we toch een reprimande van een volger…
We zullen deze nootjes niet meer verwarren en presenteren  voor jullie vandaag een super leuke en lekkere panna cotta van kruidnootjes en mandarijntjes. Gegoten in een kunststof bak vormpje, een kruimel van kruid nootjes en natuurlijk de mandarijntjes. Het kan het ook in een leuk glaasje, mocht je het eng vinden om de panna cotta uit de vorm te halen. Volg ons recept van panna cotta en zeker weten dat het jou ook lukt want het is namelijk super simpel.

KRUIDNOTEN OF PEPERNOTEN

Wat is nou precies het verschil tussen een kruidnoten en pepernoten? Dit blijkt toch een beetje verwarrend te zijn maar over het algemeen eten wij kruidnoten. De pepernoten zijn vaak niet helemaal rond zijn meer onregelmatige brokjes. Ze zijn niet zo heel knapperig maar hebben meer de structuur van taaitaai. Gemaakt van roggemeel, honing en anijs. Vroeger zat er vaak nog een snufje peper in maar tegenwoordig wordt dat weggelaten.

De kruidnoten kennen we van Zwarte Piet die deze door je hele huis en kamer gooit en waarvan je een jaar later er nog een paar terug vindt tussen het bankstel. De kleine knapperige balletjes zijn superlekker. Ze worden gemaakt van tarwebloem en speculaas kruiden, daar zit dan weer wel een beetje peper in. Snap jij het nog? We hebben een goed recept op de website staan, deze zelfgemaakte kruidnoten  zijn zalig maar het zijn achteraf gewoon kruidnoten. Nog een tip wanneer je hiermee aan de slag gaat. Maakt echt hele kleine balletjes want ze groeien behoorlijk in de oven.

Wat ook heerlijk is om te serveren met Sinterklaas is onze Sinterklaas tiramisu. Heel veel plezier met dit feest!

 

 

Steps

1
Done
10 minuten

Gelatine

Dompel de gelatineblaadjes in koud water.

2
Done
2 minuten

Room mengsel

Meng room, melk, merg van het vanillestokje en suiker samen. Doe het het vanillestokje een geheel erbij.
Heb je geen vanillestokje, vervang dan door twee eetlepels vanille suiker of een theelepel vanille-extract.

3
Done
5 minuten

Koken

Breng dit tot aan bijna het kookpunt.
Roer het goed door elkaar.
Haal de pan van het vuur en verwijder de vanillepeul.

4
Done
1 minuut

Gelatine

Haal de gelatineblaadjes uit het water en roer deze met een garde door het mengsel.
Laat afkoelen.

5
Done
1 minuut

Vormpjes

Giet het roommengsel in mooie glaasjes, of in andere vormpjes.
Met dit recept heb je vier kleine glaasjes. Of twee royale glazen.

6
Done
1 minuten

Serveren

Serveer je toetje met fijn gehakte kruidnoten en wat verse mandarijntjes.

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Pumpkin spice chocolademelk
previous
Pumpkin spice chocolademelk
Pompoen carpaccio met burrata
next
Pompoen carpaccio met burrata
Pumpkin spice chocolademelk
previous
Pumpkin spice chocolademelk
Pompoen carpaccio met burrata
next
Pompoen carpaccio met burrata

Add Your Comment