0 0
Gezonde notenrotsjes

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
100 gram Hazelnoten
275 gram Amandelen ongezouten
50 gram Pecan noten
50 gram Gepofte rijst
Een snufje Zout
150 ml maple syrup
1 el Amandelpasta
50 gram Pure chocolade

Gezonde notenrotsjes

Heerlijke noten rotsjes

Features:
  • Glutenvrij
Cuisine:

Ingredients

Directions

Share

Gezonde notenrotsjes!

Noten zijn voedzaam en veelzijdig en ze spelen al eeuwenlang een belangrijke rol in ons dieet. Ze zijn niet alleen heerlijk van smaak, maar ook rijk aan voedingsstoffen en bieden tal van gezondheidsvoordelen. Nu ik (Mariëlla) weer lekker aan het sporten ben geslagen is het voor mij belangrijk om ook genoeg noten binnen te krijgen. Een van de opvallende eigenschappen van noten is namelijk het hoge gehalte aan gezonde vetten, zoals enkelvoudig onverzadigde en meervoudig onverzadigde vetzuren. Deze vetten zijn goed voor ons hart en kunnen het cholesterolgehalte in het bloed helpen verlagen. Noten zijn ook een goede bron van eiwitten, vezels, vitamines en mineralen. Echt een belangrijke toevoeging dus van je dieet. Een handje noten per dag kan daarom gezond zijn, neem er alleen niet teveel want ze bevatten over het algemeen veel calorieën.

Noten zijn een heerlijke snack, ook voor kinderen. Het recept voor deze gezonde noten rotsjes zijn daarom niet alleen voor volwassenen geschikt, ook bij kinderen zijn ze een hit! Een lekkere en handige snack om mee te nemen in de broodtrommeltjes.

Voor onze samenwerking met Keukenspecialisten.nl en Miele ben ik in het kader van ‘back to work’ weer aan de slag gegaan met gezonde tussendoortjes. Het fijne namelijk aan deze Miele oven is dat de oven in no time warm is! Hierdoor kan ik op elk moment van de dag nog even snel iets bakken om mee te nemen naar werk. Hiervoor hebben we de hetelucht plus functie gebruikt maar ook voor taarten, beschuitdeeg of broodjes heeft deze oven speciale standen! Erg handig en enorm makkelijk om iets te bakken! Zo weet je zeker dat je mislukte baksels in ieder geval niet aan de oven ligt.. haha!

Wanneer ga jij aan de slag met deze gezonde notenrotsjes? Wil je een ander gezond tussendoortje? Kijk dan eens bij deze gezonde pecannotenrepen!

Steps

1
Done
5 minuten

Hakken

Hak alle noten in klein stukken. Als de noten nog iets te groot zijn dan heb je kans dat de rotsen afbrokkelen

2
Done
5 minuten

Mengen

Meng in een kom de noten met het gepofte rijst, de maple syrup en de amandelpasta.
Plak hoopjes aan elkaar en leg deze op een bakplaat met bakpapier.

3
Done
160 graden

Oven

Bak de noten rotjes op 160 graden voor 35 minuten af, Laat daarna heel goed afkoelen en opdrogen!

4
Done
2 minuten

Chocolade smelten

Smelt de chocolade 'au bain marie'. Dus zet een kommetje met de chocolade op een pan met heet water.
Dip de rotjes in de chocolade en laat drogen.

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
lasagne met aubergine en rode pesto
previous
Lasagne met aubergine en rode pesto
orecchiette maken
next
Orecchiette maken.
lasagne met aubergine en rode pesto
previous
Lasagne met aubergine en rode pesto
orecchiette maken
next
Orecchiette maken.

Add Your Comment