0 0
Pasta met kikkererwten

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
200 gram Kleine pasta bv orecchiette
125 gram Kikkererwten
1 Sjalot
Medium Wortel
1 stengel Bleekselderij
1 eetlepel Tomaten puree
400 ml heet water
Naar smaak zout en peper
1 Laurierblaadje
1 takje Rozemarijn
1 teen knoflook
Zoveel je wilt geraspte parmezaanse kaas
Scheut Olijfolie
Optioneel
1 Korst van parmezaanse kaas
Klein beetje Chili flakes

Pasta met kikkererwten

Een smaakvol en gezond pasta gerecht!

Features:
  • Vegetarisch
Cuisine:

Ingredients

  • Optioneel

Directions

Share

Pasta met kikkererwten!

Vandaag een heerlijk Italiaans Recept: Pasta e Ceci met verse ingrediënten.

Eindelijk begint het een beetje te vriezen in Nederland en één ding is zeker we willen heerlijke voedzame gerechten. Tja dan kiezen we al snel voor de Italiaanse pasta e ceci. Ceci zijn kikkererwten en in Italië eten ze deze graag. Vandaag als verrukkelijk pasta die eigenlijk ook een beetje als soep te eten is. Het lijkt op pasta con patata. Nonna maakte dit regelmatig en we moeten toegeven, deze pasta maaltijd is een beetje op de achtergrond geschoven. Bij elke hap hiervan dacht ik dit moeten we gewoon delen.

Snel en Makkelijk Italiaans Comfort Food

Ten eerste is dit een super snelle en makkelijke maaltijd. De voorbereiding kost je nog geen 10 minuten en op een drukke werkdag is dat wel meegenomen. Het enige wat even tijd kost is dat alle smaken een half uurtje mogen pruttelen. Ten tweede heb je weinig ingrediënten nodig. Wij hebben eigenlijk altijd standaard sjalotjes, wortel en bleekselderij in huis. Om maar niet over pasta te spreken. Ten derde kosten de ingrediënten niet veel dus valt het onder budget proof. Kortom geen reden om dit niet te maken.

Bereidingswijze: Authentieke soffrito

Wij snijden eerst ons basis recept Italiaanse soffritto. Dit Italiaanse woord lijkt wellicht ingewikkeld maar het is niets meer dan fijngesneden ui, wortel en bleekselderij.  Een basis die je veel in de Italiaanse keuken tegenkomt.  Dit alles fruiten we even aan en vervolgens voegen we er wat kruiden aan toe  Zoals een laurierblaadje, zout, peper en takje rozemarijn.  Heb je toevallig nog een korst van de Parmezaanse kaas dan is die heel weer welkom in de saus. Dit maakt je saus lekker romig. Met een blikje kikkererwten, tomatenpuree en warm water heb je vliegensvlug deze saus aan de kook.

Bekijk hier een filmpje!

Welke pasta gebruik je voor dit gerecht?

Meestal wordt er voor deze saus een klein soort pasta gebruik. In de kast vonden we een zakje gekleurde orecchiette. De leuke pasta die we kochten tijdens onze vakantie in Puglia. Helemaal perfect voor deze heerlijke kikkererwten pasta.

Hoe week je gedroogde kikkererwten?

Wil je liever geen blik erwten koop dan een zak gedroogde. Wij zetten deze in de week in ruim koud water. Echt een laag van  5-8 cm water bovenop de erwten want ze zuigen zich snel vol. Laat de kikkererwten 8-12 uur weken. Niet veel langer want dan worden ze erg zacht en smakeloos.

 

 

Steps

1
Done

Soffritto

Snijd de sjalot, wortel en bleekselderij stengel fijn.
Fruit dit 10 minuten aan in scheutje olijfolie.
Voeg een hele teen knoflook, rozemarijntakje én laurierblad toe.
Zout en peper naar smaak. Extra chiliflakes voor liefhebber van een beetje pit.
Roer er een eetlepel tomatenpuree door en voeg heet water samen met de uitgelekte kikkererwten toe.
Heb je nog een oude korst van de parmezaanse kaas dan mag die erbij voor extra smaak.

2
Done

Zachtjes koken

Laat de saus/ soep ruim een half uur pruttelen met deksel half op de pan.

3
Done

Pasta

Je kunt de pasta apart koken maar ook bij de saus laten garen.
Roer als laatste een handje Parmezaanse kaas door het geheel en schenk ietsje olijfolie erop.

4
Done

Serveren

Serveer met extra parmezaanse kaas.

5
Done

Tip

Wij gebruiken voorgekookte kikkererwten uit blik.
Heb je gedroogde erwten en zet ze in de week in ruim koud water. Echt een laag van 5-8 cm water bovenop de erwten want ze zuigen zich snel vol. Laat de kikkererwten 8-12 uur weken. Niet veel langer want dan worden ze moesachtig en smakeloos.

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
spaghetti pesto meatballs
previous
Spaghetti pesto meatballs
Zalm in Toscaanse roomsaus
next
Toscaanse zalm in roomsaus
spaghetti pesto meatballs
previous
Spaghetti pesto meatballs
Zalm in Toscaanse roomsaus
next
Toscaanse zalm in roomsaus

Add Your Comment