Ingredients
-
Halve Flespompoen
-
Scheut Olijfolie
-
Naar smaak zout en peper
-
Vulling
-
225 gram spinazie
-
2 tenen knoflook
-
Klein scheutje Olijfolie
-
250 gram ricotta kaas
-
Halve theelepel Chili flakes
-
4 eetlepel geraspte parmezaanse kaas
-
Extra
-
200 ml bechamelsaus
-
4 Lasagne vellen
Directions
Lasagne rolletjes met pompoen en spinazie!
Je kon er natuurlijk op wachten een lasagne met pompoen moest er gewoon komen. Wat betreft de man des huizes, die is niet zo heel erg fan van deze groente. Heel erg jammer, dus meestal maken we pompoengerechten wanneer hij niet thuis is haha. Dit keer een verrukkelijk pastaschotel uit de oven. Het is niet een gewone lasagne maar gemaakt met lasagne rolletjes pompoen en spinazie. Deze rolletjes maken we wel vaker omdat we de grote buisjes pasta, canneloni genaamd, altijd zo lastig vullen vinden. Bijvoorbeeld het recept gevulde lasagne vellen cannelloni. Door lasagne vellen even te koken zodat je deze goed vouwen.
De vulling
De vulling van deze pasta is werkelijk fenomenaal. Althans dat vinden wij. Wij noemen dit een gnudi vulling en gebruiken dit voor vele Italiaanse gerechten. We laten eerst dun gesneden plakken pompoen roosteren in de oven met wat zout, peper en olijfolie. Wij roosteren vaak de groenten meestal in de oven omdat het dan net wat lekkerder smaakt. Voor dit gerecht gebruiken we onze gnudi vulling. Eentje die we regelmatig gebruiken voor gevulde pasta. Super smaakvol en heerlijk romig.
We bakken eerst de spinazie samen met knoflook even aan, hakken dit fijn en laten dit goed uitlekken. Dit wordt gemengd met ricotto, parmezaanse kaas en een pepertje.
De rolletjes gaan samen met een laagje bechamelsaus in de oven. Wij hebben een eenvoudig recept voor bechamelsaus 2 soorten.
De schaal is afgetopt met veel Parmezaanse kaas. Wij hebben genoten van deze heerlijke ovenschaal. Wat onze Italiaanse man heeft gegeten dat weten we niet want die had een diner afspraak elders.
Gelukkig eet hij wel al onze andere lasagne recepten. De herfst lasagne met champignons van laatst was helemaal goed gekeurd. Ook al zo’n heerlijk recept dat prima smaakt wanneer de bladeren van de boom vallen.
Wil je graag andere lasagnes proberen maak dan een groene lasagne al ragu. We hebben ook een lasagne van spruitjes pesto eentje die verschrikkelijk populair is onder op Pintrest. Een cavolo nero lasagne met Grano Padano smaakt ook geweldig. Onze vegetarische lasagne
Steps
1
Done
30 minuten
|
Pompoen roosterenSchil een halve fles pompoen. Snijd deze in dunne plakken. |
2
Done
|
VullingBak de spinazie samen aan met fijngesneden knoflook aan in een klein laagje olijfolie. |
3
Done
5 minuten
|
BechamelsausMaak bechamelsaus. |
4
Done
5 minuten
|
LasagnevellenKook de lasagne vellen 5 minuten en haal ze er voorzichtig uit. |
5
Done
40 minuten
|
Oven |