0 0
Lasagne rolletjes met pompoen en spinazie

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
Halve Flespompoen
Scheut Olijfolie
Naar smaak zout en peper
Vulling
225 gram spinazie
2 tenen knoflook
Klein scheutje Olijfolie
250 gram ricotta kaas
Halve theelepel Chili flakes
4 eetlepel geraspte parmezaanse kaas
Extra
200 ml bechamelsaus
4 Lasagne vellen

Lasagne rolletjes met pompoen en spinazie

Dit was weer verrukkelijk!

Features:
  • Vegetarisch
Cuisine:

Ingredients

  • Vulling

  • Extra

Directions

Share

Lasagne rolletjes met pompoen en spinazie!

Je kon er natuurlijk op wachten een lasagne met pompoen moest er gewoon komen. Wat betreft de man des huizes, die is niet zo heel erg fan van deze groente. Heel erg jammer, dus meestal maken we pompoengerechten wanneer hij niet thuis is haha.  Dit keer een verrukkelijk pastaschotel uit de oven. Het is niet een gewone lasagne maar gemaakt met lasagne rolletjes pompoen en spinazie. Deze rolletjes maken we wel vaker omdat we de grote buisjes pasta, canneloni genaamd, altijd zo lastig vullen vinden. Bijvoorbeeld het recept gevulde lasagne vellen cannelloni. Door lasagne vellen even te koken zodat je deze goed vouwen.

De vulling

De vulling van deze pasta is werkelijk fenomenaal. Althans dat vinden wij.  Wij noemen dit een gnudi vulling en gebruiken dit voor vele Italiaanse gerechten. We laten eerst dun gesneden plakken pompoen roosteren in de oven met wat zout, peper en olijfolie.  Wij roosteren vaak de groenten meestal in de oven omdat  het dan net wat lekkerder smaakt.  Voor dit gerecht gebruiken we onze gnudi vulling. Eentje die we regelmatig gebruiken voor gevulde pasta. Super smaakvol  en heerlijk romig.

We bakken eerst de spinazie samen met knoflook even aan, hakken dit fijn en laten dit goed uitlekken. Dit wordt gemengd met ricotto, parmezaanse kaas en een pepertje.

De rolletjes gaan samen met een laagje bechamelsaus in de oven. Wij hebben een eenvoudig recept voor bechamelsaus 2 soorten.
De schaal is afgetopt met veel Parmezaanse kaas. Wij hebben genoten van deze heerlijke ovenschaal. Wat onze Italiaanse man heeft gegeten dat weten we niet want die had een diner afspraak elders.
Gelukkig eet hij wel al onze andere lasagne  recepten. De herfst lasagne met champignons van laatst was helemaal goed gekeurd. Ook al zo’n heerlijk recept dat prima smaakt wanneer de bladeren van de boom vallen.

Wil je graag andere lasagnes proberen maak dan een groene lasagne al ragu. We hebben ook een lasagne van spruitjes pesto eentje die verschrikkelijk populair is onder op Pintrest. Een cavolo nero  lasagne met Grano Padano smaakt ook geweldig. Onze vegetarische lasagne

Steps

1
Done
30 minuten

Pompoen roosteren

Schil een halve fles pompoen. Snijd deze in dunne plakken.
Besprenkel met zout, peper en wat olijfolie.
Rooster dit 30 minuten in een oven van 200 °C.

2
Done

Vulling

Bak de spinazie samen aan met fijngesneden knoflook aan in een klein laagje olijfolie.
Voeg zout en chiliflakes toe.
Wanneer de spinazie is geslonken doe je dit in een vergiet en druk je het meeste vocht eruit.
Hak fijn.
Meng dit met de ricotta kaas, en Parmezaanse kaas.

3
Done
5 minuten

Bechamelsaus

Maak bechamelsaus.
Je kunt een pakje kant en klaar kopen die je moet aanlengen met melk.
Ook kun je het heel zelf makkelijk maken met ons recept ‘twee soorten bechamelsaus’ Link staat in het verhaal.
Bedek een ovenschaal met de helft van de bechamelsaus.

4
Done
5 minuten

Lasagnevellen

Kook de lasagne vellen 5 minuten en haal ze er voorzichtig uit.
Snijd deze doormidden en leg op elk stukje een plakje geroosterde pompoen en een flinke eetlepel vulling.
Vouw dubbel en leg dit op de kop op een laagje bechamelsaus.
Vul de schaal en eindig met een laagje bechamelsaus en lekker veel parmezaanse kaas.

5
Done
40 minuten

Oven

Zet de schaal afgedekt met aluminiumfolie 30 minuten in een voorverwarmde oven van 200°.
Na 30 minuten laatje Verwijder je de folie en laat nog 10’tot 15 minuten nagaren in de oven .

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Sinterklaas Pancakes
previous
Sinterklaas pancakes
crompouce
next
Crompouce
Sinterklaas Pancakes
previous
Sinterklaas pancakes
crompouce
next
Crompouce

Add Your Comment