0 0
Uien shakshuka

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
1 kg Uien
1 tl Kerriepoeder
3 el Tomaten puree
4 eieren
naar smaak zout en peper
scheut Olijfolie
paar takjes Platte peterselie

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Uien shakshuka

Mamma's uienprak met kerrie tomaat en ei!

Features:
  • Vegetarisch
Cuisine:

Ingredients

Directions

Share

Uien shakshuka.

Voor deze uien shakshuka moet je toch wel liefhebber van veel uien zijn. Val je in deze categorie dan gaan we je helemaal blij maken. Geen idee of dit ooit een keer gemaakt is door iemand, maar wat wij wel weten is dat José hier mee opgegroeid is. Ik (José) kom uit een traditioneel Nederlands gezin waar paps de kostwinnaar was en mams die zorgde voor al het reilen en zeilen in en om het huis. Dat moeders veel achter het fornuis stond was gelukkig haar hobby, want er zullen wat kilo’s aardappels zijn geschild. Één van mij en mijn drie zussen was toch wel haar uienprak. Tja iets anders kan ik het niet noemen. Een super simpel gerecht met een paar ingrediënten namelijk ui, kerriepoeder, tomatenpuree en ei. No more no less.

Hoe je dit heel makkelijk kan maken gaat zo. Een kilo uien heb je wel nodig, en zeker als je nogal trek hebt. Je snijd de uien in mooie dunne ringen die je een half uur laat karamelliseren in de olijfolie in een bakpan met deksel erop. Het enige wat je er al bij doet is een theelepel kerriepoeder en wat zout en peper. Door dit lang te laten garen worden ze heerlijk zacht en glazig. Als dit zover is roer je er drie eetlepels tomatenpuree erdoor. Mijn moeder roerde er een paar eieren door en klaar is kees.

Mijn toevoeging is dat ik in drie kuiltjes een eitje heb gedaan, zodat het een soort van shashuka is geworden. Dit is een fijnere naam dan uienprakje. Het zoete van de uien, samen met tomaat en kerrie is een waanzinnige combinatie.

Hoe eet je dit?

Wij roosteren altijd een broodje en scheppen de uien met ei hierop. Een heerlijke lunchgerecht.

Liever een andere shakshuka probeer eens deze versies.klassieke shakshuka, shakshuka van geroosterde groenten, shakshuka uit Tel Aviv en groene shakshuka.

Steps

1
Done
5 minuten

Uien

Snijd een kg uien met een scherp mes tot dunne ringen.
Zet deze zachtjes op het vuur met een scheut olijfolie. Voeg een tl kerripoeder toe en wat zout en peper. (Een hitte bestendige bakpan is fijn)
Laat dit een half uur zachtjes garen terwijl je het af en toe doorroert.
Laat de deksel op de pan.

2
Done
5 minuten

Tomaten puree en ei

Roer er na een half uur tomaten puree door.
Laat dit 2 minuten mengen.
Maak kuiltjes in de uienprak.
Doe elk eitje eerst in een kopje en zo kun je makkelijk de eitjes in het kuiltje schenken.
Laat de eieren garen tot gewenste zachtheid met deksel op de pan.
Als laatste mag er wat gesneden peterselie over.

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
previous
Italiaanse tonijn salade
next
Beluga linzen met salsa en groenten
previous
Italiaanse tonijn salade
next
Beluga linzen met salsa en groenten

Add Your Comment