0 0
Spaghetti pesto meatballs

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
Gehaktballetjes
350 gram Half om half gehakt
50 gram Paneermeel
1 Kleine eieren
4 takjes Platte peterselie
3 eetlepel geraspte parmezaanse kaas
Naar smaak zout en peper
2 eetlepel Pesto
Scheut Zonnebloem olie
Tomatensaus
1 Sjalot
2 blik Gepelde tomaten Of 500 ml passata
Naar smaak zout en peper
1 teen knoflook
10 blaadjes verse basilicum
Scheutje Olijfolie
Extra
1 bol burrata
3 eetlepel Pesto
75 gram geraspte parmezaanse kaas
100 gram p.p Spaghetti

Spaghetti pesto meatballs

Zeker weten dat iedereen dit lekker vindt!

Cuisine:

Ingredients

  • Gehaktballetjes

  • Tomatensaus

  • Extra

Directions

Share

 

Niets is lekkerder dan spaghetti pesto meatballs! Een geweldig familierecept dat werkelijk nooit verveelt, althans niet bij ons in de familie. We hebben dit vaak gegeten, vooral toen de kinderen nog klein waren. Als een soort voorspelbaar grapje waren de lekkerste gehaktballetjes altijd verstopt onder de spaghetti, en de verrassing was groot wanneer ze tevoorschijn kwamen.

Een gemakkelijk spaghetti recept met gehaktballen.

Waarom aten we dit vaak? Ten eerste vindt iedereen hier dit pasta gerecht verrukkelijk, zowel in de zomer als in de winter. Bovendien is het snel klaar. Het maken van de romige tomatensaus is eenvoudig met weinig ingrediënten: een uitje samen met basilicum en gepelde tomaten. In Italiaanse huishoudens worden de blikken altijd gezeefd, maar een fles passata mag ook. Terwijl de saus pruttelt, draai je snel de gehaktballetjes.

Romige tomatensaus voor de pasta.

Deze gehaktballetjes zijn de lekkerste ooit. We zullen uitleggen waarom ze super mals en sappig worden. Vandaag voegen we namelijk een beetje pesto toe. Natuurlijk ook geraspte Parmezaanse kaas, fijngesneden peterselie, paneermeel en een eitje. Met wat zout en peper naar smaak rol je heel snel de lekkerste balletjes. Eenmaal gebakken garen ze even na in de perfecte tomatensaus. Het water loopt me nu al in de mond, haha.

Nadat de heerlijke pestoballetjes in tomatensaus klaar zijn, kook je de spaghetti. Alles in de pan en de spaghetti met pestoballetjes staat klaar. Als kers op de taart serveren we dit verrukkelijke pasta gerecht met extra burrata en wat pesto. Vergeet natuurlijk niet af te toppen met parmezaanse kaas! Smullen maar van deze spaghetti pesto meatballs.

Zelf een pesto maken.

Nog even over de pesto die we gebruikt hebben. Onze populaire zelfgemaakte basilicum pesto is perfect voor dit gerecht. Dit keer gebruikte we de rucola pesto. Eentje die een lekkere smaak geeft en net zo snel te maken als die met basilicum. Kies zelf maar.

Kindvriendelijk recept

Probeer ook eens de Florentijnse spaghetti uit de oven, zeker weten dat je kids dit lekker vinden.

Steps

1
Done

Pesto maken

Gebruik zelfgemaakte basilicum pesto of rucola pesto (recept link in verhaal)
Kant en klare pesto kan ook.

2
Done

Gehaktballetjes

Meng alle ingrediënten samen.
Kneed goed door elkaar en draai balletjes.
Bak de balletjes lekker bruin in klein beetje zonnebloemolie of olijfolie. (10 minuten)
Haal uit de pan en zet apart.

3
Done

Tomaten saus

Fruit een fijngesneden sjalotje in de olijfolie.
Zeef twee blikken gepelde tomaten en voeg toe. Je kunt ook een flesje passata gebruiken. Dit is vaak erg dik dus voeg wat water toe.
Voeg een hele teen knoflook en extra basilicumblaadjes toe laat alles 20 minuten zachtjes doorkoken.
De gebakken gehaktballen mogen er de laatste 10 minuten bij.

4
Done

Pasta

Kookt de spaghetti in gezouten water.
Giet het af en roer door de tomatensaus met gehaktballetjes.

5
Done

Serveren

Extra bol in stukjes getrokken burrata en pesto erover is heerlijk! Dit kan op het bord erop gedaan worden of in de grote pan.
Rasp er Parmezaanse kaas over.

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
gingerbeer snowglobe mocktail
previous
Gingerbeer snowglobe mocktail
pasta met kikkererwten
next
Pasta met kikkererwten
gingerbeer snowglobe mocktail
previous
Gingerbeer snowglobe mocktail
pasta met kikkererwten
next
Pasta met kikkererwten

Add Your Comment