Ingredients
-
1 uien
-
1 rode paprika
-
3 stengel bleekselderij
-
1 aubergine
-
Scheutje olijfolie
-
150 ml zonnebloemolie
-
Naar smaak zout en peper
-
2 eetlepel rode wijnazijn
-
3 eetlepel tomatenpuree
-
50 ml heet water
-
1 eetlepel Suiker
-
3-4 eieren
Directions
Siciliaanse shakshuka
Wij, de Queens zijn absoluut geen health freakes. Wel hebben we regelmatig last van het zin in groenten gevoel. Nouja ik zeg wel we maar ik ( José) eet iets minder groenten dan Mariëlla. Wellicht komt dat door dat we vaak na een bordje pasta wel oké zijn en vergeten dan een beetje de veggies. Nu de vakantie is afgelopen is proberen we weer ons best te doen en dan is de Siciliaanse shakshuka een heel lekker gerecht. Vol met de lekkerste veggies zoals aubergine en natuurlijk een paar eieren.
Het recept is ontstaan doordat we weer leftover caponata over hadden. Tja wij gooien het liefst niks weg en een dagje later met een paar eieren smaakte het waanzinnig lekker. Caponata is een typisch Siciliaans gerecht. Altijd vol met groenten en een zoet zure smaak. Fantastisch als lunch gerechtje, en onmisbaar bij vlees en vis gerecht.
Shaksuka heeft natuurlijk niks met Italië want het is oorspronkelijk een gerecht uit Noord-Afrika en het Midden-Oosten. Het wordt vaak geassocieerd met landen zoals Tunesië, Israël, en Egypte, maar het heeft variaties en regionale aanpassingen in de hele regio. Het is een populair gerecht geworden in veel delen van de wereld vanwege zijn heerlijke smaak en eenvoudige bereiding.
Tja die eenvoudige bereiding daar zijn we van. Vandaag kozen we voor paprika, ui, bleekselderij en natuurlijk gebakken aubergine. Bij een caponata bak je de groenten zachtjes aan samen met tomatenpuree, zout en peper. Het mag niet te erg doorbakken want het knapperige van de bleekselderij is juist het allerlekkerste. Een beetje suiker water en rode wijn azijn maakt het geheel af. De aubergine bakken we apart in zonnebloemolie omdat we dat later erbij toevoegen. Als laatste garen we er drie eitjes bij. Een mooi stukje geroosterd brood erbij en je hebt het allerlekkerste wereldse maaltje!
Ga je liever voor een klassieke shakshuka of de groene shakshuka met o.a. courgette linten, asperges, spinazie en pesto. Of probeer eens de shakshuka van geroosterde groenten? Natuurlijk hebben we ook verschillende caponata’s. Probeer ook een de caponata met aubergine en aardappel.
Steps
1
Done
20 minuten
|
AubergineSnijd de aubergine in blokjes en bak deze in zonnebloem olie goudbruin. |
2
Done
10 minuten
|
Ui bleekselderij paprikaFruit het fijn gesneden uitje in een scheutje olijfolie. |
3
Done
|
Eieren |
4
Done
|
ServerenStrooi een klein beetje zout op de eitjes. |