Ingredients
-
Een groot stuk pompoen
-
2 Aziatische auberginesOf gewone aubergine
-
1 plak feta
-
Naar smaak zout en peper
-
Scheut olijfolie
-
1 theelepel Italiaanse kruiden
-
200 gram gnocchi
Directions
Deze heerlijke ovenschotel van gnocchi met pompoen en feta is ontstaan met alle restjes uit de koelkast. Een groot stuk pompoen samen met prachtige Aziatische aubergines lag te wachten op een bestemming. Daarnaast vonden we een blok feta dat bijna de houdbaarheidsdatum had bereikt, perfect om alles samen te roosteren. Eerder hebben we een pasta met pompoen en feta, en ook dat resultaat was een fantastisch lekkere en gemakkelijke maaltijd. Vandaag hebben we gesmuld van dit eenpansgerecht met gnocchi.
Gerecht met veel groenten.
Deze ovenschotel zit boordevol groenten, zeker in de wintermaanden snakken we naar extra groenten. Als grote liefhebbers van pompoen en aubergines hebben we deze eerst samen geroosterd. Een klein beetje zout en een scheutje olijfolie maken ze super smakelijk. Vervolgens voegden we een blokje feta en gnocchi toe. We hebben altijd gedroogde gnocchi in huis, wat prima werkt en dit gerecht met pompoen en feta tot een fantastisch eenpansgerecht maakt. Hier een filmpje!
Wat is gnocchi?
Gnocchi zijn Italiaanse deegkussentjes, vaak gemaakt van aardappelen, bloem en ei. Ze hebben een zachte textuur en worden vaak geserveerd met sauzen zoals tomatensaus, pesto, of boter en salie. Gnocchi zijn veelzijdig en vormen een heerlijk comfortgerecht dat de smaakpapillen verwent met hun kenmerkende chewy en toch lichte karakter.
Zelf gnocchi maken.
Je kunt de gnocchi di patate heel makkelijk zelf maken. Wat ook super lekker is om een pompoen gnocchi te maken.
De lekkerste gnocchi gerechten
Ook lekker is de heerlijke gnocchi al marsala al gemaakt. Mariëlla haar lievelings maaltje gnocchi alla Sorrentina en de Pesto gnocchi uit de oven. Laatst maakte we de romige curry gnocchi en werkelijk dit was de lekkerste combinatie ever. Dus voor de liefhebbers van curry en gnocchi een kijk snel naar dit recept.
Welke pompoen is handig te verwerken?
Voor dit gerecht kun je eigenlijk alle eetbare pompoenen gebruiken. Wij kiezen vaak voor de Hokkaido pompoen omdat die heerlijk zoet is en de schil eetbaar is. Naast deze pakken we ook veel de flespompoen. Het voordeel van deze is dat de schil makkelijk met een dunschiller te schillen is en ook de hele pompoen niet zo hard is om ik blokjes te snijden.
Steps
1
Done
25 minuten
|
Pompoen aubergineSnijd een stuk pompoen in blokjes. |
2
Done
20 minuten
|
Feta gnocchi |