Ingredients
-
200 gram kleine pastabv orecchiette
-
125 gram kikkererwten
-
1 sjalot
-
Medium wortel
-
1 stengel bleekselderij
-
1 eetlepel tomatenpuree
-
400 ml heet water
-
Naar smaak zout en peper
-
1 laurierblad
-
1 takje rozemarijn
-
1 teen knoflook
-
Zoveel je wilt geraspte parmezaanse kaas
-
Scheut olijfolie
-
Optioneel
-
1 Parmezaankorst
-
Klein beetje chiliflakes
Directions
Pasta met kikkererwten!
Vandaag een heerlijk Italiaans Recept: Pasta e Ceci met verse ingrediënten.
Eindelijk begint het een beetje te vriezen in Nederland en één ding is zeker we willen heerlijke voedzame gerechten. Tja dan kiezen we al snel voor de Italiaanse pasta e ceci. Ceci zijn kikkererwten en in Italië eten ze deze graag. Vandaag als verrukkelijk pasta die eigenlijk ook een beetje als soep te eten is. Het lijkt op pasta con patata. Nonna maakte dit regelmatig en we moeten toegeven, deze pasta maaltijd is een beetje op de achtergrond geschoven. Bij elke hap hiervan dacht ik dit moeten we gewoon delen.
Snel en Makkelijk Italiaans Comfort Food
Ten eerste is dit een super snelle en makkelijke maaltijd. De voorbereiding kost je nog geen 10 minuten en op een drukke werkdag is dat wel meegenomen. Het enige wat even tijd kost is dat alle smaken een half uurtje mogen pruttelen. Ten tweede heb je weinig ingrediënten nodig. Wij hebben eigenlijk altijd standaard sjalotjes, wortel en bleekselderij in huis. Om maar niet over pasta te spreken. Ten derde kosten de ingrediënten niet veel dus valt het onder budget proof. Kortom geen reden om dit niet te maken.
Bereidingswijze: Authentieke soffrito
Wij snijden eerst ons basis recept Italiaanse soffritto. Dit Italiaanse woord lijkt wellicht ingewikkeld maar het is niets meer dan fijngesneden ui, wortel en bleekselderij. Een basis die je veel in de Italiaanse keuken tegenkomt. Dit alles fruiten we even aan en vervolgens voegen we er wat kruiden aan toe Zoals een laurierblaadje, zout, peper en takje rozemarijn. Heb je toevallig nog een korst van de Parmezaanse kaas dan is die heel weer welkom in de saus. Dit maakt je saus lekker romig. Met een blikje kikkererwten, tomatenpuree en warm water heb je vliegensvlug deze saus aan de kook.
Bekijk hier een filmpje!
Welke pasta gebruik je voor dit gerecht?
Meestal wordt er voor deze saus een klein soort pasta gebruik. In de kast vonden we een zakje gekleurde orecchiette. De leuke pasta die we kochten tijdens onze vakantie in Puglia. Helemaal perfect voor deze heerlijke kikkererwten pasta.
Hoe week je gedroogde kikkererwten?
Wil je liever geen blik erwten koop dan een zak gedroogde. Wij zetten deze in de week in ruim koud water. Echt een laag van 5-8 cm water bovenop de erwten want ze zuigen zich snel vol. Laat de kikkererwten 8-12 uur weken. Niet veel langer want dan worden ze erg zacht en smakeloos.
Steps
1
Done
|
SoffrittoSnijd de sjalot, wortel en bleekselderij stengel fijn. |
2
Done
|
Zachtjes kokenLaat de saus/ soep ruim een half uur pruttelen met deksel half op de pan. |
3
Done
|
Pasta |
4
Done
|
ServerenServeer met extra parmezaanse kaas. |
5
Done
|
TipWij gebruiken voorgekookte kikkererwten uit blik. |