Ingredients
-
100 gram Hazelnoten
-
275 gram Amandelenongezouten
-
50 gram Pecan noten
-
50 gram Gepofte rijst
-
Een snufje Zout
-
150 ml maple syrup
-
1 el Amandelpasta
-
50 gram Pure chocolade
Directions
Gezonde notenrotsjes!
Noten zijn voedzaam en veelzijdig en ze spelen al eeuwenlang een belangrijke rol in ons dieet. Ze zijn niet alleen heerlijk van smaak, maar ook rijk aan voedingsstoffen en bieden tal van gezondheidsvoordelen. Nu ik (Mariëlla) weer lekker aan het sporten ben geslagen is het voor mij belangrijk om ook genoeg noten binnen te krijgen. Een van de opvallende eigenschappen van noten is namelijk het hoge gehalte aan gezonde vetten, zoals enkelvoudig onverzadigde en meervoudig onverzadigde vetzuren. Deze vetten zijn goed voor ons hart en kunnen het cholesterolgehalte in het bloed helpen verlagen. Noten zijn ook een goede bron van eiwitten, vezels, vitamines en mineralen. Echt een belangrijke toevoeging dus van je dieet. Een handje noten per dag kan daarom gezond zijn, neem er alleen niet teveel want ze bevatten over het algemeen veel calorieën.
Noten zijn een heerlijke snack, ook voor kinderen. Het recept voor deze gezonde noten rotsjes zijn daarom niet alleen voor volwassenen geschikt, ook bij kinderen zijn ze een hit! Een lekkere en handige snack om mee te nemen in de broodtrommeltjes.
Voor onze samenwerking met Keukenspecialisten.nl en Miele ben ik in het kader van ‘back to work’ weer aan de slag gegaan met gezonde tussendoortjes. Het fijne namelijk aan deze Miele oven is dat de oven in no time warm is! Hierdoor kan ik op elk moment van de dag nog even snel iets bakken om mee te nemen naar werk. Hiervoor hebben we de hetelucht plus functie gebruikt maar ook voor taarten, beschuitdeeg of broodjes heeft deze oven speciale standen! Erg handig en enorm makkelijk om iets te bakken! Zo weet je zeker dat je mislukte baksels in ieder geval niet aan de oven ligt.. haha!
Wanneer ga jij aan de slag met deze gezonde notenrotsjes? Wil je een ander gezond tussendoortje? Kijk dan eens bij deze gezonde pecannotenrepen!
Steps
1
Done
5 minuten
|
HakkenHak alle noten in klein stukken. Als de noten nog iets te groot zijn dan heb je kans dat de rotsen afbrokkelen |
2
Done
5 minuten
|
MengenMeng in een kom de noten met het gepofte rijst, de maple syrup en de amandelpasta. |
3
Done
160 graden
|
OvenBak de noten rotjes op 160 graden voor 35 minuten af, Laat daarna heel goed afkoelen en opdrogen! |
4
Done
2 minuten
|
Chocolade smeltenSmelt de chocolade 'au bain marie'. Dus zet een kommetje met de chocolade op een pan met heet water. |