0 0
Krokante aubergine bites

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
3 Aziatische aubergines Kan ook met andere aubergines
30 ml Olijf olie
30 gram Panko
20 gram geraspte parmezaanse kaas
1 el Italiaanse kruiden
Naar smaak zout en peper

Krokante aubergine bites

De lekkerste bites uit de airfryer!

Features:
  • Vegetarisch
Cuisine:

Ingredients

Directions

Share

Krokante aubergine bites!

Elke seizoen geeft Kroon op het Werk een mooie Foodybox weg. In de herfstbox vonden we prachtige Aziatische aubergines! De Aziatische aubergine, ook wel bekend als Chinese aubergine of Japanse aubergine, is een variatie van de aubergine die wij kennen en komt veel voor in Aziatische keukens. In tegenstelling tot de bekendere westerse aubergine heeft de Aziatische aubergine een langwerpige vorm, en ze zijn vaak smaller en langer. Hier zijn een paar kenmerken van de Aziatische aubergine:

Alles over deze beauty

  1. Vorm en grootte: De Aziatische aubergine is meestal smaller en langer dan westerse aubergines. Ze kunnen variëren in lengte van ongeveer 5 tot 30 centimeter, afhankelijk van de specifieke variëteit.
  2. Kleur: De schil van de Aziatische aubergine kan variëren van donkerpaars tot lichtpaars, groen of zelfs wit, afhankelijk van de soort. Sommige hebben zelfs gestreepte patronen.
  3. Smaak: De smaak van Aziatische aubergines is over het algemeen milder en zoeter dan die van westerse aubergines. Ze hebben een zachte textuur en absorberen gemakkelijk smaken van sauzen en kruiden.
  4. Bereidingswijzen: Aziatische aubergines worden vaak gebruikt in Aziatische gerechten zoals roerbakgerechten, curry’s, soepen en gestoomde gerechten. Door hun zachte textuur en snelle kooktijd zijn ze ideaal voor wokgerechten.
  5. Gezondheidsvoordelen: Net als westerse aubergines zijn Aziatische aubergines een goede bron van voedingsvezels en verschillende voedingsstoffen, waaronder vitamine C, vitamine K, kalium en antioxidanten. Ze worden vaak gewaardeerd vanwege hun bijdrage aan een gezond dieet.

Gezond snacken

Omdat deze lange aubergines gemakkelijk in stukjes te snijden zijn heb ik (Mariëlla) er heerlijk krokante bites van gemaakt en gebakken in de airfryer. Zo heb je super snel een heerlijke gezonde snack op tafel staan!  Kijk maar eens naar het filmpje.

Het krokante mengsel is gemaakt met panko, kruiden, olijfolie en Parmezaanse kaas. Heb je geen panko in huis? Paneermeel werkt ook prima!
De Jumbo heeft ze standaard in het assortiment! Natuurlijk kun je ook de grote paarse aubergine gebruiken maar we moeten wel zeggen deze roze is toch iets zoeter.

 

Zin in andere gerechten dan deze krokante aubergine bites? Kijk dan eens naar de lasagne met aubergine en rode pesto, aubergine courgette taartje, of deze gnocchi met aubergine balletjes!

Steps

1
Done
5 minuten

Snijden

Snijd de aubergines in stukjes.
Meng ze dan goed door de olijfolie.

2
Done
2 minuten

Mengsel maken

Maak een mengsel van de panko, Parmezaan, Italiaanse kruiden en het zout en peper.

3
Done
2 minuten

Mengen

Meng de stukjes aubergine door het panko mengsel.

4
Done
10 minuten

Airfryer

Zet de airfryer op 180 graden.
Leg een bakpapiertje in het mandje. Daarna leg je de stukjes aubergine goed in het mandje en bak ze in 10 minuten krokant.

5
Done

Tip

Deze lange aubergine is te koop bij de Jumbo.
Je kunt ook de grote paarse aubergine gebruiken. Deze is wel iets bitterder.

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
bruschetta burrata met bevroren tomaat
previous
Bruschetta burrata met bevroren tomaat
Halloween flappen
next
Halloween flappen
bruschetta burrata met bevroren tomaat
previous
Bruschetta burrata met bevroren tomaat
Halloween flappen
next
Halloween flappen

Add Your Comment