0 0
Caprese Pinsa

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
1 Pinsa kant en klaar
3 eetlepel ricotta kaas
3 eetlepel Pesto basilicum
1 bol Buffalo mozzarella
12 kleine tomaatjes
Beetje Zwarte peper
2 eetlepel Pijnboompitten

Caprese Pinsa

Het lekkerste uit Italië

Features:
  • Vegetarisch
Cuisine:

Ingredients

Directions

Share

Waarom wij dol zijn op caprese pinsa? “De Queens” zijn grote fans van snel en smakelijk snacken. In de zomer gaat de barbecue en pizzaoven aan, maar tijdens de winter houden we het meestal binnenshuis. Enkele jaren geleden ontdekten we de Pinsa Romana, waarvan we het allerlekkerste lunchgerecht hebben ervaren, maar het is ook een uitstekend borrelhapje. Het gebruik van de Italiaanse driekleur met het trio van basilicum, tomaat en mozzarella is geen toeval, maar eerder geïnspireerd op de Italiaanse vlag.

Wat is een Pinsa?

Laten we eerst uitleggen wat een Pinsa is. Oorspronkelijk afkomstig uit Rome, is de Italiaanse Pinsa een culinair juweel dat opvalt door zijn unieke samenstelling. In tegenstelling tot traditionele pizza wordt het deeg van de Pinsa gemaakt met een mix van tarwe, rijstmeel en sojameel, wat resulteert in een lichter, luchtiger deeg vergelijkbaar met zuurdesem. Het deeg ondergaat een langzaam rijzingsproces, waardoor het een knapperige buitenkant en een zachte binnenkant krijgt, wat je proeft.

Hoe maak je een Pinsa?

Om zelf een Pinsa-brood te maken, vertellen we je graag een keer. Voor nu kiezen we de makkelijke versie. Aangezien er een paar jaar geleden nog geen enkele Pinsa te vinden was in Nederland, zijn ze nu kant-en-klaar verkrijgbaar in de supermarkt. Dit hoef je alleen maar af te bakken en voordat je ze bakt, kun je ze rijkelijk beleggen.

Waarmee beleggen?

Deze heerlijke belegde broodjes kunnen met van alles worden belegd. Meestal worden ze eerst gebakken en kun je daarna je favoriete toppings kiezen. Onze eerste Pinsa in Italië was belegd met de lekkerste mortadella, burrata en pistachenootjes. Nu maken we er een soort pizza van. Eerst smeren we de Pinsa in met ricotta, vervolgens voegen we een heerlijke zelfgemaakte basilicumpesto, tomaatjes en extra mozzarella toe. Tot slot bakken we de caprese Pinsa af en genieten maar!

Probeer ook eens onze snelle flatbread pizza bij de borrel of lunch.

 

Steps

1
Done
5 minuten

Oven voorverwarmen

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
Done
5 minuten

Pinsa

Smeer de Pinsa in met een dun laagje ricotta.
Druppel er pesto over.
Gehalveerde tomaatjes en in stukjes gesneden of geraspte mozzarella. Eindig met pijnboompitten en extra pesto.

3
Done
10 minuten

Oven

Bak de Pinsa af in 10 minuten.
De kaas mag lekker gesmolten zijn.

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
gnocchi met pompoen en feta
previous
Gnocchi met pompoen en feta
Pita met gebakken aubergine
next
Pita met gebakken aubergine
gnocchi met pompoen en feta
previous
Gnocchi met pompoen en feta
Pita met gebakken aubergine
next
Pita met gebakken aubergine

Add Your Comment