Ingredients
-
Basis recept crostata
-
Recept grapefruit curd
-
Frambozen, blauwe bes Vers fruit
-
Paar dagen verse munt
Directions
Tartelette met grapefruit curd !
Zijn jullie niet ook helemaal verliefd op deze tartelettes. Wij wel! We maken alleen niet zo heel vaak. Deze prachtige gebakjes zijn zo mooi om te zien maar nog lekkerder om te eten.
Mariëlla heeft ze al vaak gemaakt met lemoncurd en merinque, maar eigenlijk nog nooit op de website gezet. Snel maar een keer maken.
De Fransen gebruiken voor tartelettes een zanddeeg, of pâte sablée. José vond nog een crostata deeg in de vriezer en leek het leuk daar tartelettes van te maken. Het is altijd fijn en vooral handig om restanten deeg in te vriezen!
Tartelettes worden vaak in bakringen gebakken, daarbij is het belangrijk dat je het deeg goed aandrukt. Wij hebben kleine vormpjes met kartelrand gebruikt. Voor de vulling hebben we onze nieuwe aanwinst gebruikt. Grapefruit curd met een twist van mint. Wat vers fruit erop en je zondagse taartje is klaar.
Gebruik voor dit recept ons crostata deegje
En het recept voor de grapefruit curd.
Steps
1
Done
60 minuten
|
Deeg makenMaak het recept van ons crostata deeg. Laat het deeg even rusten en leg deze dan in de ingevette vormpjes. |
2
Done
20 minuten
|
Grapefruit curdMaak het recept van de grapefruit curd via de link in het tekstje hierboven. |