0 0
Herfst lasagne met champignons

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
250 gram Kastanje champignons
250 gram Witte champignon
250 gram Shii-takes
3 Rode ui
6 Lasagne vellen Gedroogde
250 gra spinazie
400 ml bechamelsaus
200 gram geraspte parmezaanse kaas
Scheutje Olijfolie
Naar smaak zout en peper
1 eetlepel Italiaanse kruiden

Herfst lasagne met champignons

Een geweldige herfst lasagne!

Features:
  • Vegetarisch

Ingredients

Directions

Share

Herfst lasagne met champignons!

Wat de Queens regelmatig maken is een lekkere schaal met lasagne. Een van onze favoriete Italiaanse gerechten naast een goede pasta al forna. Een klassieke lasagne is altijd perfect om van tevoren klaar te maken. Deze week maakten we nog een lasagne met aubergine en rode pesto. Gasten bij ons krijgen dit dan ook regelmatig voorgeschoteld. Ook is lasagne voor grote gezelschappen makkelijk maken.

Nu de herfst is aangebroken gaan we een beetje variëren met onze beste recepten.  De herfst lasagne met champignons was dan ook een waanzinnig succes.  Kijk maar eens naar het filmpje! Met niet te veel ingrediënten maak je een heerlijke ovenschaal die helemaal past met  de verandering van temperatuur. We kozen voor dit recept een variatie aan champignons en paddenstoelen. De mooie kastanje en witte champignons maar ook een bak met de smaakvolle shiitake. Je kunt ook bakjes gemengde paddenstoelen gebruiken. Cantharel is een van mijn favorieten smaak. Helaas zit hier nog wel eens een korrel zand tussen dus wel heel goed schoonmaken.

Naast paddenstoelen hebben we een zak spinazie toegevoegd. Samen met een makkelijke zelfgemaakte bechamelsaus 2 soorten . Bechamelsaus is heel simpel om te maken en we hebben ook een vegan versie online. Wil je makkelijk dan koop je kant en klaar zakjes. We eindigen de schaal met lekker veel parmezaanse kaas en voor je het weet staat het in de oven!

Champignons maar ook spinazie geven heel veel vocht af. Laat de saus altijd lekker inkoken anders wordt je lasagne een beetje slapjes. Wij gebruiken vandaag gedroogde lasagne vellen en die gaan ook gedroogd in de schaal.

Wil je een keer andere lasagne proberen maak dan een groene lasagne al ragu. We hebben ook een lasagne van spruitjes pesto eentje die verschrikkelijk populair is onder onze volgers op Pintrest. Een cavolo nero  lasagne met Grano Padano smaakt ook geweldig. Onze vegetarische lasagne

 

Steps

1
Done
15 minuten

Champignon rode ui

Snijd de rode ui en paddenstoelen in reepjes.
Bak deze aan in scheutje olijfolie.
Voeg zout, peper en Italiaanse kruiden toe.
Voeg de gewassen spinazie toe en bak mee.
Laat 15 minuten garen tot het meeste vocht verdwenen is.

2
Done
5 minuten

Bechamelsaus

Maak een bechamelsaus ( zie link in verhaal)
Geen zin om zelf te maken koop een pakje die je met melk aanmaakt.

3
Done
3 minuten

Schaal vullen

Maak laagjes van:
Champignon mengsel
Bechamelsaus
Parmezaanse kaas
Lasagne vellen
Eindig altijd met champignons, bechamelsaus en parmezaanse kaas.

4
Done
45 minuten

Oven

Zet de schaal afgedekt met folie in een voorverwarmde oven van 200°.
Na 30 minuten verwijder je de folie en laat nog 15 minuten bakken.

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
appeltaart tarte tatin
previous
Appeltaart tarte tatin
Pompoen gyoza's
next
Pompoen gyoza’s
appeltaart tarte tatin
previous
Appeltaart tarte tatin
Pompoen gyoza's
next
Pompoen gyoza’s

Add Your Comment