Ingredients
-
2 volkoren pita
-
1 aubergine
-
2 el pesto
-
1 bol buffalo mozzarella
-
2 handjes rucola
-
Flinke scheut olijfolie
-
Naar smaak zout en peper
Directions
Deze pita met gebakken aubergine is echt een feestje. Ik (Mariëlla) ben op vrijdag altijd vrij en dan werk ik vaak voor CookingQueens. Een leuke en handige manier om dan nieuwe recepten te maken is om iets te maken voor de lunch. Zo hoef ik niks weg te gooien én heb ik een heerlijke lunch. Gezien mijn vriend Maks niet een enorme aubergine fan is maak ik vaak op dit soort momenten iets met deze groente.
Verschillende soorten aubergine
Voor dit recept gebruiken wij de ‘normale aubergine‘ Dit is de meest voorkomende auberginesoort en heeft een paarse kleur en een ovaal of peervormige vorm. Het vruchtvlees is zacht en sappig en heeft een milde, ietwat bittere smaak. Deze aubergines zijn ideaal voor verschillende bereidingen, zoals grillen, bakken, stoven, en roosteren. Perfect voor dit broodje dus. Er zijn echter meerdere soorten aubergines. Kij maar eens naar de Japanse aubergine. Deze auberginesoort is langwerpig en slanker dan de gewone aubergine. De schil is meestal dunner en de textuur van het vruchtvlees is zachter. Japanse aubergines worden vaak gebruikt in Aziatische gerechten en zijn geschikt voor roerbakken en grillen. Wij hebben hier een keer krokante aubergine bites van gemaakt. Zeker de moeite waard!
De lekkerste aubergine recepten
Je kunt aubergine op enorm veel manieren bereiden. Wij zijn opgegroeid met pasta alla norma, maar dit is niet de enige manier waarop wij aubergine eten. In een curry of in de vorm van een gevulde aubergine is ook heerlijk. Dit keer had ik nog volkoren pita’s in huis. Deze broodjes zijn favoriet hier omdat ze gezond zijn en makkelijk te combineren zijn met vele soorten beleg. De aubergine heb ik dit keer in kleine stukjes gesneden en gebakken in de olijfolie. De pita kun je na het afbakken insmeren met een pesto en daarna beleggen met de aubergine, mozzarella en rucola. Het gerechtje staat binnen no time op tafel!
Ga jij ook aan de slag met deze pita met gebakken aubergine?
Steps
1
Done
10 minuten
|
Snijden en bakkenSnijd de aubergine in kleine blokjes. |
2
Done
5 minuten
|
Pita afbakkenBak de pita af volgens de omschrijving op de verpakking. |
3
Done
5 minuten
|
AfmakenSmeer de pita in met pesto. Doe de gebakken aubergine stukjes daarna op de pita. Maak af met wat mozzarella en rucola en eventueel nog wat verse basilicum en olijfolie. |