0 0
Lasagne met aubergine en rode pesto

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
Rode pesto
200 gram Trostomaten
15 blaadjes verse basilicum
1 teen knoflook
1/2 theelepel Chili flakes
25 gram geraspte parmezaanse kaas
25 gram Pecorino kaas Of ook parmezaanse kaas
2 eetlepel Amandelschaafsel
1/2 theelepel Zout
Flinke scheut Olijfolie
Extra
Of 500 ml passata 1 X recept basis tomatensaus
2 Aubergine
Scheut Olijfolie
1 theelepel Zout
2 bollen Mozzarella
4 Lasagne vellen
25 gram geraspte parmezaanse kaas

Lasagne met aubergine en rode pesto

Oei dit was weer om te smullen!

Features:
  • Vegetarisch
Cuisine:

Ingredients

  • Rode pesto

  • Extra

Directions

Share

Lasagne met aubergine en rode pesto!

Als het aan José ligt eten we elke week wel een keer lasagne. In de wintermaanden gaat haar voorkeur uit naar de klassieke lasagne. Met  een tomatengehakt saus van wortel en bleekselderij en lekker laagjes kaas en romige bechamelsaus ertussen. Wanneer het iets warmer is gaan we beiden voor meer vegetarische lasagne. Dit recept is perfect als voorgerecht voor 4 personen. Heb je grote trek dan als hoofdgerecht voor 2 personen. Mocht je iets over hebben bak het dan de volgende dag in stukjes op. Altijd een fantastische lunch. Wil je een idee hoe je dit maakt kijk snel naar dit filmpje!

De lasagne van vandaag is een hele speciale al vinden we dat zelf. Een lasagne met aubergine en rode pesto. Er gaat weer lekker veel groente in en daar worden wij beiden altijd heel blij van. Het leuke en lekkere van dit gerecht is dat we er een verrukkelijke Siciliaanse pesto bij gedaan hebben.  Hier hebben we al eerder een verrukkelijke pappardelle met rode pesto mee gemaakt en is te vinden op de blog.  Deze zalige pesto wordt gemaakt van met tomaten, kaas en amandelen. Een rood pepertje en wat basilicum en munt. Dit eet men vaak in Trapani gelegen in het westen van Sicilië.

Wij maken onze lasagne is altijd met een eigen saus. Dit keer onze simpele en smakelijke basis tomatensaus. Eentje die je er voor heel veel recepten kunt gebruiken. Gemaakt van gepelde tomaten, basilicum, knoflook en wat olijfolie.

Wellicht heb je nog wat best wel over naar het maken van deze lasagne. Maak er dan lekkere bruschetta met rode pesto van en serveer bij deze maaltijd als voorafje.

Wil je vaker een heerlijke ovenschaal op tafel zetten helemaal in de Italiaanse stijl probeer dan eens onze klassieke lasagne of een groene lasagne al ragu. We hebben ook een lasagne van spruitjes pesto eentje die heel populair is onder onze volgers op Pinterest. Een cavolo nero  lasagne met Grano Padano

Steps

1
Done

Rode pesto

Meng alle ingrediënten fijn in een keukenmachine met een vijzel of staafmixer.
Heb je vrij grote tomaatjes met veel vocht laat die eerst even uitlekken.
Wil je extra romige pesto schenk dan iets meer olijfolie toevoegen. Bepaal ter plekke.
Heb je pesto over gebruik dan op de bruschetta of door de pasta.

2
Done

Tomaten saus

Maak 1 x het recept basis tomatensaus.
Zie link onder aan verhaal.
Geen tijd om saus te maken gebruik dan een flesje passata.

3
Done
30 minuten

Aubergine

Snijd de aubergine in plakken.
Leg deze op met olijfolie besmeurde bakpapier.
Schenk extra olijfolie over de aubergine en extra zout.
Bak deze op 200 °C 30 minuten in de oven.

4
Done
4 minuten

Lasagne

Vul een ovenschaal met een klein laagje tomatensaus.
Leg hier de geroosterde lasagne aubergine plakken op er smeer twee eetlepels rode pesto op.
Hierop wat mozzarella blokjes.
Gevolgd door twee lasagne vellen.
Maak een zelfde laagje erop.
Eindig met tomatensaus, aubergine, rode pesto, mozzarella en extra parmezaanse kaas boven op.

5
Done
45 minuten

Oven

De de ovenschaal af met aluminiumfolie.
Zet een half uur in een voorverwarmde oven op 200 °C.
Na 30 minuten verwijder je de folie en laat nog 15 minuten garen.

6
Done

Tip

Wanneer je dit als voorgerecht eet heb je genoeg voor vier personen.
Als hoofdgerecht voor 2 personen. Lekker bordje vol!
Leftovers kun je de volgende dag in stukjes snijden en oppakken. Vaak nog lekkerder.

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
siciliaanse shakshuka
previous
Siciliaanse shakshuka
Gezonde noten rotjes
next
Gezonde notenrotsjes
siciliaanse shakshuka
previous
Siciliaanse shakshuka
Gezonde noten rotjes
next
Gezonde notenrotsjes

Add Your Comment