Ingredients
-
Het kruimeldeeg
-
70 gr Boter
-
50 gr Donkere bastard suiker
-
75 gr Bloem
-
30 gr Amandelmeel
-
1 tl Koek en speculaaskruiden
-
Het beslag
-
3 Appels
-
150 gr Boter
-
150 gr Witte bastard suiker
-
Een snuf Zout
-
4 eieren
-
1 citroen citroenrasp
-
150 gr Bloem
-
75 gr Amandelmeel
-
2 tl Bakpoeder
-
1 el Kaneel
Directions
Deze lekkere cake is een combinatie van appel kruimel taart een een smeuige cake. Beter kan niet toch?
De crunch van de kruimels maken de cake super lekker en ook de smaak van de appelstukjes proef je heel goed terug.
Ik (Mariëlla) had deze cake gebakken toen het hele gezin langs kwam. Ik gaf hen allemaal een puntje van deze cake als toetje en ze hebben er enorm van genoten! Broer lief wilde het liefst nog de rest van de cake mee naar huis. Hij heeft 2 stukjes gekregen want ik moest er zelf ook nog eentje opeten natuurlijk 😉
Steps
1
Done
10 minuten
|
De kruimels makenMeng alle ingredienten voor de kruimels in een kom. Het helpt als je de boter in kleine stukjes hakt. Maak er met je vingers een kruimelig deeg van. Dit kan wel even duren voordat je mooie kruimels hebt. |
2
Done
10 minuten
|
Beslag makenDoe de boter, bastardsuiker, citroenrasp en zout in een kom en klopt dit romig. Voeg dan een voor een de eieren toe an de kom terwijl je goed blijft kloppen met de keukenmachine. |
3
Done
5 minuten
|
Appel schillenSchil de appels en hak ze in stukjes. Mix ze daarna met de kaneel in een kom. Wij vinden het lekker om er ook een beetje citroensap bij te voegen. Zo krijgt de cake een frissere smaak. |
4
Done
5 minuten
|
Afmaken |
5
Done
65 minuten
|
Oven |