0 0
Siciliaanse shakshuka

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
1 Uien
1 Rode paprika
3 stengel Bleekselderij
1 Aubergine
Scheutje Olijfolie
150 ml Zonnebloem olie
Naar smaak zout en peper
2 eetlepel Rode wijn azijn
3 eetlepel Tomaten puree
50 ml heet water
1 eetlepel Suiker
3-4 eieren

Siciliaanse shakshuka

Waanzinnige lekkere combinatie!

Features:
  • Glutenvrij
  • Vegetarisch
Cuisine:

Ingredients

Directions

Share

Siciliaanse shakshuka

Wij, de Queens zijn absoluut geen health freakes. Wel hebben we regelmatig last van het zin in groenten gevoel. Nouja ik zeg wel we maar ik ( José) eet iets minder groenten dan Mariëlla. Wellicht komt dat door dat we vaak na een bordje pasta wel oké zijn en vergeten dan een beetje de veggies. Nu de vakantie is afgelopen is proberen we weer ons best te doen en dan is de Siciliaanse shakshuka een heel lekker gerecht. Vol met de lekkerste veggies zoals aubergine en natuurlijk een paar eieren.

Het recept is ontstaan doordat we weer leftover caponata over hadden. Tja wij gooien het liefst niks weg en een dagje later met een paar eieren smaakte het waanzinnig lekker.  Caponata is een typisch Siciliaans gerecht. Altijd vol met groenten en een zoet zure smaak. Fantastisch als lunch gerechtje, en onmisbaar bij vlees en vis gerecht.

Shaksuka heeft natuurlijk niks met Italië want het is oorspronkelijk een gerecht uit Noord-Afrika en het Midden-Oosten. Het wordt vaak geassocieerd met landen zoals Tunesië, Israël, en Egypte, maar het heeft variaties en regionale aanpassingen in de hele regio. Het is een populair gerecht geworden in veel delen van de wereld vanwege zijn heerlijke smaak en eenvoudige bereiding.

Tja die eenvoudige bereiding daar zijn we van. Vandaag kozen we voor paprika, ui, bleekselderij en natuurlijk gebakken aubergine. Bij een caponata bak je de groenten zachtjes aan samen met tomatenpuree, zout en peper. Het mag niet te erg doorbakken want het knapperige van de bleekselderij is juist het allerlekkerste. Een beetje suiker water en rode wijn azijn maakt het geheel af. De aubergine bakken we apart in zonnebloemolie omdat we dat later erbij toevoegen. Als laatste garen we er drie eitjes bij. Een mooi stukje geroosterd brood erbij en je hebt het allerlekkerste wereldse maaltje!

Ga je liever voor een klassieke shakshuka of de groene shakshuka met o.a. courgette linten, asperges, spinazie en pesto. Of probeer  eens de shakshuka van geroosterde groenten? Natuurlijk hebben we ook verschillende caponata’s. Probeer ook een de caponata met aubergine en aardappel.

Steps

1
Done
20 minuten

Aubergine

Snijd de aubergine in blokjes en bak deze in zonnebloem olie goudbruin.
Na het bakken laat je deze uitlekken op keukenpapier.
Wil je het bittere vocht uit te aubergine hebben strooi voor het bakken deze met wat zout in en laat 20 minuten in een vergiet uitlekken.
Spoel daarna af met water en droog in een theedoek. Deze stap is optioneel.

2
Done
10 minuten

Ui bleekselderij paprika

Fruit het fijn gesneden uitje in een scheutje olijfolie.
Voeg gesneden stukjes paprika en bleekselderij toe.
Los het suiker op in heet water en voeg toe.
De tomatenpuree en de rode wijn azijn mogen er ook bij.
Laat dit geheel nog 10 minuten zachtjes pruttelen.
Als laatste roer je de aubergineblokjes erdoor.

3
Done

Eieren

Maak met een lepel kuiltjes in de caponata.
Breek voorzichtig en ei in een klein schaaltje.
Schenk zo het eitje in het kuiltje. Je wilt namelijk de dooier heel laten.
Laat nog 10 minuten met een deksel zachtjes sudderen.

4
Done

Serveren

Strooi een klein beetje zout op de eitjes.
Eet dit gerecht met geroosterd brood.

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
pruimen kruimeltaart
previous
Pruimen kruimeltaart
lasagne met aubergine en rode pesto
next
Lasagne met aubergine en rode pesto
pruimen kruimeltaart
previous
Pruimen kruimeltaart
lasagne met aubergine en rode pesto
next
Lasagne met aubergine en rode pesto

Add Your Comment