0 0
Gnocchi met pompoen en feta

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
Een groot stuk pompoen
2 Aziatische aubergines Of gewone aubergine
1 plak feta
Naar smaak zout en peper
Scheut olijfolie
1 theelepel Italiaanse kruiden
200 gram gnocchi

Gnocchi met pompoen en feta

Een heerlijke ovenschotel!

Features:
  • Glutenvrij
  • Vegetarisch
Cuisine:

Ingredients

Directions

Share

 

Deze heerlijke ovenschotel van gnocchi met pompoen en feta is ontstaan met alle restjes uit de koelkast. Een groot stuk pompoen samen met prachtige Aziatische aubergines lag te wachten op een bestemming. Daarnaast vonden we een blok feta dat bijna de houdbaarheidsdatum had bereikt, perfect om alles samen te roosteren. Eerder hebben we een pasta met pompoen en feta, en ook dat resultaat was een fantastisch lekkere en gemakkelijke maaltijd. Vandaag hebben we gesmuld van dit eenpansgerecht met gnocchi.

Gerecht met veel groenten.

Deze ovenschotel zit boordevol groenten, zeker in de wintermaanden snakken we naar extra groenten. Als grote liefhebbers van pompoen en aubergines hebben we deze eerst samen geroosterd. Een klein beetje zout en een scheutje olijfolie maken ze super smakelijk. Vervolgens voegden we een blokje feta en gnocchi toe. We hebben altijd gedroogde gnocchi in huis, wat prima werkt en dit gerecht met pompoen en feta tot een fantastisch eenpansgerecht maakt. Hier een filmpje!

Wat is gnocchi?

Gnocchi zijn Italiaanse deegkussentjes, vaak gemaakt van aardappelen, bloem en ei. Ze hebben een zachte textuur en worden vaak geserveerd met sauzen zoals tomatensaus, pesto, of boter en salie. Gnocchi zijn veelzijdig en vormen een heerlijk comfortgerecht dat de smaakpapillen verwent met hun kenmerkende chewy en toch lichte karakter.

Zelf gnocchi maken.

Je kunt de gnocchi di patate heel makkelijk zelf maken. Wat ook super lekker is om een pompoen gnocchi te maken.

De lekkerste gnocchi gerechten 

Ook lekker is de heerlijke gnocchi al marsala  al gemaakt. Mariëlla haar lievelings maaltje gnocchi alla Sorrentina en de Pesto gnocchi uit de oven. Laatst maakte we de romige curry gnocchi en werkelijk dit was de lekkerste combinatie ever. Dus voor de liefhebbers van curry en gnocchi een kijk snel naar dit recept.

Welke pompoen is handig te verwerken?

Voor dit gerecht kun je eigenlijk alle eetbare pompoenen gebruiken. Wij kiezen vaak voor de Hokkaido pompoen omdat die heerlijk zoet is en de schil eetbaar is. Naast deze pakken we ook veel de flespompoen. Het voordeel van deze is dat de schil makkelijk met een dunschiller te schillen is en ook de hele pompoen niet zo hard is om ik blokjes te snijden.

Steps

1
Done
25 minuten

Pompoen aubergine

Snijd een stuk pompoen in blokjes.
Snijd een aubergine in blokjes.
Schenk er een scheut olijfolie over en ietsje zout en peper naar smaak.
Rooster dit 25 minuten in de oven op 200 °C.

2
Done
20 minuten

Feta gnocchi

Haal de schaal uit de oven.
Leg een plak feta ertussen en verdeel de gnocchi op de groenten.
Schenk extra olijfolie erover en Italiaanse kruiden.
De schaal mag nog 20
minuten terug in de oven.
Wanneer de gnocchi krokant en de kaas zacht is geworden eet je dit samen.

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Zalm in Toscaanse roomsaus
previous
Toscaanse zalm in roomsaus
next
Caprese Pinsa
Zalm in Toscaanse roomsaus
previous
Toscaanse zalm in roomsaus
next
Caprese Pinsa

Add Your Comment

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here