Ingredients
-
Rode pesto
-
200 gram Trostomaten
-
15 blaadjes verse basilicum
-
1 teen knoflook
-
1/2 theelepel chiliflakes
-
25 gram geraspte parmezaanse kaas
-
25 gram Pecorino kaasOf ook parmezaanse kaas
-
2 eetlepel amandelschaafsel
-
1/2 theelepel zout
-
Flinke scheut olijfolie
-
Extra
-
Of 500 ml passata 1 X recept basis tomatensaus
-
2 aubergine
-
Scheut olijfolie
-
1 theelepel zout
-
2 bollen mozzarella
-
4 lasagnevellen
-
25 gram geraspte parmezaanse kaas
Directions
Lasagne met aubergine en rode pesto!
Als het aan José ligt eten we elke week wel een keer lasagne. In de wintermaanden gaat haar voorkeur uit naar de klassieke lasagne. Met een tomatengehakt saus van wortel en bleekselderij en lekker laagjes kaas en romige bechamelsaus ertussen. Wanneer het iets warmer is gaan we beiden voor meer vegetarische lasagne. Dit recept is perfect als voorgerecht voor 4 personen. Heb je grote trek dan als hoofdgerecht voor 2 personen. Mocht je iets over hebben bak het dan de volgende dag in stukjes op. Altijd een fantastische lunch. Wil je een idee hoe je dit maakt kijk snel naar dit filmpje!
De lasagne van vandaag is een hele speciale al vinden we dat zelf. Een lasagne met aubergine en rode pesto. Er gaat weer lekker veel groente in en daar worden wij beiden altijd heel blij van. Het leuke en lekkere van dit gerecht is dat we er een verrukkelijke Siciliaanse pesto bij gedaan hebben. Hier hebben we al eerder een verrukkelijke pappardelle met rode pesto mee gemaakt en is te vinden op de blog. Deze zalige pesto wordt gemaakt van met tomaten, kaas en amandelen. Een rood pepertje en wat basilicum en munt. Dit eet men vaak in Trapani gelegen in het westen van Sicilië.
Wij maken onze lasagne is altijd met een eigen saus. Dit keer onze simpele en smakelijke basis tomatensaus. Eentje die je er voor heel veel recepten kunt gebruiken. Gemaakt van gepelde tomaten, basilicum, knoflook en wat olijfolie.
Wellicht heb je nog wat best wel over naar het maken van deze lasagne. Maak er dan lekkere bruschetta met rode pesto van en serveer bij deze maaltijd als voorafje.
Wil je vaker een heerlijke ovenschaal op tafel zetten helemaal in de Italiaanse stijl probeer dan eens onze klassieke lasagne of een groene lasagne al ragu. We hebben ook een lasagne van spruitjes pesto eentje die heel populair is onder onze volgers op Pinterest. Een cavolo nero lasagne met Grano Padano
Steps
1
Done
|
Rode pestoMeng alle ingrediënten fijn in een keukenmachine met een vijzel of staafmixer. |
2
Done
|
Tomaten sausMaak 1 x het recept basis tomatensaus. |
3
Done
30 minuten
|
AubergineSnijd de aubergine in plakken. |
4
Done
4 minuten
|
LasagneVul een ovenschaal met een klein laagje tomatensaus. |
5
Done
45 minuten
|
Oven |
6
Done
|
TipWanneer je dit als voorgerecht eet heb je genoeg voor vier personen. |