Ingredients
-
Gehaktballetjes
-
350 gram Half om half gehakt
-
50 gram Paneermeel
-
1 Kleine eieren
-
4 takjes Platte peterselie
-
3 eetlepel geraspte parmezaanse kaas
-
Naar smaak zout en peper
-
2 eetlepel Pesto
-
Scheut Zonnebloem olie
-
Tomatensaus
-
1 Sjalot
-
2 blik Gepelde tomatenOf 500 ml passata
-
Naar smaak zout en peper
-
1 teen knoflook
-
10 blaadjes verse basilicum
-
Scheutje Olijfolie
-
Extra
-
1 bol burrata
-
3 eetlepel Pesto
-
75 gram geraspte parmezaanse kaas
-
100 gram p.p Spaghetti
Directions
Niets is lekkerder dan spaghetti pesto meatballs! Een geweldig familierecept dat werkelijk nooit verveelt, althans niet bij ons in de familie. We hebben dit vaak gegeten, vooral toen de kinderen nog klein waren. Als een soort voorspelbaar grapje waren de lekkerste gehaktballetjes altijd verstopt onder de spaghetti, en de verrassing was groot wanneer ze tevoorschijn kwamen.
Een gemakkelijk spaghetti recept met gehaktballen.
Waarom aten we dit vaak? Ten eerste vindt iedereen hier dit pasta gerecht verrukkelijk, zowel in de zomer als in de winter. Bovendien is het snel klaar. Het maken van de romige tomatensaus is eenvoudig met weinig ingrediënten: een uitje samen met basilicum en gepelde tomaten. In Italiaanse huishoudens worden de blikken altijd gezeefd, maar een fles passata mag ook. Terwijl de saus pruttelt, draai je snel de gehaktballetjes.
Romige tomatensaus voor de pasta.
Deze gehaktballetjes zijn de lekkerste ooit. We zullen uitleggen waarom ze super mals en sappig worden. Vandaag voegen we namelijk een beetje pesto toe. Natuurlijk ook geraspte Parmezaanse kaas, fijngesneden peterselie, paneermeel en een eitje. Met wat zout en peper naar smaak rol je heel snel de lekkerste balletjes. Eenmaal gebakken garen ze even na in de perfecte tomatensaus. Het water loopt me nu al in de mond, haha.
Nadat de heerlijke pestoballetjes in tomatensaus klaar zijn, kook je de spaghetti. Alles in de pan en de spaghetti met pestoballetjes staat klaar. Als kers op de taart serveren we dit verrukkelijke pasta gerecht met extra burrata en wat pesto. Vergeet natuurlijk niet af te toppen met parmezaanse kaas! Smullen maar van deze spaghetti pesto meatballs.
Zelf een pesto maken.
Nog even over de pesto die we gebruikt hebben. Onze populaire zelfgemaakte basilicum pesto is perfect voor dit gerecht. Dit keer gebruikte we de rucola pesto. Eentje die een lekkere smaak geeft en net zo snel te maken als die met basilicum. Kies zelf maar.
Kindvriendelijk recept
Probeer ook eens de Florentijnse spaghetti uit de oven, zeker weten dat je kids dit lekker vinden.
Steps
1
Done
|
Pesto makenGebruik zelfgemaakte basilicum pesto of rucola pesto (recept link in verhaal) |
2
Done
|
GehaktballetjesMeng alle ingrediënten samen. |
3
Done
|
Tomaten sausFruit een fijngesneden sjalotje in de olijfolie. |
4
Done
|
Pasta |
5
Done
|
ServerenExtra bol in stukjes getrokken burrata en pesto erover is heerlijk! Dit kan op het bord erop gedaan worden of in de grote pan. |